• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar kaynanam sorunum

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
genelde dert dinlemek ve bazen dertlerimi paylaşmak için sitede vakit geçiriyorum. baktım iyice paranoyak olmaya başladım azaltmıştım. ama insanı bazen çıldırtma noktasına getiriyorlar. eşimin beynini didiklemekte istemediğimden. sizinle paylaşıyorum.

ya kayınvalidem ablasına ziyarete gittimi acayip değişiyor. laf sokup duruyor. 1 yıllık evliğiz bebek düşünmüyorduk. bi poşet dolusu bebek kıyafeti getirmiş. komşusu demişki bunları yataklarının altına koyarlarsa bebekleri olur. onlar biz demedin birşey o saf kalpli felan dedi durdu. sabır dedim. allahtan görümcemde olurmu öle şey. batıl inanç dedi vazgeçti.

varan 2. sonra biri kocası emekli olduğu halde hala çalıştırdığı, para göz olduğundan felan bahsetti. aman oğlum kıymetli sakın öle yapma felan lafları geçirdi. yasık kocacımda :nazar: aman anne öle olurmu yelda daha benim evde çalışma yorma kendisini dedi. döndürdü lafı bak bensana laf demiodumm elin karısı istemez dedi(karı benim) kafamdan kaynar sular döküldü. görümcemde başka şeyler dio artık sussun anası die. eşim kalkam dedi kalktık. sustum ben. öle laf duyacağım aklıma bile gelmedi. çıkınca da bidaha annen ablasına giderse gitmeyelim dedim. tamam dedi. üzülme dengesiz konuşuo dedi. ablası daha yeni oğlunu ayırdı. yazık seviyorlardı birbirlerini. gitmek istemiyorum bir süre. yoruluyorum işte çalış. evde çalış birde tez yaz. stresim hatsafada. kusura bakmayın biraz gerginimde. inş. anlaşılır yazmışımdır.

bence fazla takılmayın böyle şeylere altta kalmayın lafı sokun bakın nasıl kesilecek sesi
sizde diyin yatağın altına mini etek bikini falan koyunca 30 sene geriye dönüyomuşsun gençleşiyomuşsun :1:
eğlenceye dökün işi hem yalnız da değilsiniz bakın ne güzel
görümceniz susturuyo annesini
eşiniz savunma triplerine girmiyo
daha ne takıyosunuz belli ki bi dengesizlik var konuşuyo işte boşverin konuşsun her söylenileni takarsak ohooooooooooo

... kusura bakmayın biraz gerginimde. inş. anlaşılır yazmışımdır.

Valla, pek anlasılır yazmamıssınız.
Tez hazırlamakta oldugunuza gore, egıtımınız ıyı olmalı.
Bırde su egıtıme yakısır sekılde duzgun yazsaydınız kelımelerı, tam olurdu.
Kusura bakmayın, konudan zıyade ımla hatalarına degındım.
Fakat, bu derdınızın anlasılır olması ıcın bence muhım bır konu.
Dılımız ıcın olan onemı yazmaya luzum dahı gormuyorum.

Son düzenleme:

bende kendimde bir sıkıntı var diye yeniden yeniden okuyordum mesajı :))
anlaşılan o ki arkadaş bir hışımla sinirle yazmış..

neyse benim anladığım kadarı ile kayınvalideniz dengesiz konuşuyor bunuda görümcende eşinde biliyor
ozaman bukadar takılmayın, evinizde ayrı nasılsa
hehe tamam yaparım dersiniz
kapıdan çıkınca herşey orda olduğuyla kalır..:68:

çok kızdığımda, sinirlendiğimde nasıl ifade edeceğimi şaşırıyorum. ellerim sinirden titrerken düzgün cümle kurmayı beceremiyorum. o nedenle kötü Türkçe ile yazdım.

kendi ailem prensesler gibi yetiştirince bazı şeyleri kafaya çok takıyorum. yada insan kendi ailesinden duymadığı duysada umursamıyacağı cümlelere takılıp kalıyor. çok fesat düşünen, herkeze laf sokan bir tip değilim, olamıyorumda. keşke patavatsız olsaydım. en azından neden cevap veremedim bu tip sözlere diye üzülüp durmazdım. öğreneceğim bu tip insanlarla yaşamayı.

Aynen bunları yazacaktım ben de..
Okuyacak olan insanları da düşünün yazarken..
Satır başı falan yapın arada, gerekli yerlere "," koyun..
Birisinin sözlerini aktarırken "..." işareti kullanın.
Bunları bilmeyecek eğitimde olsanız, sesimiz çıkmazdı.
Ama sizin eğitiminizde bir insandan bu kadar özeni ve seygıyı beklemeye hakkımız var. :45:

çok güzel yargılıyorsunuz. siz kızınca ağızınızdan çıkanlar kelimeler düzgün mü oluyor. neyse herkezin düşüncesi beni ilgilendirmez. dert anlatayım demiştim sadece. imla dersi alıyorum. anlaşılan herkez çok gergin. kime patlasam düşüncesinde.

çok güzel yargılıyorsunuz. siz kızınca ağızınızdan çıkanlar kelimeler düzgün mü oluyor. neyse herkezin düşüncesi beni ilgilendirmez. dert anlatayım demiştim sadece. imla dersi alıyorum. anlaşılan herkez çok gergin. kime patlasam düşüncesinde.

İmla dersi vermiyorum, çünkü ihtiyacınız yok.
Yüksek eğitim düzeyinde bir bayansınız, daha rahat okuyabileceğimiz şekilde yazabilirdiniz.
Bunu ifade etmek istiyorum sadece.
Siz olayı bizzat yaşayan kişi olduğunuzdan, ne yazdığınız anlıyorsunuz haliyle..
Ama dışarıdan okuyunca inanın kolay değil. Düz yazı şeklinde, cümleler iç içe olunca anlaşılamıyor.
Kayınvalide ne demiş anlaşılmıyor, bakın okuyun ilk mesajınızı. Siz de hak vereceksiniz.

Anladığım kadarıyla da yapabileceğim yorum da şu:

Eşiniz size hak verdiğine göre, bence sorun yok. Siz kayınvalidenize yanıt vermedikçe, eşinize de (dırdır etmeden) kırgınlığınızı dile getirince; zaten eşiniz gerekli müdahaleleri yapar gibi geliyor bana.

Ama olay en başta tavrını koymak. 1-2 defa sabredeyim dediğinizde, bu etiket üstünüze yapışıveriyor. "sabırlı kadın" oluyorsunuz, sonrası gelen vurur giden vurur.. Kendimden biliyorum.

evet haklısınız. düzgün yazamadım. o nedenle de dedim inşallah anlaşılır yazmışımdır diye. düzeltmedim de okudukça sinirleniyorum. sadece yorum okumayı tercih ediyorum.

eşim de çok sessiz. kimse kırılsın üzülsün istemez. sadece üzülme der. herkezin de bir sabrı var. o kadar ağır şeyler söylüyorki kaldıramıyorum. hani bazen derler ya çok üst üste geldi diye. işlerim bazen çok yoğun oluyor. eşim eve sürekli iş getiriyor. babam kanser, kemoterapi alıyor. tedavinin sonuna geldi ama ameliyat olacak. bende çok bunaldım. tez yazmaya bile vaktim olmuyor. ya ruhen yada bedenen yorgun oluyorum. birde bebek istiyoruz. emin de değilim. şimdi kendime bakamıyorum. ona nasıl bakacağım.

kayınvalidenin psikolojik sorunları var. kendisi de kabul ediyor. sürekli ilaç kullanıyor. ablası, kardeşi sorunlu. ablası hep gelininden şikayetçi. aslında oğlunda suç var. evde ne olursa olsun, oğlu annesine yetiştiriyor. böylece benim kayınvalidemide geriyor. kız kardeşide sorunlu. gözleri görmüyor. sonradan göremediği için de kızgın hayata. abisi bakım evinde. kendi ailesi bakmamış oraya yatırıvermişler. böyle bir ortamda herkez üzgün ve gergin. bende payımı alıyorum. sorunlu insanlarla çok zor yaşamak.

ilk yazdıklarınız anlaşılır biçim yazılmış yani ben anladım maşallah herkes sorununuzu paylaşmak yerine yazım şeklinize takmış kafayı...anlamadıysanız yorumda yapıp zaten gergin ve sinirli olan birini daha da germenin bi anlamı yok...

stresli ve yorucu bi hayatınız var kaynananızın söylediklerini de kafanıza takıp kendinizi yıpratmanın zararı size...zaten kaynananızın da sorunları olduğunu söylüyorsunuz o yüzden söylediklerini takmamaya çalışın elinizden geldiğince az görüşmeye bakın...

Ben de sıkıntınızı çok anlayamadım ama,
eşiniz de kayınvalidenizin dengesiz konuştuğunu onaylıyor
ve size hak veriyorsa, idare edilebilir.
En zor olanı eşin hak vermemesi ve anlamamasıdır.
Eşiniz sizi anlıyorsa, gerisi boş.
Yeri geldiğinde de içinizde kalmaması adına,
gereken yerlerde cevabınızı verirseniz, daha hafif hissedeceğiniz kesin.

Kulaklarını tıka geç, cahil kadın sanırım ne dediğini bilmiyor

evet haklısınız. düzgün yazamadım. o nedenle de dedim inşallah anlaşılır yazmışımdır diye. düzeltmedim de okudukça sinirleniyorum. sadece yorum okumayı tercih ediyorum.

eşim de çok sessiz. kimse kırılsın üzülsün istemez. sadece üzülme der. herkezin de bir sabrı var. o kadar ağır şeyler söylüyorki kaldıramıyorum. hani bazen derler ya çok üst üste geldi diye. işlerim bazen çok yoğun oluyor. eşim eve sürekli iş getiriyor. babam kanser, kemoterapi alıyor. tedavinin sonuna geldi ama ameliyat olacak. bende çok bunaldım. tez yazmaya bile vaktim olmuyor. ya ruhen yada bedenen yorgun oluyorum. birde bebek istiyoruz. emin de değilim. şimdi kendime bakamıyorum. ona nasıl bakacağım.

kayınvalidenin psikolojik sorunları var. kendisi de kabul ediyor. sürekli ilaç kullanıyor. ablası, kardeşi sorunlu. ablası hep gelininden şikayetçi. aslında oğlunda suç var. evde ne olursa olsun, oğlu annesine yetiştiriyor. böylece benim kayınvalidemide geriyor. kız kardeşide sorunlu. gözleri görmüyor. sonradan göremediği için de kızgın hayata. abisi bakım evinde. kendi ailesi bakmamış oraya yatırıvermişler. böyle bir ortamda herkez üzgün ve gergin. bende payımı alıyorum. sorunlu insanlarla çok zor yaşamak.

Canım, eşinin ailesi gerçekten ciddi ciddi bir bunalım yaşıyor anlattığın kadarıyla.. O halde onlardan anlayış beklemek nafile..
Sende de çok fazla sabır olmaması doğal, çünkü senin ailende de bazı sıkıntılar var (babanın rahatsızlığı, eşinin iş temposu gibi). Bu arada baban için acil şifalar diliyorum.

O halde çok klişe olacak belki, ama.. Fazla görüşmemek dışında bir çözüm yok. Senin için ve senin yanında "el karısı" tabirini kullanan insana ne saygı duyabilirsin, ne de oturup konuşup,anlaşabilirsin..

Sana şu kadarını söyleyebilirim, hepimiz zaman zaman evliliğimizde (eşimizin aile çevresinden) bu tarzda dengesiz ifadeler işitebiliyoruz. Benim eşimin babaannesi de bana "torunum elini sallasa ellisiydi" demişti. O gün çok ağlamıştım, çok yeni evliydik. Hem de kendi evinde söylemişti, bir bayram günüydü. Annem hayatta değil, babam yanımda değil. Kendimi berbat hissetmiştim.

Ama ne yapalım, terbiye mi verebiliriz bu yaştan sonra? Hayatındaki travmaları mı giderebiliriz? Ruhunu mu tamir edebiliriz? Hiçbirini yapamayız..

Duymayacaksın.. Cahil olduğunu, yaşlı olduğunu düşünerek ciddiye almayacaksın.. Almadığını da yeri gelecek açıkça söyleyeceksin. "Yok saymak" verilebilecek en büyük cezadır zaten..

valla canım daha nasıl yazacaktınki burası forum imla kuralalrını kim takar zaten akşama kadar imlalarla cümlelerle uğraşıyoruz:)))))
bu kaynanalar zaten bir dert kardeşleri başka bir dert. benimde kaynanamı dolduruşa getirirler hep. en son olarak eşimle kavga etmiş o gün bugün eşimde gitmiyor kardeşlerinle yaşa bundan sonra demiş çıkmış. bazı aileler söz söylüyorlar ama karşısındaki kırılırmı diye hiç düşünmüyorlar. cahil insanlarla uğraşması çok zor bizzat kendimde yaşıyorum. en iyisi fazla gidip gelmemek ve mesafeli olmak.

haklısınız arkadaşlar. kimseyi kendim gibi bilmeyecekmişim. yok saymayı da becermem lazım artık. benimde kalkıp ezdirmemek adına birşeyler söylersem suçlu ben oluyorum. eşimde annesine kızıyor. onada baskı yapıyormuş. ablasının oğlu gibi her gün sabah akşam uğramasını bekliyor. eşim de çok yoğun nasıl gelsin gittin ki. artık evim ayrı alışması lazım diyor ve pek takmıyor. tanıyor annesini. her dediğini evet deyip bildiğini okuyor. ondan öğreneceğim çok şey var benim.

yorumlarınız için teşekkür ederim.

valla canım daha nasıl yazacaktınki burası forum imla kuralalrını kim takar zaten akşama kadar imlalarla cümlelerle uğraşıyoruz:)))))
bu kaynanalar zaten bir dert kardeşleri başka bir dert. benimde kaynanamı dolduruşa getirirler hep. en son olarak eşimle kavga etmiş o gün bugün eşimde gitmiyor kardeşlerinle yaşa bundan sonra demiş çıkmış. bazı aileler söz söylüyorlar ama karşısındaki kırılırmı diye hiç düşünmüyorlar. cahil insanlarla uğraşması çok zor bizzat kendimde yaşıyorum. en iyisi fazla gidip gelmemek ve mesafeli olmak.

sizede Allah kolaylık versin. keşke eşlerimizin annesinin kardeşleri olmasaymış. onlarda bizde rahat ederdik.

haklısınız arkadaşlar. kimseyi kendim gibi bilmeyecekmişim. yok saymayı da becermem lazım artık. benimde kalkıp ezdirmemek adına birşeyler söylersem suçlu ben oluyorum. eşimde annesine kızıyor. onada baskı yapıyormuş. ablasının oğlu gibi her gün sabah akşam uğramasını bekliyor. eşim de çok yoğun nasıl gelsin gittin ki. artık evim ayrı alışması lazım diyor ve pek takmıyor. tanıyor annesini. her dediğini evet deyip bildiğini okuyor. ondan öğreneceğim çok şey var benim.

yorumlarınız için teşekkür ederim.

Her gün sabah-akşam uğrayan insan da, 1 defa uğramazsa anında puanları kaybeder ama..
Ben eşimin ailesini çok sık davet ederdim evime, yedirir içir, ağırlardım. Ertesi gün yorgun argın işe koştururdum.
Eltim evlendi, kaç sene oldu. Daha 1 defa eve yemeğe birini davet etmiş değil. Kayınvalidem kendisi gitse, kendisi pişirir, kendisi yer. yani ona bile bir tas çorba yapmaz gelini..
E ne oldu.. 1 söylendiler, 2 söylendiler.. Sonra alıştılar bu haline.. Benim evime her gelen aç gelir, onun evine her giden tok gider.. Yüzüne kimse bişey diyemez, herkes herkese nezaket gösterir.,

E kim karlı, kim zararlı şimdi?? Aleyhine birkaç gak-guk konuştular diye, elti hanım bir zarar mı gördü.. Yoo.. Aksine böyle kabul ettirdi kendini, kulaklarını tıkayarak..

Her gün sabah-akşam uğrayan insan da, 1 defa uğramazsa anında puanları kaybeder ama..
Ben eşimin ailesini çok sık davet ederdim evime, yedirir içir, ağırlardım. Ertesi gün yorgun argın işe koştururdum.
Eltim evlendi, kaç sene oldu. Daha 1 defa eve yemeğe birini davet etmiş değil. Kayınvalidem kendisi gitse, kendisi pişirir, kendisi yer. yani ona bile bir tas çorba yapmaz gelini..
E ne oldu.. 1 söylendiler, 2 söylendiler.. Sonra alıştılar bu haline.. Benim evime her gelen aç gelir, onun evine her giden tok gider.. Yüzüne kimse bişey diyemez, herkes herkese nezaket gösterir.,

E kim karlı, kim zararlı şimdi?? Aleyhine birkaç gak-guk konuştular diye, elti hanım bir zarar mı gördü.. Yoo.. Aksine böyle kabul ettirdi kendini, kulaklarını tıkayarak..

iyi yapmış eltin. aslında evlenmeden önce kime nasıl davranacağını öğreten eğitici programlar düzenlenmesi lazım.

herkez kendi ailesinden ne görüyorsa uygulamaya çalışıyor. ailem aman sus kızım ayıp, aman büyüye saygısız konuşma, diye diye koşulsuz şartsız saygıyı öğrendim. ama insanlar iyi niyetli değilmiş, kullanabilirmiş.

eşin seni anlıyormuş boşver gerisini
bazen üç maymunu oynamak gerekiyor hayatta yoksa olmuyor canım:97:
sen şanslısın en azından eşin arkanda
o zaman fazla takıp kafanda büyütme bu sözleri

bunaldım.sıkıldım bende artık yok kayınvalide yok kayınpeder...onların yüzünden sinir hastası olucam nerdeyse...çok alıngan insanlar..herşeylerine evet dedin mi tamam..hayır dedin mi,hemen surat bir tavır...onlar yüzünden kızımla olan ilk yılbaşımız zehir oldu...bereber yemek yiyelim dedik..bizde toplandık...hazırladık güzelce soframızı...kızımın uykusu geldi...ben uyutayım dedim...çalışan bir anneyim...gündüzleri kayınvalidem bakıyor maalesef kızıma...kızımda 8 aylık olacak...yani 8 aynıdır annesiyim :))) kızım odasında etrafa bakınmak istedi bişeye taktı gözünü...bende ne var annem ha gel bakalım falan dedim...kayınvalidemde aaaaa o öyle uyumaz ki..ver bana dedi bana..orda zaten sinirlendim...e 8 aydır ben yanlış uyutuyorum kızımı o zman..sen doğru yapıyorsun ben yanlış...
Neyse uyudu kızım..biz yemeğe oturduj falan...uyandı kızım...onu aldım getirdim salona..oturttuk sandalyesine,kayınpederim turşu vermek istedi...bir güzel yalattı kızıma...sonra un helvası vardı...ondanda 2-3 lokma yedirdi...bende dedim ki fazla vermeyin ama.yağlı ve çok şekerli o dedim...kayınpederimde hatta tamam vermiyoz falan dedi güzel bir şekilde konuştuk...sonra pasta getirdim...kızımın gözü pastada tabi...kayınpederim verin ya falan diyor...ben hiç sesimi çıkarmadım...sonra kaldırdık pastayı...mutfağa götürdüm...arkamdam kayınpederim...biz bilmiyoz sanki çocuk bakmasını,bizde büyüttük,cahil gibi yapıyonuz insanı diye normal ses tonuyla konuştu...benim duyabileceğimi tahmin etmeden...ama ben delik kulak bir insanımdır...hatta kayınvalidemde şişşşştttt falan dedi...sonra eşim geldi yanıma...niye öyle yaptın dedi...bana ne yapmışım...hani dedim ya ilk başta un helvasında vermeyelim diye...üstünden saatler geçmiş...biz pastayı yemişiz hatta bide...hani pastadan vernedik ya...aldım ben götürdüm işi bitince pastayı mutfağa...onada alındı bence...e turşuyu yalatınca iyi...bişeye fazla yapmayalım dediğimde kötü oldum...benimde yapım bu zararlı olan şeylerden verne taraftarı değilim...normalde yediği hangi şeyi eline verdiklerinde uyardım onnları...ama bazı şeylerde fikrimi tabiki söylemeliyim...buda benim yetiştirme tarzım...eşim işte bana bayağı söylendi...bide üstüne üstlük boşanırım senden dedi bana...sebep böyle bana ters gelen şeyleri söylediğim için...kayınvalidem bana herşeyi söylüyor ama onu böyle yapma,bunu buraya koyma...aaaaa o öyle olmaz...öyle uyumaz ama...kayınvalidesiyle bebek bakımında çakışanlarda var konularım zaten...bir çocuk büyütüyorsak ortaklaşa...birbirimizin fikilerine saygı duymalı ve önemsemeliyiz...aman onuda yedi bunuda yedi dedikleri şeyler...çocuğa zararlı ve faydası olmayan şeyler...hatta eşim faceden bile evli lafını silmiş...o kadar yani...babası takarmış böyle şeyleri kafasına...neden demişim öyle...tırnaklarını dibinden kesmiş kayınvalidem kızımın..kanamış 2 parmaği ama tepki vermedi..acımadı sanırım...onun için uyarıcaktım kayınvalidemi...eşim aman söyleme sakın...niye alınıyorlar çünkü..ama ben gene o yokken söyledim...niye söylemiyim ki...hem kötü bişey değilki söylediğim...ben yapsam aynısını...kayınvalidem aaaa annesi aaaa na yaptın kızımın tırnağına sen...ahhh öylemi kesilir annesi...ah annesi ahhh..deyiverirdi bana...aman kızım dikkat et vallahi bak derdi bir güzel...bakalım sayın eşim hazretleri ile bu akşam neler olacak...bir baba sözünden eşini boşucak....

Back
X