arkadaşlar ben 32. haftamda çalışabilir raporumu aldım ve 36. haftamda grip oldum öğrencilerim hep gripti bana da bulaştı, ne yani şimdi ben o halde okula mı gidecektim. Hastaneye gittim üst solunum yolu enfeksiyonundan dolayı 5 günlük rapor aldım ve doktor doğum iznini etkilemez dedi... sonrasında bayram tatili vardı
bu pazartesi de "iş görmezlik raporu" verdi doktorum, ama 21/10/2013 ve 11/11/2013 tarihlerini kapsıyor rapor??? kafam karıştı 21 günlük yani... Doğum yapınca başka bir kağıt mı götürülecek çalıştığımız kuruma hiç birşey anlamadım bu işten ben???
doğru vermiş canım 21 gün yani doğum öncesi 3 hafta sana iş göremez raporu hazırlamış. ayın 11ine kadar doğum yapmalısın doğum gerçekleşmezse onada doktor ayrıca rapor veriyor. eğerki doğum 11 kasımdan önce gerçekleşirse doğumdan sonra hastaneden çıkarken doktor 8+5 haftalık yanısıra kalan günlerinide hesaplayıp ona göre kagıt doldurup veriyor ve yanında doğum raporu veriliyor hastaneden.onuda kurumuna veriyorsun. öylelikle doğum sonrası iznin başlamış oluyor. inş. doğru anlatabilmişimdir
diğer grip olayında da ben daha dün bakanlık izin şubeye sordum kadın doğum dışında aldığın raporlar çalışabilir raporunu etkilemiyormuş.çünkü bende grip olddum rapor verdi doktor
Son düzenleme: