Meraklı karşı komşumuzdan bıktım

EylemYorulmaz

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
81
0
6
Eskişehir
Hepinize selam kızlar ben buradaki yorumları sorunları okudukça Allahıma binlerce kere şükrediyorum buda sorunmu diyebilirsiniz ama içimi dökmek istedim
benim sorunum karşı apartmanda oturan meraklı teyze her lafın ikisinde neredesiniz neyapıyorsunuz sizi göremedim biyere mi gittiniz
peşimden sokak ortasında bağırmalar nereyee diye pervasızca bende inadına duymamış gibi yapıyorum pencerede görüyor selam vermiyorum enson geçen gün telefonla aradı eve gelen misafirimizin hesabını soruyor tersledim bende suratına kapattım
bayramda da vicdan yaptım belki kalbini kırmışımdır dedim yine bayramlaşmaya gittim dün benden başka bayramlaşan olmamış komşularından zaten ki oturduğu yerin en eski sakinlerinden biridir
sinirlenince de kalp kırıyorum off ne var bukadar merak edecek sıradan bir insanım işte

cnm bazı teyzeler öyle herşeye karışmayı severler.. bizim karşı binada oturan komşumuz da öyle.. alıyo sandalyesini, çayını çıkıo balkona.. bana misafir mi geldi.... sor ona... kaç kişiydiler, kaçı erkek kaçı bayandı, saat kaç sularında geldiler, geldikleri arabanın rengi neydi, ne kadar süre bende oturdular... kaçta gittiler, hepsini bilir :) sadece bana değil bana, bütün mahalleyi göz hapsine aldı.. merak işte.. başka işi gücü yok.. ama seni arayıp misafirin için hesap sorması anormal.. haddini aşmış bence.. fazla muhattap olma..

evet canım bizimkinin lakabı zaten mahallenin muhtarı
aynen dediğin şekilde kim nerede nezaman nekadar süre ile ne yapmış herşeyden haberdar fazla muhatap olmuyorum artık
kınamıyorum haşaa onun yerine kendimi koymaya çalışıyorum ama yaşlanınca böyle olmaktan korkuyorum ben asıl

Eski mahallemizde bizim alt komşumuzda böyleydi.
Sabah saat kaçta çıktığımızdan akşam kaçta girdiğimize kadar her şeyi takip ederdi.
Mesela öğlen dışarı çıkıyoruz ya akşam geldiğimizde: "limoncuk bugün öğlen 12:22'de bir çıktın, akşam 18:50'de evde oldun kız hehehe" derdi.
Ben tabi şok olurdum.
Hay Allah ya falan derdim.

yoksaaa sen bizim teyzeden mi bahsediyosun? bende de bu modelden bir tane var. kadın 65 yaşında. ondan başkasına gitmemi istemiyor. trip atıyor. laf sokuyor. mesela bir komşuya gitsem ben eve dönünce gelir. seni şuna giderken gördüm. o şöyle kötüdür böyle fenadır diye anlatır. sonra da başlar kendini övmeye. ha bu arada dedikodu yapmayı da hiiiiç sevmez!

kocası bikaç sene önce vefat etti Allah Rahmet eylesin hiç etliye sütlüye karışmayan bir insandı yanlızlık böyle yapıyor demekki insanı
fazla haşır neşir olmamaya bakıyorum bende kızlar

bizim eski apartmanda da vardı sizin komşu türünden bir teyze. annem de hep "gezmeye gidiyoruz" diye savuştururdu. apartmandan iniyorsun çat diye kapıyor filan "nereye " diye hahaha. boşverin başka meşgalesi olmayınca gelene geçene sarıyor sizinki de demek ki. çok var böyleleri

Bu teyzeden bizde de var. Salonumuzun onun balkonuna bakan kısmı tamamen cam. Artık evde bir şey kaybolduğu zaman ona sormaya karar verdik.
- Fatma teyze terliklerimi gördün mü?

Var var olmaz mı her mahallede her sokakta var
alışverişten kaç poşetle döndün ?poşette neler vardı?
Kim işe kaçta gitti kaçta döndü dk dk hesabını tutarlar
O kadar sinirlenme ama ya keyfini bozma :) yuvarlak cevaplar ver geç muhtemelen terslesen de değişmeyecektir
Zaten öyle düşünceli olmuş olsa bu soruları sorup rahatsızlık vermez
Napsınlar insanlar demek yalnızlıktan bunlara sarıyor :)
Yalnız değilsin

Son düzenleme:
bizdede var bu meraklı komşulardan üstelik bizimki genç hadi yaşlıların böyle yapmasına alışığızda bu kadına alışamadım ufak bı oğlu var en ufak tıkırtı olsa direk balkondalar öyle gizlenme saklanma durumuda yok geçen iftara mısafır çağırdık malum kalabalık 3 kere uğurlamaya çıktık 3ündede kadın pat balkonda ufak oğluda çıkıyo onla bır yukardan seyredıyorlar kapı çalsa bızden önce balkondalar

Bundan 8 yıl kadar önce halamlara gittiğimde tanıştım meraklı teyzeler örgütünün bir üyesiyle. Teyzemiz çok yaşlı değil, 45-50 yaşlarında, yalnızlık durumu da yok kızı ve torunuyla yaşamakta..
Efenim, sıcak bir yaz günü olduğu için ferahlamak adına çıktım balkona, uzaktım bacaklarımı keyif yapıyorum kuzenle. Ama o da ne?! Teyze bizi gözetliyor O an ne yapacağımı bilemedim, kapıdan içeri bağırmak suretiyle halama haber verdim durumu, lakin kendisi de pek sıkkın bu konuda. Çorabının tekini kaybetse teyze şıp diye buluyormuş, gına gelmiş meğer bizimkilere. Ben de düşündüm ne yapsam da kurtarsam bizimkileri, aklıma süper bi fikir geldi Teyzeye dil çıkarıp içeri kaçtım ve teyze şok İşte bu sahne çılgın teyzemizin ağlayarak, ayakları totoya vura vura içeri kaçtığı sahneydi

Neyse ki 11 yaşındaydım

canım o teyzeye yok yere kızma napsın kadıncağız işi yok gücü yok uğraşacağı bir şey olmayınca meraklı bir teyze olmuş sen onu kırmadan gerektiği zaman gerektiği gibi cevap ver çok rahatsız olursan teyze bu kadar herşeyi merak etme sıkılıyorum bu durumdan de.. yalan dünya boş yere kalp kırma

canım bende kırmak istemezdim enson çok vicdan azabı duydum gidip özür dilesemmi diye düşünürken ailemden bazı insanlara ısrarla nazarının değmesini ima eden dolaylı sözler söyledi hemde aynı hareketini defalarca tekrarladı üstelik yanlış yaptığını uygun bir dille yine defalarca söylememe rağmen.

Ben onun ölen eşi için (ki pek tanımazdım da) her namazda fatiha okuyorum ve bunu kendiside biliyor aramız iyiyken hep söylerdim oda teşekkür ederdi
haset fesat kıskanç insanlara tahammülüm yok belki yanlış birşey yapıyorum ama içimden özür dilemek değil suratına bile bakmak gelmiyor

Bende de var buna benzer problemler.buyuk bi sitedeyim okul sitenin icinde okula gidiyorum herkes bana bakiyo,markete gidiyom zira ayni sey.bugun sabah kadinin biri benim sac kesimimin aynisini yaptirmis!komik cocukca belki ama biktim insanlarin ilgisinden.
Senin durumda sorular da varmis,allahtan benden o yuzu bulamiyorlar.o kadar rahatsizim ki tasinicaz ev bakiyoruz!

Tamamen aylaklıktan kızlar bizde de var bi tane nereye gittini nerden geliyon kime gidiyon, kim geldi, kim gitti delirtiyo resmen insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…