Merhaba

• Konu Sahibi Konu Sahibi sbry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sbry

Defnem 💕
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
4.213
4.389
448
Merhaba hocam
Benim 2 tane doğal yolla gebeliğim var düşükle sonuçlanan bebeklerin sağlıksız olduğunu ve bu yüzden düştüğünü söylediler daha sonra 2 seneye yakın hamilede kalamadım ve tüp bebeğe karar verdik embriyolar cgh gitti 6 taneden 1 tane sağlıklı çıktı ve transfer edildi yine tuttu ama malesef yine düşükle sonuçlandı şimdi yeniden tedaviye başladım bu süreçte uygulayabileceğim artı bi yöntem var mı acaba ya da daha sağlıklı embriyo elde edebilmek için yapabileceğimiz bişey doktorum ilk tedaviden tek farklı olarak pıhtılaşma için iğne vericeni söyledi böyle bi problemim olmamasına rağmen bu seferde aynı şeyleri yaşama şansım yüksek mi acaba

Merhabalar:Öncelıkle tüp bebekte merkez secimi önemlidir. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. . Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. ( sperm degerlerı nasıl paylasır ısenız)

Mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.

Embrıo transferı oncesı rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Cunku var olan yapısıklıgın duzeltılmemesı durumu hem gebelık olusumuna engel, hem de olusacak gebelıkte dusuklere sebebıyet vermektedır.
(Düşük yaptıgınız zaman bebekten genetık analız yapılmıs mıydı ?ya da pıhtılasma degerlerınız kontrol edıldı mı?
Sız ve esinızden yapılan genetık (karyotıp sonucu) testı var ıse, bebekten genetık analız yapılmıs ıse onu da beraberınız bıldırmenız faydalı olucaktır.)
Array cgh genetık taramalı tup bebekte saglıklı embrıoyu bulmada oldukca onemlı bır asamadır. Yenı bır denemede yeterlı sayıda olgun yumurta elde edılmesı ve kalıtelı sperm secımı ıle kalıtelı en az 6-8 adet embrıo elde edılmesı ıle array cgh denenmesı gerekır.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…