Bebek Beslenmesi merhaba tecrubeli annelerrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

slvishn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
115
58
38
32
20 gunluk bi bebegim var agzi kuruyor sanki ne zaman su vermeye basliycaam .... ?

Biliyorsundur herkes ilk 6 ay anne sütünün dışında hiçbir şey vermeyin diyor. Ben de bunu uygulamaya çalışanlardanım. Benim bebeğim de şu an itibariyle 12 günlük. Gittiğimiz çocuk doktoru emzirdikten sonra 1 çay kaşığı da su ver ki ağzının içi pamukçuk olmasın dedi, senin mailini görünce bunu paylaşmak istedim, sevgiler,

20 gunluk bi bebegim var agzi kuruyor sanki ne zaman su vermeye basliycaam .... ?
Ben 2 yaşına kadar emzirdim oğlumu.
İlk altı ay bir kaşık su bile varmedim. Sadece anne sütü alan bebeklerde ilk 6 ay artı su vermeye gerek yok demişti doktorum, anne sütü bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş.
Eğer ek gıdaya erken başlarsan durum farklı tabi, ama anne sütüyle devam edeceksen su vermene gerek yok bence.

acaba odası mı kuru. odasını nemlendir. su vermene gerek yok ama kingforaday dediği gibi emzirmeden bir çay kaşığı su iyi geliyor iki çocuğumda da bunu yaptım hiç pamukçuk olmadı

Biliyorsundur herkes ilk 6 ay anne sütünün dışında hiçbir şey vermeyin diyor. Ben de bunu uygulamaya çalışanlardanım. Benim bebeğim de şu an itibariyle 12 günlük. Gittiğimiz çocuk doktoru emzirdikten sonra 1 çay kaşığı da su ver ki ağzının içi pamukçuk olmasın dedi, senin mailini görünce bunu paylaşmak istedim, sevgiler,​
Tesekkur ederim allah saglik ve hayirla buyutmeyi nasip etsin :)

Kuruyabilir ama anne sütü var ise her derde derman olur ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin derim çünkü o mucizenin içinde hertürlü koruyucu vardır 2 yavrum var ikisinede ek gıda dahil 6.aydan sonra başladım 15 aylık kızımı hala emziriyorum çok şükür rabbim tüm yavruları korusun yeni annelerimizede bol bol sütler nasip etsin .. :)

anne sütünü oluşturan büyük çoğunluk zaten su... ilk 6 ay vermenize gerek yok diye düşünüyorum:KK66:

Back
X