Memur arkadaslar dogum izni hakkında

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
arkadaslar ben işyerime son 3 haftaya kadar calışabilir raporu aldım verdim...bayramdansonra bir hafta iiznimden aldım..daha sonra dogum iznim baslıyor....tekrar bir kagıt felan alınıp veriliyormu ..sadece işyerime bildirdim...dogum iznim baslıyor diye...bilgisi olna varmı acaba

5 HAFTA çalıştınmı anlayamadım ama doktordan 32 haftada aldığın raporu kurumuna veriyorsun sonrasında yıllık izin mazeret izni kullanamıyorsun diye biliyorum ben .37. haftada çalışamaz raporu alıyorsun. yıllık izni kullandığında çalışabilir raporunu iptal ediyorlar bildiğim üzere kurumundaki personel bölümüne tekrar sor bi istersin sıkıntı olmasın sana canım

arkadaslar ben işyerime son 3 haftaya kadar calışabilir raporu aldım verdim...bayramdansonra bir hafta iiznimden aldım..daha sonra dogum iznim baslıyor....tekrar bir kagıt felan alınıp veriliyormu ..sadece işyerime bildirdim...dogum iznim baslıyor diye...bilgisi olna varmı acaba

Evet cnm onun icin de calisamaz raporu aliosun tekrar..

32 haftada çalışabilir raporu almak gerekiyor.Bundan sonrada yıllık izin falan kullanabilirsin bu doğum iznini etkilemez. Kaldı ki normal bir rapor mesela gripal enfeksiyona bağlı beş on gün raporda alabilirsin bu da çalışabilir raporunu etkilemez. Gebeliğin çalışmana engel değildir diye rapor alıyorsun 32 haftada başka bir rahatsızlığa yakalanmayacaksın rapor alamazsın diye bir kural yok.O yüzden normal bir rapor alınabilir. Kurum buna çok hoş bakmayabilir o da onların sorunu :) 37 haftada da zaten mecburi istek dışı doğum iznine ayrılıyorsun. Bunu yine tam gününde hekiminden raporla belgelendirip kuruma vermen gerekiyor yoksa 37+3 de aldın çalıştığın 3 günü boşuna çalışmış oluyorsun. Devlet memurlarında yevmiye usulü çalışma olmadığı için bunun parasını alamıyorsun. Ama sigortalı çalışanlar çalıştıkları fazla günün parasını da alıyor. Yıllarca idarede çalıştım iki yılda personel şubede çalıştım.

Arkadaslar calışma raporu almamız sonradan hastalanmıyacagımız anlamına gelmiyorki...bence o raporla diger rapor hakkımız farklı...calışabilir raporu aldık diye garantisi yokki...ben şimdi bir hafta yıllık iznimden aldım...ama bir 4 gun eksik almısım...işte o 4 gun içinde rapor almayı dusunuyorum..sonucta doktorlarda tahmini bir dogum tarihi veriyor...3 hafta kalana kadar calışır deniyor ama mesla doktorum o tarihe kalmazssın diyor..ne iş anlamadım...aldıgım rapor sadece 3 hafta kalana kadar calısır diyor ..ama 0 3 haftayı sen hesaplıyorsun bende yanlıs hesaplamısım 4 gun...ama bizim işyerimiz tekrar calışamaz raporu getirceksin felan demedi...birşeyden anlıyan yokki mutemetlerden...neyse iyice bir arastırıyım bakalım..cok stres yaptım bu konuyu..

32 haftada çalışabilir raporu almak gerekiyor.Bundan sonrada yıllık izin falan kullanabilirsin bu doğum iznini etkilemez. Kaldı ki normal bir rapor mesela gripal enfeksiyona bağlı beş on gün raporda alabilirsin bu da çalışabilir raporunu etkilemez. Gebeliğin çalışmana engel değildir diye rapor alıyorsun 32 haftada başka bir rahatsızlığa yakalanmayacaksın rapor alamazsın diye bir kural yok.O yüzden normal bir rapor alınabilir. Kurum buna çok hoş bakmayabilir o da onların sorunu :) 37 haftada da zaten mecburi istek dışı doğum iznine ayrılıyorsun. Bunu yine tam gününde hekiminden raporla belgelendirip kuruma vermen gerekiyor yoksa 37+3 de aldın çalıştığın 3 günü boşuna çalışmış oluyorsun. Devlet memurlarında yevmiye usulü çalışma olmadığı için bunun parasını alamıyorsun. Ama sigortalı çalışanlar çalıştıkları fazla günün parasını da alıyor. Yıllarca idarede çalıştım iki yılda personel şubede çalıştım.[/QUbende çalışabilir raporu aldım ve üstüne rapor alamıyorum diye biliyorum. bir haftam kaldı eğer gribal enfeksiyondan rapor alabiliyorsak alırım son haftayı bu konuda eminmisiniz?:49:

Arkadaşlar 32. Haftadan sonra alınan raporlar doğum izninize sayılıyor ilk etapta bende 2 3 hafta rapor alacaktım doğumdan sonraki iznime saydırırım diyordum öyle olmuyormuş ben çok araştırdım

Dogum izni tam bir muamma..hiçbiryerden tam net cvp alamadım...hatta zorunlu 3 hafta kala ayrılmayan 2 arkadasım var..doguma kadar gitmiş o 3 haftayıda sonraki iznine ekletmiş...aynı kurumdayız...bu nasıl olmus anlamadım ben...ayrıca 3 hafta kalada tekrar calışamaz raporu vereceksin diyenler var...ama arkadaslarım biz oyle birsey vermedik diyolar...yani hiçbirşey anlamadım ben :)

Öyle şey olur mu ya kurumun hatası var orda kendileride riske girmiş eşim baya soruşturdu çalıştığın kadarı ekleriyırsun sonraya bende saf saf Bayram haftasının bile etkileneceğini sanıyordum :)))) bi ark tahmini doğum tarihini 1 hafta sonra göstermek 38. Haftaya kadar çalıştı ama riske girmeye gerek yok sokakta doğurmakta var :)

Öyle şey olur mu ya kurumun hatası var orda kendileride riske girmiş eşim baya soruşturdu çalıştığın kadarı ekleriyırsun sonraya bende saf saf Bayram haftasının bile etkileneceğini sanıyordum :)))) bi ark tahmini doğum tarihini 1 hafta sonra göstermek 38. Haftaya kadar çalıştı ama riske girmeye gerek yok sokakta doğurmakta var :)

bayram haftası eklenmıyor mu? ben o eklenecek diye biliyorum. çünkü o zaman rapor izin almadık ki biz.. normal resmi tatil süreciydi. İnşallah doğru biliyorumdur:(((bana kimse o eklenmicek demedi....((

bayram haftası eklenmıyor mu? ben o eklenecek diye biliyorum. çünkü o zaman rapor izin almadık ki biz.. normal resmi tatil süreciydi. İnşallah doğru biliyorumdur:(((bana kimse o eklenmicek demedi....((

Eklenmiyor ..çalıştığın kadar ekleniyormuş duyunca bende üzüldüm zaten o hafta çalışmadık

eğer kadın doğum hariç diğer bölümlerden rapor alırsanız doğum iznine eklenmiyor ben bu şekilde 2 hafta rapor aldım bi sorun çıkmadı mesela gidin aile hekiminizden 5 -5 rapor alın 1 gün bile bizim için çok önemli olacak kurumdan kuruma değişiklik gösterdiğini sanmıyorum emekli sandığı olduğu sürece sorun yok diye biliyorum

Eklenmiyor ..çalıştığın kadar ekleniyormuş duyunca bende üzüldüm zaten o hafta çalışmadık

bayramda çalışıyor gözüküyorsun ki... nasıl eklenmez. eklenir. ayyyyyyyyyy valla ne olacak bu karışıklık yahu...
benim 32.haftam 3 ekim perşembeyle başlıyordu.33-34 bayramdı... çalışır gözüküyoruz sonuçta resmi tatil olsa bile...

arkadaşlar ben 32. haftamda çalışabilir raporumu aldım ve 36. haftamda grip oldum öğrencilerim hep gripti bana da bulaştı, ne yani şimdi ben o halde okula mı gidecektim. Hastaneye gittim üst solunum yolu enfeksiyonundan dolayı 5 günlük rapor aldım ve doktor doğum iznini etkilemez dedi... sonrasında bayram tatili vardı

bu pazartesi de "iş görmezlik raporu" verdi doktorum, ama 21/10/2013 ve 11/11/2013 tarihlerini kapsıyor rapor??? kafam karıştı 21 günlük yani... Doğum yapınca başka bir kağıt mı götürülecek çalıştığımız kuruma hiç birşey anlamadım bu işten ben???

bayramda çalışıyor gözüküyorsun ki... nasıl eklenmez. eklenir. ayyyyyyyyyy valla ne olacak bu karışıklık yahu...
benim 32.haftam 3 ekim perşembeyle başlıyordu.33-34 bayramdı... çalışır gözüküyoruz sonuçta resmi tatil olsa bile...

Seninle aynı günümüz 3 ekimde ben aldım önce iznini Bayram da kuruma gidip çalıştık mı ki tatil yaptık sonuçta yönetmelikte çalışılan hafta doğum sonrasına aktarılır yazıyor bu izni alanlarda da görüştüm bende çok şaşırdım izin bitince heyet rapor haklarımı kullanıp Mayıs'ta başlamayı düşünüyorum

arkadaşlar ben 32. haftamda çalışabilir raporumu aldım ve 36. haftamda grip oldum öğrencilerim hep gripti bana da bulaştı, ne yani şimdi ben o halde okula mı gidecektim. Hastaneye gittim üst solunum yolu enfeksiyonundan dolayı 5 günlük rapor aldım ve doktor doğum iznini etkilemez dedi... sonrasında bayram tatili vardı

bu pazartesi de "iş görmezlik raporu" verdi doktorum, ama 21/10/2013 ve 11/11/2013 tarihlerini kapsıyor rapor??? kafam karıştı 21 günlük yani... Doğum yapınca başka bir kağıt mı götürülecek çalıştığımız kuruma hiç birşey anlamadım bu işten ben???

arkadaşım rapor doğum öncesi izin sayılıyormuş bana verilen doğum öncesi izin için verilen belge iş görmezlik raporu normalde sağlık ocağı dam falan aldığımız raporda iş görmezlik belgesi fark yok yani şimdi adam bize demez mi ki ben sana 8 hafta verdim hasta isen onu kullan rapor aldığına göre hastasın değil mi doğum yaptıktan sonra 8 haftalık doğum sonrası iş görmezlik belgesi alıcaz hastanedeki memur öyle dedi

arkadaşım rapor doğum öncesi izin sayılıyormuş bana verilen doğum öncesi izin için verilen belge iş görmezlik raporu normalde sağlık ocağı dam falan aldığımız raporda iş görmezlik belgesi fark yok yani şimdi adam bize demez mi ki ben sana 8 hafta verdim hasta isen onu kullan rapor aldığına göre hastasın değil mi doğum yaptıktan sonra 8 haftalık doğum sonrası iş görmezlik belgesi alıcaz hastanedeki memur öyle dedi

kadın doğum doktorum p.tesi günü verdiği belgede de iş görmezlik belgesi yazıyordu ama ben 37. hafta doğum izni belgesi istemiştim doktordan acaba doktorum mu yanlış belge verdi?

kadın doğum doktorum p.tesi günü verdiği belgede de iş görmezlik belgesi yazıyordu ama ben 37. hafta doğum izni belgesi istemiştim doktordan acaba doktorum mu yanlış belge verdi?

Benim aldığım belgede iş görmezlik yazıyor raporlar da da öyle. Yazıyor

Back
X