Memeyi bıraktıktan sonra bebegim :(

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kizlar oglumu dun emzirmeyi kestim 24 aylik sadece emerek uyuyordu nasil uyuyacagini bilmiyor iki gündür taniyamiyorum yavrumu cok hircikn kumandayi telefonu eline ne gecerse atiyor yüzümü tirmaliyor 5 dk sonra gelip opuyor anlıyorum sakin kalmaya calisiyorum kararliyim da ama kac gün surer tamamen haftasonuna kadar unutur mu normalde 1 de oglen gecerdi 4 e kadar cani cikti yavrumun kucagimda bayıldı bi de gogsumu sagmiyorum ama soguk mu uygulamam lazim sicak mi süt ne zaman biter cok sikintili durummus yav :(

benim tavsiyem günden güne azaltarak kesmenizdi aslinda. bebege ayak uydurmak da lazim tavsiyem orta yolu bularak halledin

Bir anda mı kestiniz?
Bence önce gündüz azaltıp kesmek, sonra geceyi azaltıp komple kesmek olmalı..
Buna biraz da bebek karar veriyor aslında.

Oğlum 4 ayı geçti bırakalı. Hala arada aklına gelip "miyav sütü içti" der. Ben "kediler içmiş bitmiş" demiştim çünkü.
Oğlum gündüz emmemeye alıştığı için ben geceyi azalttım direk.
Bir anda elinden komple almak sarsar bebekleri..

Kizlar oglumu dun emzirmeyi kestim 24 aylik sadece emerek uyuyordu nasil uyuyacagini bilmiyor iki gündür taniyamiyorum yavrumu cok hircikn kumandayi telefonu eline ne gecerse atiyor yüzümü tirmaliyor 5 dk sonra gelip opuyor anlıyorum sakin kalmaya calisiyorum kararliyim da ama kac gün surer tamamen haftasonuna kadar unutur mu normalde 1 de oglen gecerdi 4 e kadar cani cikti yavrumun kucagimda bayıldı bi de gogsumu sagmiyorum ama soguk mu uygulamam lazim sicak mi süt ne zaman biter cok sikintili durummus yav :KK43:

kesmeden önce bir zaman sonra keseceğinizi anlatmış mıydınız? mesela şu zaman artık emme yok gibi..
öyle ise kısa bir sürede alışır. akşamları uyku ritüelleri yapın. mesela banyo yapmak, süt içmek, kitap okumak, uyku arkadaşına sarılıp uyumak gibi.
benim oğlum 4 yaşına girecek uyku ritüelini bilir her akşam aynı sırayı takip ederiz çabucak uyur.
sizinki de böylece bir kaç güne unutur memeyi.

Benim kızımda emerek uyuyor. Başka türlü imkanı yok uyumuyor. Kara kara düşünüyorum ayırırken nasıl olacak diye :(

Pat diye mi kestiniz? Cocugun hayata geldigi andan itibaren en cok sevdiği seyi pat diye elinden aldiysaniz uyumlu olmasını nasil bekliyorsunuz ki? Heralde hırçın olacak.

Ben de bir anda kestim 21 aylıkken çünkü hala meme yaralarım vardı gece sürekli uyaniyordu. Aşamalı kesmedim çünkü kendime de bebeğime de guvenemedim. 3 gün çok zor geçti ben de ağladım o da. Ben hem fiziksel hem ruhsal acı çektim 4.gün geçti. Bebeğimi sürekli dışarı çıkardım oyaladim uyuturken salincakta uyuttum normalde memede uyurdu sallanmaya alışık değildi. Doktor sut gelmesi icin ne yaptiysan tersini yap dedi soğuk suyla duş aldım buz kalıbı koydum taze nane koydum. Bebeğim naneyi göğsümde görünce tiksindi amaç tiksindirmek değildi ama öyle gelişti. Zor süreç ama 1 haftaya geçer müzik dinleyin dışarı çıkartın ilgisini dağıtacak şeyler yapin

benim tavsiyem günden güne azaltarak kesmenizdi aslinda. bebege ayak uydurmak da lazim tavsiyem orta yolu bularak halledin
Ben de 24 25 aylık gibi kestim. Keşke azaltarak bıraksaydınız. Doğduğu günden beri sığındığı tek liman . Gerçi alışsa da bırakmak anneye de bebeğe de zor. Anne için vicdan, bebek için en güzel şey ama işte bir sonu olmalı.
Biz neredeyse 6 a oldu hala bile her gün oynar üstünde uyur. Sıkar bitmiş mi süt diye. Bi tane emim mi anne der.
Bir iki haftaya iyice sakinleşir. İster ama bunalatmaz. Allah yardımcınız olsun

Back
X