• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memurluktan istifa edip sskdan emekli olanların ikramiyeleri ile ilgili acil..

scallywag

catmania
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
1.498
18
158
Diğer
arkadaşlar bir bilen varsa aydınlatsın beni acil.çok teşekkür ederim şimdiden allah razı olsun..
----------------------------------------

annem 1980-1988 yılları arası halkbankasında çalışıp istifa etti.yıllar sonra isteğe bağlı emeklilik hakkını kullanarak 2005te emekli oldu.

anayasa mah.istifaya rağmen memurlukta geçen süreler için ikramiye alınamayacağı kararını bozdu mayısta .biz 29

temmuz günü ssk ankara genel müdürlüğüne dilekçe gönderdik onların cevabı elimize 20 ekimde geçti.( geri dönüşleri

olumsuz oldu düzenleme meğer 09-07-2011 sonrası memurluktan istifa edenleri kapsıyormuş diye.)

şimdi bu durumda anayasanın eşitlik ilkesine dayanarak 60 gün içinde ankara idare mah. dava mı açacağız.?yani 20 aralık a kadar?

gerçi sskdan 60 gün içinde cvp gelmezse red etmiş sayılıyorlarmış,onlar 29 eylülde değil 12 ekimde onaylayıp 20 ekimde

elimize ulaştırdılar. bu durumda bizim süremiz 20 aralığa değil 29 kasıma kadar mı?

böyle bir hakkımız var değil mi?temmuz 2011den önce emekli olanlar dava açarak davacıların lehlerine kararlar

veriliyormuş.ne yapayım sizce?
---------------
aşağıda haberle ilgili linkler var

http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/677089-ikramiyeyi-davasiz-alma-donemi-basladi

http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/682986-eski-memurlar-hemen-ikramiye-davasi-acmal

arkadaşlar bir bilen varsa aydınlatsın beni acil.çok teşekkür ederim şimdiden allah razı olsun..
----------------------------------------

annem 1980-1988 yılları arası halkbankasında çalışıp istifa etti.yıllar sonra isteğe bağlı emeklilik hakkını kullanarak 2005te emekli oldu.

anayasa mah.istifaya rağmen memurlukta geçen süreler için ikramiye alınamayacağı kararını bozdu mayısta .biz 29

temmuz günü ssk ankara genel müdürlüğüne dilekçe gönderdik onların cevabı elimize 20 ekimde geçti.( geri dönüşleri

olumsuz oldu düzenleme meğer 09-07-2011 sonrası memurluktan istifa edenleri kapsıyormuş diye.)

şimdi bu durumda anayasanın eşitlik ilkesine dayanarak 60 gün içinde ankara idare mah. dava mı açacağız.?yani 20 aralık a kadar?

gerçi sskdan 60 gün içinde cvp gelmezse red etmiş sayılıyorlarmış,onlar 29 eylülde değil 12 ekimde onaylayıp 20 ekimde

elimize ulaştırdılar. bu durumda bizim süremiz 20 aralığa değil 29 kasıma kadar mı?

böyle bir hakkımız var değil mi?temmuz 2011den önce emekli olanlar dava açarak davacıların lehlerine kararlar

veriliyormuş.ne yapayım sizce?
---------------
aşağıda haberle ilgili linkler var

Ali Tezel - İkramiyeyi davasız alma dönemi başladı - HABERTÜRK

Ali Tezel - Eski memurlar hemen ikramiye davası açmalı - HABERTÜRK

İyuk md. 10/2 ".....Dava açılmaması veya davanın süreden reddi hallerinde, altmış günlük sürenin bitmesinden sonra yetkili idari makamlarca cevap verilirse, cevabın tebliğinden itibaren altmış gün içinde dava açabilirler." yani 21 ekimi 1 diye sayarak 60. günden önce davayı ankara idare mah.de acmalısınız. duruşmalı olmasını istiyorsanız bunu da belirtmelisiniz. bahsettiğiniz konuda yargıtay kararları varsa ve tabi aym kararı bunları da eklerseniz faydalı olur.

şimdi kusura bakmayın hukuk dilinden anlamadığımdan dümdüz türkçeyle yazıyorum.mayıs 2011 de karar alınmadan evvel babam ilk haziran 2009da almıştık haberini.eşitsizlik gerekçesiyle dava açıp kazananlar olmuş.
mesela 2009 tarihli bir link.

HABER: Emeklilere ikramiye müjdesi! haberi - Ekonomi

Memurluktan ayrılana ikramiye müjdesi - En Son Makro Ekonomi Haberleri - HTEkonomi

Kamudan ayrılana ikramiye müjdesi! - En Son Makro Ekonomi Haberleri - HTEkonomi

İstifa eden memur ikramiye alabilecek | Sgk Bilgi

------------------------------

şükrü kızılot ve ali tezel dava açan eski emeklilerin kendilerine teşekkür yağdırdığını yazıyordu.kararlarım bulamadım ama açan alıyormuş.siz bilir kişi olarak araştırabilir misiniz?

şimdi bir eşitsizlik daha var.9 temmuz sonrası emekli olan parayı kayıtsız şartsız tamamını alıyor. ama biz birde ikramiyeden kısmamak için bavukat masraflarını sgkya yükleyemez miyiz?hakkımızı bırakmaz istemiyoruz oraya.

birde 29 eylül değil 20 aralık olmasına sevindim..

şimdi kusura bakmayın hukuk dilinden anlamadığımdan dümdüz türkçeyle yazıyorum.mayıs 2011 de karar alınmadan evvel babam ilk haziran 2009da almıştık haberini.eşitsizlik gerekçesiyle dava açıp kazananlar olmuş.

Memurluktan ayrılana ikramiye müjdesi - En Son Makro Ekonomi Haberleri - HTEkonomi

şükrü kızılot ve ali tezel dava açan eski emeklilerin kendilerine teşekkür yağdırdığını yazıyordu.kararlarım bulamadım ama açan alıyormuş.siz bilir kişi olarak araştırabilir misiniz?

şimdi bir eşitsizlik daha var.9 temmuz sonrası emekli olan parayı kayıtsız şartsız tamamını alıyor. ama biz birde ikramiyeden kısmamak için avukat masraflarını sgkya yükleyemez miyiz?hakkımızı bırakmaz istemiyoruz oraya.duruşmalı olunca nasıl oluyor ki?ankaraya gidemeyiz sonuçta siz ne önerirsiniz?

birde 29 kasım değil 20 aralık olmasına sevindim.
bir üstteki msjım silinebilir...

Son düzenleme:

şimdi bir eşitsizlik daha var.9 temmuz sonrası emekli olan parayı kayıtsız şartsız tamamını alıyor. ama biz birde ikramiyeden kısmamak için avukat masraflarını sgkya yükleyemez miyiz?hakkımızı bırakmaz istemiyoruz oraya.duruşmalı olunca nasıl oluyor ki?ankaraya gidemeyiz sonuçta siz ne önerirsiniz?

birde 29 kasım değil 20 aralık olmasına sevindim.
bir üstteki msjım silinebilir...

siz bu davayı yalnız acamazsanız yani avukat tutacaksanız, avukatınız bahsettiğiniz anayasa mah. kararını ve idare mah. kararlarını zaten bulacaktır. idare mahkemeleri kağıt üzerinde yargılama yapıyor, duruşma isteyip istememek sizin tercihiniz. eğer davayı kazanırsanız karşı taraf avukatlık ücretine mahkum edilecektir. ama bu davayı kazandığı için avukatın hakkın, siz avukatınıza ücreti baştan ödeyeceksiniz.

avukat hanım çok sağolun oldukça rahatlattınız beni.sizin yol göstermenizle kafamızda çok şey netleşti annemle.yani bu dava avukatsızda açılabiliyor mu?

açılabiliyorsa elimizde bir dilekçeyle nereye başvuracağız?aym yada yargıtayın emsal kararlarını kendimizde bulabilir miyiz?nerden bulabiliriz eğer oluyorsa?

bir anda peşin avukat parası vermek bizi zorlayacak gibi..

gerçi babam avukat bir arkadaşıyla konuşmuş.elinde bu tarz davalar çok varmış adamın.vekalet istiyor annemden noter onaylı.

bu iş toplamda bize ne kadara mal olur bir bilginiz varmı acaba?

avukat hanım çok sağolun oldukça rahatlattınız beni.sizin yol göstermenizle kafamızda çok şey netleşti annemle.yani bu dava avukatsızda açılabiliyor mu?

açılabiliyorsa elimizde bir dilekçeyle nereye başvuracağız?aym yada yargıtayın emsal kararlarını kendimizde bulabilir miyiz?nerden bulabiliriz eğer oluyorsa?

bir anda peşin avukat parası vermek bizi zorlayacak gibi..

gerçi babam avukat bir arkadaşıyla konuşmuş.elinde bu tarz davalar çok varmış adamın.vekalet istiyor annemden noter onaylı.

bu iş toplamda bize ne kadara mal olur bir bilginiz varmı acaba?

kendiniz de acabilirsiniz ama zor olur sizin için karar bulmak dilekçe yazmak, dilekçe eklerini hazırlamak. avukat dava sonunda alacağınız bedelin %15 ile %25ine kadar isteyebilir ve bu konuda sözleşme imzalatır. bu nedenle peşin avukatlık ücreti istemeyebilir, belki sadece 200 tl kadar bir masrafını alır o kadar..

biliyorum çok oluyorum ama...son msjınız kafamızı bulandırdı..yani kusura bakmayın ama %25 biraz fahiş bi rakam..

şimdi kazanırsanız karşı tarafa yüklenir mahkeme ve avukat masrafları diyorsunuz ama ya kazanamazsak?bu durumda

sözleşmedeki avukat ücretini biz mi ödeyeceğiz yine?çünkü çok riskli bi durum...

biliyorum çok oluyoruz ama..annemle beraber okuyoruz msjlarınızı.son msjınız kafamızı karıştırdı biraz..kusura bakmayın %25 çok fahiş bir rakam bizim için...

dediniz ki kazanırsanız karşı taraf yüklenir masrafları..ya kazanamazsak?sözleşmedeki tahahhüt edilen miktarı biz mi ödeyeceğiz?alamadığım hakkın parasını nasıl verebilirim sonuçta?bu bizi çok ama çok zorlayacak..evdeki bulgurdan da olmak istemiyoruz sonra.risk almak istemiyoruz çünkü..emekleriniz için ağzınıza sağlık.

canım o avukatla anlaşmanıza bağlı, babanın arkadasıymış sonucta, kazanamazsanız belki almaz ücret. ancak elinde bu tip davalar çok ise kazanacağına emin sanırım vekalet istediğine göre öyle cıkardım. avukat yasal olarak en fazla %25 alabilir. baştan hiç ücret almazsa kazanmanız halinde bunu talep etmesi fahiş değil. kaybederseniz karşı tarafın avukatlık ücreti olarak duruşmasız ise 550 tl ödeyeceksiniz.

duruşmalı kaybetmede ne kadar öderiz?
yani senin elinde bu tip davalar varmı yada çevrende bildiğin?idare mah.dava ne kadar sürede sonuçlanır?
babam 12000 civarı bir para tahmin ediyor elimize geçecek.ona göre anlaşma yapalım demek.
kaybetsek 3000 tl daha baymayalım sonuçta diye kafamızı kurcalamıştı ama avukatla yüzyüze görüşmekte fayda var....
Allah senden razı olsun arkadaşım ne hayır duası alıyorsundur sen..
danışma ücretleri çok pahalı ve bu sıkışıklıkta düşündürüyordu bizi sen yol gösterdin bize..

bizim mahkemede anlatacak birşeyimiz yok zaten.işin ehli avukat sonuçta o anlatacak soruşturacak.yani bu durumda duruşmasız olması daha mı iyi olur sizce de?

duruşmalı olursa 1100 tl karşı vekalet çıkar, duruşmasız olması sizin için yeterli. bursada idare mahkemesinde davalarımız var ancak görevden uzaklaştırma ile ilgili yani genelde ceza soruşturması ile bağlantılı işler. ben de hiç duruşmalı talep etmedim bugüne kadar. dilekçe yazılır, ekleri ve ilgili kararlar konulur ve yeterli olur. siz avukatla sözleşme yaparken dikkat edin, aslında ücret konusunda hiç sözleşme yapmazsanız yasal tarife geçerli olur o da 550 + kdv.dir. ancak avukatınız bu parayı az bulabilir, kazanırsanız yüzde verirsiniz kaybederseniz de bu parayı, belki bu şekilde bir anlaşma yapabilirsiniz. hangisi size uygun olur onu siz değerlendirin..

Back
X