canım başın sağ olsun, öncelikle çook üzüldüm ama olacakla öleceğin önüne geçemiyoruz bir türlü.. evet kendin de söyledin zaten yavrunun ömrü bu kadarmış.. Rabbim bundan sonra boy boy çocuklarını göstersin sağlıklı sıhhatli bir şekilde.. (Amin)
Başın sağolsun. Çok üzüldüm. Allah sabır versin.
Yaşadığın acıyı anlamam mümkün değil. Ben de 3 ay önce aylık hamileyken bebeğim karnımda öldü. Yeni yeni toparlanıyorum. Senin durumun benden kat kat ağır. Ama sabretmekten, kabullenmekten başka çaremiz yok. Kısmet böyleymiş. Çok çok sabır diliyorum sana. Allah yardımcın olsun.
Profilimdeki resim, kızım İkra. O kadar farklı bir bebekti ki, anlatamam... Onun yokluğunu kabullenmek, hasretine, acısına dayanmak çok zor, çok! Her gün ağlıyorum istisnasız, hala bebek görmeye dayanamıyorum, hep ağlıyorum, hep ama isyan etmiyorum, asla! Allah korusun. Yavrumu bize müjdeleyen de o, yanına alan da.. Söylediğin gibi sabretmekten başka çaremiz yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun, senin de başın sağolsun. Hepsi zor, çok zor...
Rabbim sabırların en büyüğünü versin size
Ne acı olduğunu yaşayamayan anlamaz canım hele kokusunu duyup kaybetmek ne zordur.
Ben de kaybettim kızımı, erken doğdu 1 ay yaşadı ilk göz ağrım.
Elimizden ne gelir, gelseydi dünyaları yıkar yine kurtarırdık evlatlarımızı sakın suçlama kendini,
Kuzunun ömrü bu kadarmış
Yavrun cennette artık, annesini bekliyor,
Elbet kavuşacağız evlatlarımıza...
Anladım o olduğunu ama seni daha fazla üzmek istemiyorum. Yaşadıklarının hepsi çok normal. Ben hiç görmediğim halde aynı şeyleri yaşadım seninki daha da zor. Ama kader böyleymiş. Elden birşey gelmiyor sabretmekten başka. Allah sabır versin sana. Çok sabır versin.
öncelikle basin sagolsun canim. allah gani gani sabir versin. sana en iyi anliyanlardan biri olarak yaziyorum..
bende sorunsuz bir hamileligin ardindan doguma gittigimde, hemsire olacak kadin (genc ve yeni baslamisti)
beni 3 saat beklemeye alip nstye bagladi ve bebegimin kalp atislari yerine benim nabzimi ölctü. oysaki bebegimi
coktan almalari gerekmis. benim ilk hamileligim oldugundan ve hersey yolunda gittiginden anliyamadim.
fakat nefessiz kaldi beynine oksijen gitmedi ve o 3 saat o ihmal o hata aldi yavrumu benden.. 2 gün kablolara
bagli yasadi.. doktorlar fisleri cekmemizi istedi .. bir anne bir baba olarak yavrusunu o sekil görmek tarifsiz bi aci..
konduramadik ilk gözagrimiza bunu.. aci ceksin istemedik.. bi anlami yok dediler.. cok hasar görmüs..
otopsi sonucunda hic birsey cikmadi. doktorlar yanliz bir ihtimal verdiler.. dogum esnasinda bebegimin hic kani yoktu.
tüm kani nerdeyse bana gecmis. nasil ne sekil bana gecer hala bir sir. kanimda bebegimin kani cikti. dogdugu
bi mucizeydi okadar az kanla.. fakat buda sadece bi ihtimal.. diyorum ya evet hata var ihmal var fakat rabbim isteseydi
eminimki bukadar mükemmel giden bi hayatim bi hamileligimin sonunda bunuda kabul görür olurdu..
olmadi .. suan tam 6 ay gecti üzerinden hala agliyorum hala toparlanamadim.. cok büyük bi aciymis cok..
hayatim degisti hic bisey eskisi gibi olmayacak. bunu bir 24 yasindaki anne söylüyor. kendimi 60 yasindan farkli görmüyorum.
ne bir yeni bebek nede baska bisey oglumu Emir-Berkemi asla geri getirmeyecek. yerini doldurmayacak. o hep kalbimde.
cok özledim kücük canavarimi ..tekrar basiniz sagolsun .. allah sabir versin canim..
canım basın sagolsun.çok zordur bilirim.
üstünden 10 ay gecti aysenazım gideli ve su an yeniden hamile olmama ragmen acısı hala siddetli.
onun yeri öylesine farklıki.anlasılmıyor doktorlar anlayamıyor bazı seyleri.
bizde sorunsuz bir süreç gecirdik taki 6 aydan sonraya kadar.
kendimi cok sucladım.çünkü strestle dolu bir hamilelikti.
babamı kaybettim önce.hamileliğime sevinemedim bile.
sonra abimi uykusunda felç gecirirken gördüm.hersey bir kabus gibiydi.
sonra ardı sıra gelen erken dogum.34 haftalık olması gereken yavrum 29 haftalık dünyaya geldi.
gelişim geriliği vardı.yazgı buymus.kabulleniyorsun.elhamdülillah sende bilincindesin.
kendimi suclamayı bende bıraktım.şimdi yeni bebegimi kaybetmeme cabasındayım.
bu hamileliğimdede sorunlar bas gösterdi daha şimdiden.
protein kacagı var. Rabbim esirgesin inş.tevekkülümüzü saglam eylesin.
evlat bambaska birsey.Rabbim kimseyi evladından ayırmasın.
bir daha acısını göstermesin.
Ne denir ki evlat acının üzerine
2 yıl önce bugün 8 temmuz 2010
hayatımın en heyecanlı ve en mutlu günü saydığım gelmesini 4 gözle beklediğim gün
bebeğim doğdu evet
ama kucağıma bile alamadan sütümü emziremeden makinaya bağlı sadece 2 gün dayanabildi
çok acı
çok tarifsiz
bunca zamana rağmen daha odasını bile bozamadım ben
aldığım her nefeste, attığım her adımda acımda mutluluğumda hep vardı melek kızım
rabbim sizlerede kolaylıklar versin
ama bu acı hiç bitmiyor eksilmiyor
boğazımda herşey düğüm düğüm
hepimizin tekrar başı sağ olsun
ne kadar güzel bir bebekmiş kuzum benim, benim miniğimde çok tatlıydı 3 ay küvezde yaşadı oksijensiz kaldı vardı bi ihmal bi hata evet çok suçladım kendimi şöyle yapsaydım olmayacaktı böyle yapsaydım olmayacaktı hala da suçlarım ara ara , ama hayatta ki en zor şeydir çaresizlik çaresizdik elden bir şey gelmiyordu allahım sen istersen mucize yaratırsın ne olursun gör bizi, duy bizi diyordum yaşasaydı makinelere bağlı yaşayacaktı ne isteyeceğimi bilmiyordum allahım sen hakkımda hayırlısını ver dedim ve bekledim sonra kaybettik isyan etmedim ama neden ben dedim kötülük yaptım cezamı bu dedim çok sorguladım kendimi ama sdonra teslim ettim kendimi, acım dinmedi hala çok özlüyorum telefonumda resmi var baktıgım anda yıkılıyorum sürekli geziyorum hep arkadaşlara gidiyorum bugün 2 arkadaş dışardayız onlar konuşuyolar bende bebek kıyafetleri satan mağazaya bakıyorum içim yanarak ama kimse benim nereye baktıgımı ya da ne hissettiğimi anlamıyor sonra evet evet deyip onların sohbetine dönüyorum gizlemeye çalıştığım bir hüzünle, zor bir sınav hemde çok zor ama vardır bi bildiği allahın yavrularımızın ömrü bu kadarmış yaşatabilirmiydik onları bilmiyoruum yapamazdık kader işte ben her şeye dikkat ettim çok güzel ve sorunsuz bir hamilelik geçirdim ama olmadı benim dışımda gelişti her şey işte bunun adı kader...Herkese merhaba. İsmim Özlem, Antalya Kaş'ta yaşıyorum. 30 yaşında ve üniversite mezunuyum. Devlet Hastanesi'nde Veri Hazırlama Elemanıyım.
Bende "Melek" annesiyim. 50 gün önce, 28 günlük kızımı kaybettim... Neden vefat ettiğini bilemedi doktorlar, çünkü kızımda kan kalmamış... O duruma gelinceye kadar nasıl fark edemediğimizi biz de hala anlam verebilmiş değiliz ama "olacakla öleceğin önüne geçilmezmiş" derler ya, basiretimiz bağlanmış işte, kötüye yormamışız belirtileri. Çok ağır şeyler yaşadık bu zamana gelinceye kadar. İlk zamanlar çok suçladım kendimi, benim yüzümden gitti yavrum diye. Sonra sonra sakinleşmeye başlayınca anlamaya başladım, yavrumun vadesinin o kadar olduğunu, bazı şeylerin de buna sebep olacağını... Aklımla, mantığımla bunları kabul ediyorum ama şu kalbim yok mu şu kalbim, "ille de yavrum" diyor, susturamıyorum feryadını... :'(
Sabrediyorum; sırf boncuk gözlüm beni gördüğünde üzülmesin diye, yarın ahiret hayatına göçtüğümüzde ondan ayrı kalmayayım, ona kavuşayım diye... İnşallah Rabbim mükafatını eksik etmez bizden...
Umarım beni de aranıza kabul edersiniz. Sevgilerimle...
Herkese merhaba. İsmim Özlem, Antalya Kaş'ta yaşıyorum. 30 yaşında ve üniversite mezunuyum. Devlet Hastanesi'nde Veri Hazırlama Elemanıyım.
Bende "Melek" annesiyim. 50 gün önce, 28 günlük kızımı kaybettim... Neden vefat ettiğini bilemedi doktorlar, çünkü kızımda kan kalmamış... O duruma gelinceye kadar nasıl fark edemediğimizi biz de hala anlam verebilmiş değiliz ama "olacakla öleceğin önüne geçilmezmiş" derler ya, basiretimiz bağlanmış işte, kötüye yormamışız belirtileri. Çok ağır şeyler yaşadık bu zamana gelinceye kadar. İlk zamanlar çok suçladım kendimi, benim yüzümden gitti yavrum diye. Sonra sonra sakinleşmeye başlayınca anlamaya başladım, yavrumun vadesinin o kadar olduğunu, bazı şeylerin de buna sebep olacağını... Aklımla, mantığımla bunları kabul ediyorum ama şu kalbim yok mu şu kalbim, "ille de yavrum" diyor, susturamıyorum feryadını... :'(
Sabrediyorum; sırf boncuk gözlüm beni gördüğünde üzülmesin diye, yarın ahiret hayatına göçtüğümüzde ondan ayrı kalmayayım, ona kavuşayım diye... İnşallah Rabbim mükafatını eksik etmez bizden...
Umarım beni de aranıza kabul edersiniz. Sevgilerimle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?