MENOPOZDA AĞIZ YANMASI

gamzecamufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
6
0
1
48
MENOPOZA GİRELİ 1 YIL OLDU VE SÜREKLİ AĞZIMIN İÇİNDE YANMALAR VAR MENOPOZA GİRDİĞİMDE BAŞLADI BÖYLE SORUNU OLAN ARKADAŞLAR VARSA YAZABİLİRMİ

Ağız yanması değil de. Menopozdan önce menopoza giriş dönemi var ona peri menopoz diyorlar bu. Saat falan sürüyor yani öyle hemen de geçmiyor. Ben de 2 senedir falan gitgide artan sıklıkta ateş basması oluyor. Yani önceden haftada bir falan olurdu ama artık her gün iki üç kere olmaya başladı gerçekten çok zor. Aslında hormon replasman tedavisi falan alanlar varsa belirtilerini ne kadar düzeldiğini falan yazarlarsa biz de faydalanırız yani.

Geçmiş olsun öncelikle. Menapoz öncesi folat Demir ferritin B12 eksikliğiniz oldu mu?

Yaşınız kaç

A
Geçmiş olsun öncelikle. Menapoz öncesi folat Demir ferritin B12 eksikliğiniz oldu mu?
Valla adet olmaya devam ediyorum menopoz on iki ay boyunca adet olmayınca oluyor daha menopozda değilim ama menopoz öncesi sendrom diyorlar. Peri menopoz ya da pre menopoz diyorlar.. evet bizim ailesel kalıtımsal beta talasemi hastasıyız demir eksikliğimiz hep oluyor, Polat kesin eksiktir bilmiyorum ama b12 falan hep eksikti, sürekli takviye alıyordum, vallahi bir iki senedir biraz borçladım çünkü artık sıkıldım bir sürü hap kullanmaktan. Ayrıca da bu yaşlara doğru. Östrojen azaldığı için vücut normalde kolesterolden östrojen ürettiği için kolesterol de yükseliyor kolesterol yükselince de safra taşı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…