Tavuk Yemekleri menemen tarifi :)

pambukmelek8788

:) seeen Seeeennn sadece
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2012
3.986
7
46
Ankara
kızlar menemende domatesleri genelde doğruyormusunz yoksa rendeliyormusun ? nedeeen:) nane karabiber dşında attığınız birr baharat varmı? yumurtaları çırpııpmı atıyorsunuz direk tavayamı

yazın domatesler yumuşak ve sulu olduğu için doğruyorum çabuk eriyor fakat kışın genelde rendeliyorum doğradığım zaman erimek bilmiyor tüm tüm ve diri kalıyor.karabiber dışında baharat eklemem bazen onuda eklemem.son olarak yumurtayı çırparım yada pişirirken iyice karıştırırım çiğli olduğu zaman yiyemiyorum ne yazıkki

Benim menemenim meşhurdur canım bekarken annemin arkadaşları kahvaltıya geldiğinde benden özellikle isterlerdi.

Şimdi ben rendelemem domatesi pişerken yumuşadıkça ezerim. Böylece domates hem daha güzel pişmiş olur hem çok sulu olmaz rendelenince çektirme yapıyorsun bu seferde kuru kalıyor gibi geliyor bana kışın kendi doğrayıp hazırladığım konserveleri kullanırım. Tarfimi vereyim sana ben soğan falan koymam bazıları koyar.

Biberleri küçükçe doğrarım çekirdelerini mutlaka çıkarırım domatesi az da çokta olmayacak şekilde ayarlarım doğrarım küçük küçük biberleri kavururum ama sürekli karıştırırım yoksa yanar bazı yerleri iyice yumuşayınca dometesleri atarım bir 5 dk az karıştırırım kaynar sonra kaşıkla ezmye başlarım onları çok az parça bırakırım içinde iyice ezmem sonra yumurtaları kırarım sarısı daha çabuk piştiği için beyazlarla sarıları aynı anda karıştırmam önce beyazını karıştırırım yedirirm sonra sarısını ya karıştırmadan öyle bırakırım karıştıracaksam da şöyle bir karıştırırım bırakırım fazla pişirmem sarısını ama çiğde olmayacak zaten beyazları karıştırana kadar pişiyorlar onlar tuzunu domateslerden sonra atarım. İsteğe göre pulbiber serperim. Biberin hafif acı olması da iştah açar afiyet olsunn

oohh acıktım vallaa saol canım:)

oohh acıktım vallaa saol canım:)

Rica ederim. yumurayı fazla pişirme dibi tutacak kıvama gelmesin beyazlar iyice dağılsın o şeffaflığı gitsin yedir iyice sarıları da dağıtacaksan şöyle bir dağıt çok pişerse yumurta kokusu olur az pişerse de olmaz ayarla kıvamını dometesi çok çok çektirme az sulu kalsın

zaten sulu severim:)))) teşekkürler ben sadece domatesleri nasıl kullanıldını merak ettim herkez farklı ypıyor çünkü

soğan koymuyomusun...merak ettim...

menemen konusunda cok iddaliyimdir

simdik soganlari biberleri dogra, az sivi yagda kavur...azicik salca ilave et ve kavur...uzerine kabuklarini soyup dogradiginiz domatesleri ekle...tuz baharat atip azicik su katarak pismesini bekle…piserken kasikla ez sert parcalarini…pistikten sonrada uzerine yumurtalari kir…ben once tabaga kirip sonra uzerine ekliyorum…
sarisini biraz dagit, yumurtasi pisene kadar bekle ve afiyet olsun.

Ben yumurta kattiktan sonra karistirilmasini sevmiyorum bu sekilde daha leziz oluyor bence

ohhhh afyet olsunnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…