• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba dr bey banada yardımcı olur musunuz????

emebe

La Tahzen İnnallahe Meassabirin..
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
676
1.247
113
merhaba doktor bey iyi çalışmalar

Son düzenleme:
merhaba doktor bey iyi çalışmalar ben 31 yaşındayım 1.5 yıldır evliyim ve 6 aydır bebek istiyoruz temmuzda bir kimyasal gebelik geçirdimgeçen ay adetin üçüncü günü yaptırdığım testlerde
Fsh: 9.8
Prolaktin: 7.1
Estradiol: 36.99
Lh: 4.2
Progestrn: 0.44
Testesteron 16.07
Amh: 2.9
çıktı iki farklı dr a gitiim ilki tüp bebek uzmanı ultrasonla yumurta sayımın 4-5 olduğunu amh testinin yanlış olduğunu benim değerimin daha düşük olduğunu soyledi hiç beklemeden hemen tüp bebek yapılacak beklemek yada aşılama olmaz dedi diğer dr a sonraki ayın üçüncü günü gittim o ultrasonda 8-9 yumurta gördü yumurta takibi yapalım deneyelim olmazsa aşılama ve tüp bebek tedavisine geçersin dedi yumurta sayısı aya göre değişebilirmi bende klomen kullanmaya başladım yumurta takibi için içim çok rahat değil acaba boşunamı bekliyorum??
Merhabalar : Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu bağlamda fsh duzeyınız ıle amh uyumlu gozukmemekte. Deneyımlı ellerde yapılacak usg ıle yumurtalıklarınız kontrol edılmelı. Ve testler guvenılır laboratuvarda tekrar edılmelı. Bu durum netlestırılmelı kı yumurtalık rezerv azalması var ıse su anda sıze uygulanan tedavıler sıze zaman kaybettırebılir.
0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

Back