Premature Bebekler Memeye nasil alistirdiniz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

obenicokseviyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
151
68
123
Ah su emzirme konusunda ne cok cektik yavrumla
32 haftalik erken dogum olunca kuveze aldilar 21 gun kaldi. Bugun evimizde geleli 1 ay oluyor.

Memeyi uzun sure emmiyor oglum. En fazla 5 dk. O da agzindan cikara cikara. Sonra uyuyakaliyor.

Hastanede ve evde emzirme cabalarimiz cok basarili degildi. o olmadi sagip biberonla verelim dedik. Onda bile cok zorlandik. Neyse ki simdi bir sekilde biberonla hallediyoruz. Tam 1 saat suruyor 60-70 cc icmesi. Bu sekilde cok yorucu oluyor. Onu gectim bir gun sutum bitecek diye korkuyorum cunku gun gectikce azaliyor.

Memeye nasil alistirdiniz hanimlar? Cok canim sıkkın (
Fikirleriniz benim icin cok degerli.

emme refleksi hiç olmayan bir bebek dünyaya getirdim. 1 saat çabalayıp 1 defa emiyordu. öyle zorlanmış öyle ağlamıştım ki. hemşiremiz, kesinlikle vazgeçmememi, ufak ufak da olsa emmeye alışacağını söyledi. sakın kolaya kaçıp sağma, hem makinalar bebeğin emmesini taklit etmediği için vücut "emilmiyor. sütü azaltın" durumuna geçer hem de annenin memesinden direkt içme gibi güzel bir nimetten mahrum bırakırsın çocuğunu dedi. söyledikleir o kadar masla gibi geliyordu ki, yaşamadan nasıl bilecek de teselli ediyor diye çok söylendim

aynı sizin bebeğiniz gibi, emmiyor veya 1 damla emip uyuyakalıyordu. hani öyle cop cop emme filan asla yoktu. eşimin ısrarı ve desteğiyle neredeyse tüm gün yavrumu kucağımda tutup, bağdaş kurup 1 damla emmesi için 1 saat "yavruuum, kuzuuuum" diye dil döktüm. 1 damla emiyor ve uyuyakalıyordu. böyle böyle 1 damlayı 2 damla yaptı 3 -4 damla derken 1 dakikaya çıktı emmesi. 1 dakika 5 dakika derken normal emmeye başladı. bunlar tamı tamına 1 ay böyle sürdü

bir diğer husus da yeni doğan bebeklerin uykuya düşkünlüğüdür. 1 saat bırakın uyusun ama 1 saat sonra ne yapın edin uyandırın ve emzirin. arada belkim doktor tavsiyesiyle biberon maması verebilirsiniz ama lütfen emzirmeyi bırakmayın. hiç vazgeçmeden, stres yapmadan şefkat ve sabırla deneyin derim. inanın, o azıcık azıcık emen bebek hiç mi hiç sarılık olmadı ve kilo da kaybetmedi anne sütü gibisi gerçekten yok

küvezde kalması da emmesini zorlaştırmış olabilir ama lütfen vazgeçmeden sabırla deneyin. daha minicik yavrunuz ve sizin sütünüz ve sevginiz şuan onun ihtiyacı olan tek şey emzirirken veya yatağa uzandığınızda hep bebeğinizle ilgili güzel şeyleri düşünün hatta yatarken bebeğinizin bir kıyafetini yanınıza alın. kokusuyla uyuyyun. bu düşünceler de süt üretimini arttırır bende işe yaramıştı

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Sizinki gercekten bir basari hikayesi. Ben her beslenmeden once meme vermeye calisiyorum. En az 3 saatte bir beslenmesi gerekiyor. 3 saat doldugunda bizimki hala uyuyor. Memeyi agzina tikiyorum, uyandirmay calisiyorum ama yok anca biberonu agzina sokunca bir iki firt cekiyor. Onu bile ayaklarini ova ova verebiliyorum.

Bir de diyelim ki kendisi uyandi ve ac. Memeyi tutuyor iki firt cekip birakiyor. Basliyor tekrar aglamaya. İsrar edince aglamasi daha cok siddetleniyor ve memeyi itmeye basliyor. Dayanamiyorum biberonu veriyorum tekrar.
Boyle memeye alisamaz diyor annem. Biberon vermesem de ac kalip kilo verecek diye korkuyorum.

tamı tamına benim yaşadıklarımı yaşıyorsunuz. ben şanslıydım ki doğum yaptığım devlet hastanesinde "emzirme hemşiresi" diye sırf emzirme yardımı için bir hemşire bana yardım ediyordu. hatta cep telefonunu vermişti hastaneden çıkınca da ulaşabileyim diye.

uğraşa uğraşa 1-2 damla içiyor ve daha çok ememeyince benimki de morarana kadar ağlıyordu. ağlamaya başladığında meme vermeyi hemen kesin ve kucağınıza alıp "yavrum, kuzum" diyerek sakinleştirmeye çalışın. susmazsa, sebebi sizin de dediğiniz gibi aç olması ve memeden kolay süt içememesidir. isterseniz açlığını bastıracak kadar mama veya sağılmış süt verebilirsiniz. sırf sakinleşmesi için bunu yapabilirsiniz. biraz sakinleşince tekrar deneyin. yine 1-2 emecek yine ağlamaya başlayacaktır. tekrar konuşma veya az biraz mamayla sakinleştirin sonra tekrar deneyin.

inanın yazdıklarınızın aynısını ben de yaşadım. 1-2 damla içiyor, ağlıyor, sakinleştiriyordum, sonra tekrar 1-2 damla derken 5-6 damla sonra yavaş yavaş emmeye başlamıştı. ama zaman aldığını ve sabırla denemek gerektiğini söyleyeyim. anneniz bir konuda haklı. 1-2 damla emdikten sonra ağlamaya başlarsa ve siz hala meme vermeye çalışırsanız bebek çok yıpranacak ve anne sevgisi zarar görecektir. azıcık da olsa biberonla amam yada sağılmış sütünüzü verip sakinleştirebilirsiniz.

sürekli uyumasına da aldanmayın. bebekler bıraksanız 24 saat bile uyur ama sık sık beslenmeleri sarılıktan korunmaları için şart. topuklarını sıkarak, seslenerek mutlaka uyandırmaya çalışın. yüzünü hafif serinelmiş elinizle de ovabilirsiniz.

başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

Ben ozel hastanede dogum yaptim, emzirme hemsireleri de vardi ama hiccc ilgilenmediler. Mememi tutup acita acita bebegin agzin soktular. İste boyle vereceksin dediler. O sekilde vermem icin 3 kolumun olmasi lazim. Zaten hastanede kaldigimiz gece 40 gram verdi yavrum. Sabaha kadar yanima ugramadilar. Ben de sagip verdim ama onu bile verememisim ( aklima geldikce uzuluyorum.

Bugun saglik ocagina gittik 10 gunde sadece200 gram almis yavrum. Memeye alissin diye kilo alisi azaldi. Biraz daha kilo alsin ondan sonra dediklerinizi uygulayacagim.

10 günde 200 gram mı iyi de çok güzel kilo almış bebeğiniz nazar değmesin, maşallah

sütünüz neden azalıyor? bende mart ayında doğum yaptım 31 haftalık, 24 gün kuvezde kaldı. İlk gün sağmamda sadece 9 cc çıkmıştı sütüm, şu anda günde neredeyse 1 lt sağıyorum. Öncelikle pompa kampı yaptım, bebeğim kuvezdeyken onu görmeye gitmediğim zamanlar evde 2-3 saatte bir 20 dakika hastane tipi çiftli pompa kiralayarak süt sağdım, kalan zamanlarda sadece uyudum ve yemek yedim. Çok sonraları geceleri 4 saat uyuduğum oldu. Bebeğim eve geldikten sonra da 3 saatte bir sağmayı hiç bırakmadım. Sağdıklarımı deepfrize attım. Dışarı çıkarsak bile ev tipi pompayı yanıma götürüp 3 saatin sonunda yine sağdım. 12. haftaya kadar vücut ne kadar üreteceğini sizin sağmanıza ya da bebeğin emmesine göre planlıyor yani tüketime göre. 12. hafta sonunda ise belli bir miktar günlük tüketeceğinizi düşünüp otomatik üretiyor. Şu anda 4-5 saatte bir sağıyorum. Belki yapıyorsunuzdur ama yine de tavsiyem hastane tipi aylık pompa kiralayıp sağmaya devam etmeniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…