Merhaba eski koy evi sorunu

Merhaba arkadaslar ben epey duzeldim. Merak etmeyin sacma sapan soru sormicam haha. Merak ettigim sey eski koy evi alsak o evi yikip yenisini yapmak mantikli mi ? Yoksa arsa mi daha mantikli. Ikiside ortalama ayni fiyat.
ev tapuya işliyse kesinlikle ev. yıkık dökük olsa bile olur. yeter ki tapuya işli olsun.

Değişken bir durum. Yakın zamanda arsa baktık, birazcık bir şeyler öğrendim.

Emlakçılara, arsanın sağında solunda evi olanlara bakmayın, belediyeye gidip arsa imar durumuna bakın. Tarlaları, zeytinlikleri arsa diye insanlara satmaya çalışanlar var.

Deniz manzaralı arsa arıyorduk, 5 tane bulduk, 5i de olmadı.
Kiminin elektrik, kanalizasyon altyapısı yoktu.
Kimi şuurlu idi.
Kiminin civarında yol yapılandırması olacaktı, %40a kadar belediye arsaya el koyabiliyormuş.
Biri hem deniz hem dere manzaralıydı, dere bilmem kaç metreden yakın olursa çevre bakanlığına tabii oluyormuş arsa.
Deniz manzaralı istediğimiz için metre kare az olsa bile fiyatlar yüksekti, kumar oynayamadık açıkçası. "Arsayı al, inşaata başla, cezasını ödersin ne var yeeaa" diyen bir zat (baktığımız arsada komşuydu) evini satışa koydu mesela, deniz manzaralı, bahçeli prefabrik, bilmeyenler alacak halbuki elektriği yok ve olmayacak. Sit alanı.

Böyle durumda dedik ki imar affı almış bir yere yoğunlaşalım, üstünde hazır ev olsun, gerekirse biz yıktırır, yeniden yaptırırız. Hıııı, yaptırırız. Hatırlamak istemiyorum ama çok yüksek fiyat çıktı :D

Geçen sene ev yaptırmış biri olarak söylüyorum arsalar artık trilyonluk maalesef. Ben çok küçük bi şehirde yaşıyorum ona rağmen 250 300 m2 lik arsaları dahi 800 900 bine satıyorlar. Antalya'da okuduğum dönemde de çok araştırır merak ederdim hatta Antalya daha ucuzdu benim memleketime göre :D Yani arsayı ayrı alıp yaptırmaktan bahsediyorsanız eğer hiç tahmin edemeyeceğiniz rakamlarla karşılaşacaksınız ki evi yaptırırken sizi soyanlardan biri belediye oluyor maalesef belli bir rakam alıp sizi salmıyorlar inşaata başlayıp bitimine kadar dünya evrak imzalatıp hepsinden 3 bin 5 bin ala ala bi arsa parasını yiyorlar. Su, elektrik, doğalgaz, evin ince işlerine kadar kan kusturuyorlar. Paranla rezil oluyorsun. Şöyle birazcık göz zevkime hitap etsin birkaç şık dekorasyon yaptırayım demek bi yana en ucuz malzemeler ve ucuz değil. Ya hangi birini anlatayım bilmiyorum :D Ama psikolojim bozuldu benim. Sadece bende de değil durumu çok iyi olup villa yaptıran arkadaşımda öyle tövbe etti resmen. Bu arada hayalinde ki evi yaptırmak çok güzel bi duygu fakat dediğin gibi yaparlarsa. Demek istediğim arsa çok pahalıya geliyor köy yerinden de alsanız evin içine yaptırabileceğiniz şeyleri arsaya yatırıyorsunuz. Eski ev dediğiniz ne kadar eski? Ben eski evin tamir edilmesinden yanayım açıkçası. TLC de izlediğim belgesellerde kelepir ev alıp yaptırıyorlardı daha uyguna geliyordu tabi bizde uygun kelimesi anlamsız kalıyor her türlü :D

Arsaya sıfırdan ev yaptırmak hem uzun iş hemde çok masraflı.

Sizin dediğiniz daha mantıklı. Çünkü belediyeden alacağınız izinler daha az olur,( tadilat olacağı için belki de hiç izine falan gerek yoktur) dolayısıyla dosya masraflarınız düşer.

Elektrik su varsa yada hemen bağlatma imkanınız varsa hiç düşünmeden alın derim eski evi.

Back
X