• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menengiç kahvesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi papri34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

papri34

Ziyaretçi
Menengic Kahvesi
Menengic Agacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia perebinthus diye anılan Menengic ; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.

Menengic Kahvesinin Faydaları
Öksürügü Keser
Balgam Söktürür
Nefes Açıcıdır
Nefes Darlığına İyi Gelir
Antiseptik Özelliği vardır
Göğsü Yumuşatır
Solunum Yollarına faydası vardır
Ayak terlemelerini önler
Yaraları tedavi eder
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur
Ses tellerine iyi gelir
Mide ağrılarını dindirir

Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı
Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi , hazır kahve tarzında da kullanılabilir.

Menengic Kahvesini Türk uslu pişirmek için :
Cezveye her fincan için iki çay kaşığı kahve, istege göre şeker ilave edilip kısık ateşte bi iki taşım kaynatılır.
Bir süre bekledikten sonra servis yapılabilir.

Hazır (Instant)Kahve Usulü Hazırlamak için:
Her fincan için bir çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı kahve kreması isteğe göre şeker ilave edilip üzerine
kaynar su koyarak karışıtılır. Bu hazırlanış biçimi pişirmeye göre daha kolay ve pratiktir.

Net: 300 gr

suan buzdolabında kocaman bır kavonoz var .. yaglı oldugu ıcın pek tercıh etmıyoruzz bu kadar faydası oldugunuda bılmıyodum acıkcasıı dogudada ısmıne çitlenmik yada çedene de denırr bılgıler ıcınde tskra.s.

suan buzdolabında kocaman bır kavonoz var .. yaglı oldugu ıcın pek tercıh etmıyoruzz bu kadar faydası oldugunuda bılmıyodum acıkcasıı dogudada ısmıne çitlenmik yada çedene de denırr bılgıler ıcınde tskra.s.

rıca edrım cnm a.s
bende oglum ıcın aldım,basladık bakalım bır turlu kesemedıgımız oksuruk bu kahveyle son bulacakmıCADIARZU

kahvesi de güsel ama bizim buralarda
kuruyemiş olarak yenir ve çookk sevilir
hele çocuklar çıtırttt seslerini çok severler

kahve sütle inanılmaz güsell oluyor şekersiz hatta

bir de çekilmiş olan kahveyi kaşık kaşık yemeyi de seviyorumm

ben bi kere antepli bi arkadaşımın evinde içmiştim ve türk kahvesini çok sevdiğimden onun tadınada bayılmıştım. nerden alabilirim onu acaba izmirde yaşıyorum o arkadasım memleketten getirmişti

Ben de nefes darlığına iyi gelir diye almıştım zaman zaman içerim bol telvesi ve değişik bir tadı var:delphin:

ben bi kere antepli bi arkadaşımın evinde içmiştim ve türk kahvesini çok sevdiğimden onun tadınada bayılmıştım. nerden alabilirim onu acaba izmirde yaşıyorum o arkadasım memleketten getirmişti

Ben de ilk kez geçen yıl almıştım tadını çok beğendim. Buradan site adı veremiyoruz ama google da hepsidoğal diye yazıp arama yaptırırsan bulursun canım.

bizdede vardı bi kavanoz
kahvesini ilk defa duyuyorum
denemem lazım :kahve:

Harika bir kahve ama burada satılmıyor çok aradım,daha önce ıstanbul dan arkadaşım getirmişti mısır çarşısında satılıyor.Gittiğimde bi kaç kavanoz alıcam :)

Rica ederim deryacım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ben de teşekkür ederim.
Arkadaşlar ben de sütle yapıyorum çok güzel oluyor ama bir esmer şeker atıyorum. Bazen de üşeniyorum kavanozdan bir çay kaşığı alıp ağzıma atıyorum. Öyle de hoşuma gidiyor. Ayrıca konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Bize yararlarını tekrar hatırlattığı için.

Derya.. İzmir de gaziemir de Metro market var kocaman... orada bu kahveden var.. ben de oradan alıyorum.

o marketi biliyorum tatlım giderim hep üçyolda yasıyorum zaten gaziemir cok fazlada uzak değil ama o markette satıldıgını bilmyordum gittiğimde alırım artık çok saol tatlım

Rica ederim deryacım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ben de teşekkür ederim.
Arkadaşlar ben de sütle yapıyorum çok güzel oluyor ama bir esmer şeker atıyorum. Bazen de üşeniyorum kavanozdan bir çay kaşığı alıp ağzıma atıyorum. Öyle de hoşuma gidiyor. Ayrıca konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Bize yararlarını tekrar hatırlattığı için.

yenıay ben tsk edrım katılımlarınız ıcına.s
bastada dedım ya oglumun oksurugu ıcın almıstım yanı ılac nıyetıne ama esım le hergun keyıf olarak ıcmeyı adet edındık gercek ten tadı mukemmel mıs:kahve:haftada 2-3 kez de cocuklara yapıyorum onlarda bayılıyor...(bu arada oksuruk nerdeyse sıfır ):emir_bebek:

bende çok severim, hem kahvesini hem de çigden yemeyi, yabani antep fıstığı olduğunu duymuştum,

Back
X