Şöyle ki muhasebe işinde çalışıyorum bir yılım doldu ama benim özgüvenle alakalı sorunlarım var aşamiyorum bi türlübilgi seviyem gittikçe artıyo fakat özellikle patronlarımın yanında gösteremiyorum bunu normalde yapabileceğim işi onların yaninda bi anda heyecana kapılıyorum(tabi her konuda değil biraz daha karışık hesaplarda) kızarıyorum endişeleniyorum kem küm cevaplar veriyorum gözüm kararıyor o an çok basit bişeyi bile cevaplayamiyorum, birde ya bişey yanlış yaparsam ya işçi giriş çıkışını yanlış tarihte yaptiysam gibi endişeler gün içinde sürekli kafamda dönüp dolaşıyor sürekli yaptiğim işi kontrol etme isteği doğuyor buda beni çokk yoruyor ve huzursuz ediyo bi işi beş altı kez bakma isteği oluşuyor gün sonunda çok iş yapmiş olsam bile beni tatmin etmiyor geleceğime güvenle bakamiyorum maalesef ve ben şunu çok iyi anladım ki özgüven olmadımı bilmek yetmiyor tek başına yardimlariniza gerçekten ihtiyacım varr teşekkürler herkese
Aslinda ne yapmam gerektiğini biliyorum yani gözümde çok büyüttüğümün farkındaydım kendime çok telkinde veriyorum ama bir türlü aşamiyorum, teşekkür ederim cevabınız içinBen işe ilk başladığım zamanlarda sizin gibiydim. Sonra kendime kızıp duruyordum. Oda benim gibi bir insan işte ne çekiniyorsun ne bu kadar heyecanlanıyorsun derdim. Sonra kendime böyle diye diye aştım kendimi. Patronumdan herkes korkup yanında konuşmaya çekinirken ben gayet rahat bir şekilde konuşabiliyordum. Ve beni çok seviyordu. Benden başka kimseyle çalışmak istemiyordu. Yani kendine güven bu kadar çok kendini kasma. Doğru yapacağın şeyleri bile yanlış yapmaya başlarsın
Teşekkür ederim cvbniz içinHatasız kul olur mu hiç ? Ama emin olmasanız bile net konuşun kem küm etmeyin . Yani kendinizi patron karsısında özgüvensiz gösterirseniz işi iyi yapsanız bile hakkınızda kötü düsünebilirler maalesef.. zaten bir sene olmuş daha ne istiyorsunuz iyi bi çalısansınız ki hala sizinle devam ediyorlar. Daha iyi olmak için karakterinizide biraz geliştirmelisiniz
Yok moralim bozulmadı bende önceden sevmezdim başka ne işler yapabilirim die çok araştırmalar da yaptim ama dönüp dolaşıp kendimi yine muhasebe de buldum nasip böyle oldu seviyorum da artıkMoralinizi bozmak istemem ama bennefret ediyorum bu meslekten. Yataga girince bile acaba bi hata yaptim mi diye uykum kacardi ve hafta sonlari bile gecerdi. Sürekli yeni seyler cikiyor ve siz sürekli aktif olmalisinizz. Yani bi cocugunuz olsa bir iki yil calismazsaniz sanirim hersey basa dönüyor
İşte nedenini bi bilsem tabi bi üç yıl ara verdim önceki işlerinde çık kötü tecrübelerim oldu bunlarda da tetikliyor ah o özgüven yokmu ne kadar önemli, bi kendime inansam gerisi gelcek biliyorum ama gelmiyo işte mutlaka böyle tecrübe yaşayanlar vardır sizlerden faydalanırım die konuyu açtim taktik ve öneriler için, bu arada cvbınız için teşekkürlerBen de muhasebeciyim ☺ o dediğin şey ara ara bana da oluyor ya. Özellikle aciliyeti olan şeylerde tekrar tekrar kontrol ediyorum. Ama senin durum daha degisikmis kız neden bu kadar heyecanlaniyorsun kii ☺ önce kendine güven sonra bilgine
O zaman, „ amaaaannn... ucunda ölüm yok ya? „ deyip salin gitsinYok moralim bozulmadı bende önceden sevmezdim başka ne işler yapabilirim die çok araştırmalar da yaptim ama dönüp dolaşıp kendimi yine muhasebe de buldum nasip böyle oldu seviyorum da artık
Öncelikle cvbniz için teşekkür ederimBen simdiki gencleri cok özguvenli ve cok donanimli buluyorum
27 yildir bu meslekteyim en kurumsal firmasindan orta seviyedekilerde de calistim . Ekmegimi kazandim .
Eger calistiginiz yerdekiler hepsi sizin standartlarinizda ise heyecan yapmaniza gerek yok onlar da sizin gibi bir insan sonucta. Muhasebecilik ve o borc alacak dengesi sizi her konuda gelistiren bir meslektir . Adaletliyseniz isinizi iyi yapiyorsaniz ve kafaniz baska yerde degilse mesleginizde zamanla basarili olursunuz . Isci giris cikisi en basit islemlerden yaparken bes dakikanizi ayirip acele yapmazsaniz her seyini okuyarak ilerleyip islem sonuna gelirseniz acaba yanlis mi yaptim diyecek bir sorununuz kalmaz aslinda her seyde ayni kural gecerli ... surekli is yapmak ta dikkatinizi dagitir ve hata yapmanizi cogaltir arada bir cayinizi kendinizin almasi bes dakika sigara ya da cay kahve molasi size iyi gelebilir sonucta biyonik degilsiniz. Ayrica kitap okumanizi artirmanizi tavsiye ederim okunudugunuz kitaplar sayesinde gun gectikce kelime dagarciginiz artacagindan kendinize oz guven kazanmanizda katkida bulunacaktir. Bir abla olarak size tavsiyem isinizle ilgili bilmediginiz bir konuda patronlariniza yorum yapip mahcup olmamaniz bilemiyorum arastirip size bilgi vereyim demeniz yanlis soylemenizden daha durust olacaktir.
Eger patronlariniz iyi insanlarsa zaten sizde calisma istegi de artacaktir zamanla . Ancak surekli calismak biz muhasebecilerin kaderi olsa da kendinize ozel zaman ayirmaniz isten yorulmamanizi saglayacaktir. Bos vaktiniz cok oldugu icin tekrar tekrar bakma ihtiyaci duyuyorsunuz sanirim bunun yerine exell ve raporlamaya agirlik vermeniz hic istenmedigi halde sirketin girdi ciktilarini raporlayip patronlariniza bir sunum hazirlamaniz basarinizi artirir ya da maliyetlerini cikarabiliyor olmaniz.
Basarilar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?