Memeyi bırakmak uzere

2 erkek annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
1
1
36
41
Mrb arkadaslar 2ay 20gunluk bebegim gündüzleri meme emmek istemiyor geceleri emiyor fakat neyaptiysam gündüz emmiyor aslında bendede hata var sutumu sagiyordum biberonda veriyrdum birkaç öğün şimdi ise hiç emmiyor sagincada sütum azaldı artık eskisi gibi gelmiyor ilk çocuğum çok zayıf olduğu için günde 1 öğün mamada veriyrum buzamana kadar herşey yolundaydi ama 3gundur gündüzleri emmiyor çok üzüluyrum ne yapmaliyim akıl verin lutfen

Eğer yine verdiğiniz kendi sutunuzse sagarak değil emzirerek vermeye çalışın.Kendinizi ve bebeği rahat ettireceğiniz bir ortamda kıyafetinin üstünü çıkarın,bebeginizin kıyafetini de.... açın bir rahatlatıcı müzik,alın kollariniza bebeginizi ...bir koklayin on sevin, bakışa bakışa verin memenizi.

Saginca sütun azalması aksine hep bebeğim aç doymadım mesajı gönderirsin...buradaki sıkıntı bebeğin biberondaki akis hızına alışması ve yoğun çekme gerekmemesi (biberonda bebek damağı ile şöyle yoklasa süt akiyor,oysa göğüste meme.ucunu doğru tutmasi lazim)

Yediğin turşu vs sütün tadını değiştirmiş olabilir. Benim bebeğim de tam 2 aylıkken emmeyi bırakmak istedi. Ne biberon ne emzik almıyordu. Pes etmedim. İnat ettim ve tam bir ay sadece uyurken emzirdim. Sakın pes etme. Emzirdiçe sütün artacaktır. Rahat ol. Stres yapma. Sana yardım edebilecek biri varsa o işleri yapsın sen bebeğinle ilgilen. Unutma anne sütü çoook önemli ama illa emmicem derse nasipten ötesi yok. sen asla ve asla pes etme. Ben bunaldıpımda biraz çarşıya çıkar ama evdekilere "uyursa haber verin hemen gelip emzireyim" derdim. Neydi o günler.. şimdi 2 yaşında ve çok zor emmeyi bıraktı. O ağladı ben ağladım:mad:

Ben de aynı sorunu yaşadım çalışmaya başlayacağım için gündüzleri biberonla vereyim ufaktan alışsın istedim ama beni emmek istemedi bir zaman sonra. Stres yapma biberondan da olsa anne sütü alıyor öyle düşünüp rahatla. Geceleri emiyor en azından bak bu da bir rahatlama sebebi :) biberon başlığı hızlı akımsa yavaş akım alıp deneyebilirsin. Bu arada 5 aylık olduk ve son bir aydır beni tekrar emiyor :) sadece biraz sabır, bebekler zorlanmayı sevmiyor. Ayrıca sağdığın müddetçe sütün azalmaz, emmemesine takıp stres yaptıysan ondan azalmıştır. Tavsiyem süt çaylarından içip su miktarını en az 3 litreye çıkarıp stresi uzaklaştırman. Dönem dönem oluyor bu şekilde toparlıyorum.

Back
X