tamı tamına benim yaşadıklarımı yaşıyorsunuz. ben şanslıydım ki doğum yaptığım devlet hastanesinde "emzirme hemşiresi" diye sırf emzirme yardımı için bir hemşire bana yardım ediyordu. hatta cep telefonunu vermişti hastaneden çıkınca da ulaşabileyim diye.
uğraşa uğraşa 1-2 damla içiyor ve daha çok ememeyince benimki de morarana kadar ağlıyordu. ağlamaya başladığında meme vermeyi hemen kesin ve kucağınıza alıp "yavrum, kuzum" diyerek sakinleştirmeye çalışın. susmazsa, sebebi sizin de dediğiniz gibi aç olması ve memeden kolay süt içememesidir. isterseniz açlığını bastıracak kadar mama veya sağılmış süt verebilirsiniz. sırf sakinleşmesi için bunu yapabilirsiniz. biraz sakinleşince tekrar deneyin. yine 1-2 emecek yine ağlamaya başlayacaktır. tekrar konuşma veya az biraz mamayla sakinleştirin sonra tekrar deneyin.
inanın yazdıklarınızın aynısını ben de yaşadım. 1-2 damla içiyor, ağlıyor, sakinleştiriyordum, sonra tekrar 1-2 damla derken 5-6 damla sonra yavaş yavaş emmeye başlamıştı. ama zaman aldığını ve sabırla denemek gerektiğini söyleyeyim. anneniz bir konuda haklı. 1-2 damla emdikten sonra ağlamaya başlarsa ve siz hala meme vermeye çalışırsanız bebek çok yıpranacak ve anne sevgisi zarar görecektir. azıcık da olsa biberonla amam yada sağılmış sütünüzü verip sakinleştirebilirsiniz.
sürekli uyumasına da aldanmayın. bebekler bıraksanız 24 saat bile uyur ama sık sık beslenmeleri sarılıktan korunmaları için şart. topuklarını sıkarak, seslenerek mutlaka uyandırmaya çalışın. yüzünü hafif serinelmiş elinizle de ovabilirsiniz.
başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım