Merhaba arkadaşlar muhasebe işinde sıkıntılarım var yardımcı olurmusunuz?

Benazirr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
43
7
86
33
Şöyle ki muhasebe işinde çalışıyorum bir yılım doldu ama benim özgüvenle alakalı sorunlarım var aşamiyorum bi türlü bilgi seviyem gittikçe artıyo fakat özellikle patronlarımın yanında gösteremiyorum bunu normalde yapabileceğim işi onların yaninda bi anda heyecana kapılıyorum(tabi her konuda değil biraz daha karışık hesaplarda) kızarıyorum endişeleniyorum kem küm cevaplar veriyorum gözüm kararıyor o an çok basit bişeyi bile cevaplayamiyorum, birde ya bişey yanlış yaparsam ya işçi giriş çıkışını yanlış tarihte yaptiysam gibi endişeler gün içinde sürekli kafamda dönüp dolaşıyor sürekli yaptiğim işi kontrol etme isteği doğuyor buda beni çokk yoruyor ve huzursuz ediyo bi işi beş altı kez bakma isteği oluşuyor gün sonunda çok iş yapmiş olsam bile beni tatmin etmiyor geleceğime güvenle bakamiyorum maalesef ve ben şunu çok iyi anladım ki özgüven olmadımı bilmek yetmiyor tek başına yardimlariniza gerçekten ihtiyacım varr teşekkürler herkese

Ben işe ilk başladığım zamanlarda sizin gibiydim. Sonra kendime kızıp duruyordum. Oda benim gibi bir insan işte ne çekiniyorsun ne bu kadar heyecanlanıyorsun derdim. Sonra kendime böyle diye diye aştım kendimi. Patronumdan herkes korkup yanında konuşmaya çekinirken ben gayet rahat bir şekilde konuşabiliyordum. Ve beni çok seviyordu. Benden başka kimseyle çalışmak istemiyordu. Yani kendine güven bu kadar çok kendini kasma. Doğru yapacağın şeyleri bile yanlış yapmaya başlarsın

Aslinda ne yapmam gerektiğini biliyorum yani gözümde çok büyüttüğümün farkındaydım kendime çok telkinde veriyorum ama bir türlü aşamiyorum, teşekkür ederim cevabınız için

Hatasız kul olur mu hiç ? Ama emin olmasanız bile net konuşun kem küm etmeyin . Yani kendinizi patron karsısında özgüvensiz gösterirseniz işi iyi yapsanız bile hakkınızda kötü düsünebilirler maalesef.. zaten bir sene olmuş daha ne istiyorsunuz iyi bi çalısansınız ki hala sizinle devam ediyorlar. Daha iyi olmak için karakterinizide biraz geliştirmelisiniz

Teşekkür ederim cvbniz için başka ne yapabilirim nasıl yol izlemeliyim

Moralinizi bozmak istemem ama bennefret ediyorum bu meslekten. Yataga girince bile acaba bi hata yaptim mi diye uykum kacardi ve hafta sonlari bile gecerdi. Sürekli yeni seyler cikiyor ve siz sürekli aktif olmalisinizz. Yani bi cocugunuz olsa bir iki yil calismazsaniz sanirim hersey basa dönüyor

Ben de muhasebeciyim ☺ o dediğin şey ara ara bana da oluyor ya. Özellikle aciliyeti olan şeylerde tekrar tekrar kontrol ediyorum. Ama senin durum daha degisikmis kız neden bu kadar heyecanlaniyorsun kii ☺ önce kendine güven sonra bilgine

Yok moralim bozulmadı bende önceden sevmezdim başka ne işler yapabilirim die çok araştırmalar da yaptim ama dönüp dolaşıp kendimi yine muhasebe de buldum nasip böyle oldu seviyorum da artık

İşte nedenini bi bilsem tabi bi üç yıl ara verdim önceki işlerinde çık kötü tecrübelerim oldu bunlarda da tetikliyor ah o özgüven yokmu ne kadar önemli, bi kendime inansam gerisi gelcek biliyorum ama gelmiyo işte mutlaka böyle tecrübe yaşayanlar vardır sizlerden faydalanırım die konuyu açtim taktik ve öneriler için, bu arada cvbınız için teşekkürler

Yok moralim bozulmadı bende önceden sevmezdim başka ne işler yapabilirim die çok araştırmalar da yaptim ama dönüp dolaşıp kendimi yine muhasebe de buldum nasip böyle oldu seviyorum da artık
O zaman, „ amaaaannn... ucunda ölüm yok ya? „ deyip salin gitsin yada bi ara verin tatile falan gidin , insana bi özgüven geliyo uzaklasinca

Ben simdiki gencleri cok özguvenli ve cok donanimli buluyorum
27 yildir bu meslekteyim en kurumsal firmasindan orta seviyedekilerde de calistim . Ekmegimi kazandim .
Eger calistiginiz yerdekiler hepsi sizin standartlarinizda ise heyecan yapmaniza gerek yok onlar da sizin gibi bir insan sonucta. Muhasebecilik ve o borc alacak dengesi sizi her konuda gelistiren bir meslektir . Adaletliyseniz isinizi iyi yapiyorsaniz ve kafaniz baska yerde degilse mesleginizde zamanla basarili olursunuz . Isci giris cikisi en basit islemlerden yaparken bes dakikanizi ayirip acele yapmazsaniz her seyini okuyarak ilerleyip islem sonuna gelirseniz acaba yanlis mi yaptim diyecek bir sorununuz kalmaz aslinda her seyde ayni kural gecerli ... surekli is yapmak ta dikkatinizi dagitir ve hata yapmanizi cogaltir arada bir cayinizi kendinizin almasi bes dakika sigara ya da cay kahve molasi size iyi gelebilir sonucta biyonik degilsiniz. Ayrica kitap okumanizi artirmanizi tavsiye ederim okunudugunuz kitaplar sayesinde gun gectikce kelime dagarciginiz artacagindan kendinize oz guven kazanmanizda katkida bulunacaktir. Bir abla olarak size tavsiyem isinizle ilgili bilmediginiz bir konuda patronlariniza yorum yapip mahcup olmamaniz bilemiyorum arastirip size bilgi vereyim demeniz yanlis soylemenizden daha durust olacaktir.
Eger patronlariniz iyi insanlarsa zaten sizde calisma istegi de artacaktir zamanla . Ancak surekli calismak biz muhasebecilerin kaderi olsa da kendinize ozel zaman ayirmaniz isten yorulmamanizi saglayacaktir. Bos vaktiniz cok oldugu icin tekrar tekrar bakma ihtiyaci duyuyorsunuz sanirim bunun yerine exell ve raporlamaya agirlik vermeniz hic istenmedigi halde sirketin girdi ciktilarini raporlayip patronlariniza bir sunum hazirlamaniz basarinizi artirir ya da maliyetlerini cikarabiliyor olmaniz.
Basarilar dilerim.

Sen ne kadar sakin kendinden emin olursan karşında ki o kadar can kulağıyla dinler.Rahatla hata da yapabilirsin ama düzeltede bilirsin.Ilk ders verdiğim gün adimi ne eğitmeni olduğumu söylememistim öğrencilere ders anlatisimi sorma Zamanla düzeliyor yapamıyorum dersen kalıcı heyecan ve kendine güvensizlik oluyor

Öncelikle cvbniz için teşekkür ederim aslinda en çok istediğim şey işimi elimden geldiğince en iyi şekilde yapmak iyi bi muhasebeci olmak yani kısacası patronlarım diğer Kişiler işinde iyi ve dürüst bi muhasebeci desinler, bunum hayali bile beni çok mutlu ediyo ama küçücük bi eleştiri laf ya da başka şey yetersizlik duygumu hemen ortaya çikarıyro ya da bi hata yapmam, böyle olduğum için kendime çok kızıyorum ama bunu aşamıyorum(tabi ilk işe giridiğim zamanlara göre çok daha iyiyim) yok boş vaktim pek yok işçi giriş çikişlar maaşlar faturalar OKS başka bi çök iş yapıyorum, aslında ara ara daha özgüvenli olduğumda hiç istenmeyen şeylere bakıyorum mutlaka muhasebenin genel mantığını anlamaya çalışıyorum netten araştirmalar yapıyorum bişeyler öğrendikçe bu beni çok mutlu ediyo, fakat gün içinde bi hatamı gördüğümde(mesela faturayı yanlış bi yere koymak) yada patronumun yanıma gelip bişey sorduğunda tam yapamadığımda yetersizlik aşağılanma utanç gibi duygular beni sarıyo ve hiç çalışmak istemiyorum, bu böyle ara ara devam ediyo

Hepimiz ayni durumları yasayarak tecrubeli hale geldik bu durumlariniz cok normal canim benim .
Gunde yuz iş bitirmeye calişmak yerine layiki ile yetmiş ya da elli iş iş bitirmeniz daha mantıklı olacaktir .
Patronlariniz da sonuçta insan ve size ona gore davraniyorlardir muhakkak ; sizin de bu yuzden heyecan yapmaniza veya şaşırmaniza gerek yok. Insan bilmedigi birilerinden veya ortamdan bunalir heyecan yapar size bir yıl olmuş onlar da sizin yeni yetisen bir eleman oldugunuzun farkindadir muhakkak hatalarinizi tolere ettiklerini dusunuyorum. Siz de zamanla oluşacak bir durum icin kendinizi yormayin sakin olup duadan da yardim alabilirsiniz ; çok faydasini gorursunuz muhakkak.
Tekrar başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…