meraba arkadaşlar

kalbimdesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
54
0
36
Şanlıurfa
eşim pizzayı çok seviyo ama ben yapmasını bilmiyorum deneyipde güzel olan pizza yapan varmı bana tarifini verseniz yapılışı ile birlikte çok mutlu olurumm

canım merhaba
pizza tadında haftasonlarımızın vazgeçilmezi bi tarifi paylaşayım senle..sanıyorum buradan almıştım pcm de kayıtlıydı hemen sana göndereyim..
$525521_332114946860158_710552774_n.webp

Sosisli Sıcak Kanepe Tarifi
MALZEMELER :
kekik,tuz,karabiber
sıvıyağ
5 hamburger ekmeği
1 su bardağı kaşar peyniri
2 biber
2 domates
4 sosis

Sosis, biber ve domatesleri ince olarak kesin. Bir kaba koyup hepsini karıştırın. Yağ ekleyin ve birazda kekik ile tat katın. Hamburger ekmeklerini ikiye ayırın. Tepsiye koyun ortalarına karışımdan ekleyin ve kaşar rendesi dökün. Kaşarlar eriyene kadar fırında pişirin.

Hamuru İçin Gerekli malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytin yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Bir çay kasığı tuz

Üzeri için malzeme
Yeteri kadar sucuk,
salam,
domates,
sosis,
zeytin,
kasar peyniri,
kekik,
3 yemek kasığı zeytin yağ,
1 yemek kasığı salça

Pizza Tarifi

Geniş bir kabın içine unu koyun ve üzerine tuz ile kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve içine zeytin yağ, yoğurt çok azda su koyun ve yoğurun. Pizzayı koyacağınız fırın tepsisini yağlayın ve pizza hamurunu tepsiye elinizle yerleştirip, kenarlarını parmaklarınızla çekiştirerek yükseltin. Salçayı bir bardağın içine koyun çok az su ile karıştırın ve pizza hamurunun üzerine döküp fırça ile yayın. Ardından sosis, salam, domates, zeytin ve sucukları dilimleyip serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pizza tepsisini sürün ve 10 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün. Kasar peynirleri eriyince çıkarıp hemen dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun

Eklentiler

• $Kolay-Pizza.webp
    $Kolay-Pizza.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 190
canim ben yaklasik yarim kilo kadar una kucuk bir paket kuru maya,yarim cay bardagi kadar yag koyup ilik su ve tabiki birazda tuz koyup yumusak bir hamur yapiyorum,sonra hamuru dinlenmeye birakip üstü icin gereken malzemeleri hazirliyorum artik onlar sizin damak tadiniza kalmis mantar,salam,sosis,sucuk,domates,biber ne istersen yani.üstü icinde 3-4 yemek kasigi domates salcasini suyla aciyorum baya kivamli bi karisim olucak icine 1-2 dis sarimsak ve bolca kekik koyum tepsiye actigin hamurun uzerine iyice bolca yaydir salcanin uzerine biraz kasar rendesi arkadan malzemelerini koyup en uste yine biraz kasar.Sonra firinda bi guzel pisiriyosun tabiki ben bunu sik sik yaparim cokta guzel olur denersen memnun kalirsin diye dusunuyorum :34:afiyet olsuuun:56:

Hamuru İçin Gerekli malzemeler
1 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytin yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Bir çay kasığı tuz

Üzeri için malzeme
Yeteri kadar sucuk,
salam,
domates,
sosis,
zeytin,
kasar peyniri,
kekik,
3 yemek kasığı zeytin yağ,
1 yemek kasığı salça

Pizza Tarifi

Geniş bir kabın içine unu koyun ve üzerine tuz ile kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve içine zeytin yağ, yoğurt çok azda su koyun ve yoğurun. Pizzayı koyacağınız fırın tepsisini yağlayın ve pizza hamurunu tepsiye elinizle yerleştirip, kenarlarını parmaklarınızla çekiştirerek yükseltin. Salçayı bir bardağın içine koyun çok az su ile karıştırın ve pizza hamurunun üzerine döküp fırça ile yayın. Ardından sosis, salam, domates, zeytin ve sucukları dilimleyip serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına pizza tepsisini sürün ve 10 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kasar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün. Kasar peynirleri eriyince çıkarıp hemen dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun

ya canım teşkler ben hamurunu nasıl yapcam poğaça gibi mi çörek gibimi

$forumdasnetpizza5.webp $forumdasnetpizza1.webp $forumdasnetpizza2.webp $forumdasnetpizza3.webp $forumdasnetpizza4.webp $forumdasnetpizza7.webp $forumdasnetpizza8.webp

Resimli pizza tarifi

Pizza Hamuru:

Elde hazırlama:

1 su bardağı ılık suda, 1 tatlı kaşığı şeker eritilir, 1 yemek kaşığı toz maya(instant) eklenerek karıştırılır. 3 su bardağı unun ortasına tuz, bir kaşık sıvı yağ, şeker-su-maya karışımı eklenip, yoğurulur ve yarım saat-40 dakika dinlendirilir.

Malzemeler : (ekleme-çıkarma yapabilirsiniz, kekik vb. baharat ekleyebilirsiniz)
300gr rendelenmiş kaşar, salam, sucuk, sosis, zeytin, biber, domates, 4-5 tane mantar, salça
Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tepsiye, sulandırılmış 1-2 kaşık salçayı da hamurun üstüne elimizle yayıyoruz
Kaşarın 1/3'ünü salçanın üzerine serpiyoruz
Malzemeleri, en üste kalan 2/3 kaşarı ekliyoruz
Fırında pişiriyoruz.

ya canım teşkler ben hamurunu nasıl yapcam poğaça gibi mi çörek gibimi

canım pizza hamuru her zaman biraz sıvık olmalı,yani,akışkan olmalı...
ve mutlaka ince bir tabaka dökmelisain tepsiye,maxsimum 1 cm i geçmemeli kalınlığı...
yukarıda senin için bir web sitesinden açıklamalı ev yapımı bir pizza tarifi ekledim bi bak istersen

Son düzenleme:
canim ben yaklasik yarim kilo kadar una kucuk bir paket kuru maya,yarim cay bardagi kadar yag koyup ilik su ve tabiki birazda tuz koyup yumusak bir hamur yapiyorum,sonra hamuru dinlenmeye birakip üstü icin gereken malzemeleri hazirliyorum artik onlar sizin damak tadiniza kalmis mantar,salam,sosis,sucuk,domates,biber ne istersen yani.üstü icinde 3-4 yemek kasigi domates salcasini suyla aciyorum baya kivamli bi karisim olucak icine 1-2 dis sarimsak ve bolca kekik koyum tepsiye actigin hamurun uzerine iyice bolca yaydir salcanin uzerine biraz kasar rendesi arkadan malzemelerini koyup en uste yine biraz kasar.Sonra firinda bi guzel pisiriyosun tabiki ben bunu sik sik yaparim cokta guzel olur denersen memnun kalirsin diye dusunuyorum :34:afiyet olsuuun:56:

canım dinlenmeye bırakıyorum diyosun ya hamurun kabarmasını mı bekliosun yani

canım dinlenmeye bırakıyorum diyosun ya hamurun kabarmasını mı bekliosun yani

evet canim hamurun kabarmasi lazim oyle ekmekte pogacada oldugu gibi 1 saat kadar bekletmene gerek yok tabii sadece biraz kabarsin yeter sen o arada malzemelerini hazirla zaten onlari cikar yika dogra falan baya zamanini aliyo bide o arada firinini 50 derece kadar isitip hamuru firina koyarsan daha cabuk mayalanir.:34:

ve sana hiç uğraşmadan yapabileceğin bi teknik söyliim,daha geçen akşam yaptım yarım saatte hazırdı...
[h=1]DR OETKER PİZZA UNU KARIŞIMI tüm marketlerde satılıyor canım..ben 3,25 tl ye aldım...[/h]ortalama 2,5-3,5 tl arasında satılıyor marketlerde..dışarıda yediklerimizden hiç bir farkı yok hamurunun..eşine böyle bi süprizde yapabilirsin:)

FIRINDA PATATES PİZZASI
Biz gerçekten çok beğendik, sizinde beğeneceğinizi umuyorum..
Yapılışı (4 kişilik):

• Patatesleri rendeleyip tuzlayınız. Bir parça karabiber ve pul biber serpiniz.
  • Yarım su bardağı sütü patatesin üzerinden gezdiriniz. Tereyağını küp küp dağıtınız.
  • Isınmış fırına verip 180 derecede 15 dk pişiriniz.
  • Fırından çıkarıp ince doğradığınız sosis, mantar, ve zeytin dilimlerini serpiştiriniz.
  • Tekrar fırına veriniz ve sosisler kızarana kadar pişirmeye devam ediniz.
  • Yumurtaları, kalan yarım su bardağı sütü çırpınız. Sütün içine kaşar rendesini ilave edini.
  • Tepsinizi yeniden fırından çıkarın ve bu harcı eşit şekilde dağıtın.
  • Tekrar fırınlayınız. Yumurtanın piştiğini gördüğünüzde sıcak servis yapınız.
  • $dsc_0315.webp $dsc_0321.webp $page2.webp

Back
X