menü yardımmm

pollyan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
537
2
0
İstanbul
Herkese merhaba arkadaslar,
Yardımlarınıza ve görüşlerinize çok ihtiyacımmm var:)
Yarın yılbaşı için kayınvalidem kayınpederim ve kaynım gelecek 1.5 yıllık evliyim gecen sene annemler gelmişti yani ilk defa yılbasında kayınvalidemler gelecek (normalde gelirler ama bu yılbası olayı beni cok kasıyor):)

Aklımda bir menü var.Sizden olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bekliyorum.Listeye baska bişi de ekleyebiriz veya cıkarabiliriz.

Kırmızı Mercimek Çorbası
Yeşil Salata
Amerikan salatası( eşim yapacam diye tutturdu)
Patates Salatası
Sosyete Kısırı( Yarmayla yapılan)
Muska Börek(Patatesli ya da sosisli)
Kuru Fasulye Piyazı
Mangalda palamut
Pirinc pilavı
İçecek

Yarın yılbaşı için kayınvalidem kayınpederim ve kaynım gelecek 1.5 yıllık evliyim gecen sene annemler gelmişti yani ilk defa yılbasında kayınvalidemler gelecek (normalde gelirler ama bu yılbası olayı beni cok kasıyor):)

Aklımda bir menü var.Sizden olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bekliyorum.Listeye baska bişi de ekleyebiriz veya cıkarabiliriz.

Kırmızı Mercimek Çorbası
Yeşil Salata
Patates Salatası
Kuru Fasulye Piyazı
Mangalda palamut
Pirinc pilavı
İçecek

Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.Bence pirinç pilavına gerek yok onun yerine balığın ardından helva güzel olur yapabilirseniz fırında yoksa normal marketlerde satılan helva güzel olur.

Balık varken bence yanına pilav ve piyaz gitmez ama siz bilirsiniz.
Balığın yanına güzel bir roka salatası olabilir piyaz yerine de kalamar vs gibi bir şey de güzel gider.
Patatesli böreğe altarnatif olarak sıcacık paçanga böreğini tavsiye edebilirim, hem daha akşam yemeğine uygun hem daha lezzetli olur.

Helva ya da pasta da altarnatif tatlı seçeneği olabilir.

Şimdiden afiyet olsun.

bence ya patates salatası ya amerikan salatası, ikiside olmaz

bu arada ben fransız salatası yapacam, daha güzel oluyor :1:

ama bildiğiniz fransız salatasından değil, biraz daha farklı

Son düzenleme:

Kırmızı Mercimek Çorbası
Yeşil Salata
Patates Salatası
Kuru Fasulye Piyazı
Mangalda palamut
Pirinc pilavı
İçecek

ben bu menüye balığı yakıştıramadım açıkcası.salatalar,çorba ve pilav güzel ama balık olmamış.kırmızı et ya da tavuk tercih ederdim ben olsaydım.peki tatlı olarak ne yapacaksınız?

Kırmızı Mercimek Çorbası
Yeşil Salata
Patates Salatası
Kuru Fasulye Piyazı
Mangalda palamut
Pirinc pilavı
İçecek

su durumda ana yemegın balık.balıgın yanına yesıl salata gayet guzel olur.pılava gerek yok kesınlıkle.onu neyın yanında servıs yapacaksın kı.balık olunca da yanına baska kırmızı ya da beyaz etlı yemek olmaz zaten.dıgerlerı meze tarzı sofranızı şıklaştıracak lezzetler.

kızlar bilemedimm ki ben şimdi:(
amerikan salatasını eşim yapmak istiyor,rokayı ayrı tabaga koyacam tane tane yemegi seviyorlar balıgın yanına,kayınpederim tatlıyı ben alırım dedi ondan menümde tatlı yok.

nasıl farklı :) tarifini anlatır mısın:1::1:

tabi

patatesleri, havuçları ve etleri haşlıyorsun( ben normalde tavuk haşlarım ama) sonra küp şeklinde doğruyorsun
bi kaba boşaltıyorsun, haşlanmış bezeliye ve küp şeklinde doğranmış salatalık turşusu ekliyorsun
mayonez ,
acı hardal ,
tuz, karabiber

iyice karıştırıyorsun, sonra resimdeki gibi süslüyorsun (mayonezle, zeytinle, biber turlusuyla vs)

bu arada ben göz kararıyla ekliyorum malzemelerini

$1.webp $2.webp $4.webp $6.webp

Son düzenleme:
Balığın yanına pilav yapmayın. Meze ve salata kısmı biraz içki içilip içilmeyeceğine bağlı. İçilecekse bolca yapın, içilmeyecekse balığın yanına bir soğan salatası, bir normal salata, yeşillik hadi bir de zeytinyağlı barbunya yeter. Akşam yemeğinde pataes salatası ve kısır biraz fazla olur. Daha hafif mezeler seçin. Börülce salatası gibi, semiz otu gibi, yoğurtlu havuç gibi.

Back
X