Memleket meselesi

Gamzeceylan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2018
2.778
6.916
158
29
Merhabalar size bir sorunumu danışmak istiyorum aslında sorun bile denemez ama benim Canımı sıkmaya başladı.Sevgilimin annesi ve ablası sürekli memleketime laf söylüyorlar.Ben Balıkesirliyim.Sürekli Balıkesir insanı şöyle,Balıkesir insanı böyle diye dillerinde,her olumsuzluğu şehrin insanına bağlıyorlar.Kendileride Balıkesir'de yaşıyor ama Balıkesirli değiller.Ben bir kaç kez çıkıştım ama sen alınma bizim lafımız sana değil diye konuşmaya devam ettiler.Ne söylemem etkili olur bu gıcık ikiliyi susturmak için ?

Heryerin iyisi kötüsü vardır mutlaka beni tanıdınız ya artık iyilerden konusun birazda diyebilirsin
Evet bu tarz çok konuştum ama inatla devam ediyorlar.Görüşmeyi kesmeyi bile düşündüm.İnadına yapıyorlar gibi

Merhabalar size bir sorunumu danışmak istiyorum aslında sorun bile denemez ama benim Canımı sıkmaya başladı.Sevgilimin annesi ve ablası sürekli memleketime laf söylüyorlar.Ben Balıkesirliyim.Sürekli Balıkesir insanı şöyle,Balıkesir insanı böyle diye dillerinde,her olumsuzluğu şehrin insanına bağlıyorlar.Kendileride Balıkesir'de yaşıyor ama Balıkesirli değiller.Ben bir kaç kez çıkıştım ama sen alınma bizim lafımız sana değil diye konuşmaya devam ettiler.Ne söylemem etkili olur bu gıcık ikiliyi susturmak için ?
Özetle sana şunu söylemek istiyorlar “biz bu memleketin insanlarıyla ilgili iyi fikirlere sahip değiliz, muhtemelen seni ve aileni de sevmeyeceğiz. Yol yakınken oğlumdan/kardeşimden uzaklaşsan iyi edersin”
Çok uğraşmamanı öneririm, bu gıcık ikililerle mesafeli kalmak, yanında seçerek konuşmalarını sağlamak için en doğru yol olur.

Bu memleket meselesinden ne cektik biz böyle Bence duymamaya calısın, öle konustuklarında bozuldugunuzu belli edip hala aynı davranırlarsa,kabullenmekten baska care yok gbi. Sonra gelinler neden bizi sevmiyor saygı duymuyor Die düşünürler Bi de.Kusura bakmayın,ben gıcık oluyorum bu memleket meselelerine.

Özetle sana şunu söylemek istiyorlar “biz bu memleketin insanlarıyla ilgili iyi fikirlere sahip değiliz, muhtemelen seni ve aileni de sevmeyeceğiz. Yol yakınken oğlumdan/kardeşimden uzaklaşsan iyi edersin”
Çok uğraşmamanı öneririm, bu gıcık ikililerle mesafeli kalmak, yanında seçerek konuşmalarını sağlamak için en doğru yol olur.
Evet haklısınız.Aslında seni sevmiyoruz demek istiyorlar sanırım Balıkesir üzerinden.En iyisi çok muhattap olmamak

Bu memleket meselesinden ne cektik biz böyle Bence duymamaya calısın, öle konustuklarında bozuldugunuzu belli edip hala aynı davranırlarsa,kabullenmekten baska care yok gbi. Sonra gelinler neden bizi sevmiyor saygı duymuyor Die düşünürler Bi de.Kusura bakmayın,ben gıcık oluyorum bu memleket meselelerine.
Duymamaya çalışacağım belki vazgeçerler.

Ay ne sınır bozucu insanı din dil memleket ırkına göre genelleme yaparak eleştirmek.her yerin iyisi kötüsü vardır onların lafı bnce kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı olmus yani bnce asıl laf söyledikleri Balikesirli olanlar değil sizsiniz.bence hiç yüz göz olmadan muhabbeti kesin

Bencede sana laf çarptırıyorlar. Onlar nereli? Ben olsam onların memleketiyle alakalı kötü haberleri bulup yanlarında anlatırdım nasıl insanlar var nasıl memleket bu der üstüne de siz alınmayın size değil lafım derdim. Ama yinede mesafeyi korumak lazım

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi bişey olmuş. Eğer gerçekten sevgilinizi seviyorsanız. Gülümseyin, sanki hiçbir şey olmamış gibi davranın. Sizi sinirlendirmek istiyorlar. İsteklerine ulaşamasınlar. Siz bozuldukça dozu arttırmışlar. Ya da baktınız olmuyor. Dobra ol, eğer altından kalkabileceğine inanıyorsan. Siz Balıkesir diye diye bana mı laf söylüyorsunuz diye çıkış. Üzerine alınma laflarını bi bırakın benimle derdiniz ne de. Ama yok afallarım diyorsan duymamazlıktan gel

Aaa aynı benim kv ile görümce.
Mevlana ne demiş? Cahille sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline.
En iyisi duymamak. :KK47:Onlar öyle dedi diye öyledir demek olmuyor.:63:

Edepsizliğe vururdum terslerdim bak bakalım bi daha yapıyorlar mı. Bazı insanlar iyi niyetten anlamaz. Onları susturmak için kırmak lazım.
Mesela görümce Balıkesir’in erkekleri hakkında bişy dediğinde kaç tane Balıkesir erkeği tanıdın da bu dediklerini tecrübe ettin derdim.
Ya da sizin de şu hareketiniz bana çok garip geliyor ama heryerin alışkanlıkları farklı derdim. Bn size laf ediyo muyum derdim.
Ayrıca tek amaç sizi laf çarpıtmak

Eğer farklı yerde yaşayıp sürekli böyle muhabbet olsaydı direk evet hedef sizsiniz derdim ama gerçekten belki de yılmışlardır cunku orada yasıyolar.. bu arada alakasiz ama merkez mi

Back
X