Merhamet

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Bence her insanda vardir o an, merhametinin bittigi gözünün hicbirseyi görmedigi andir o....

Karsindaki kim hic fark etmez, ana, baba, kardes, es, dost, akraba, komsu, seni cileden cikarmak isteyen o kadar cok insan vardirki, sen bile sasarsin....:1shok:

Komplomu kuruldu acaba?? Hepsi birden beni bakirköyemi yollamak istiyor dersin..
Hey allahim sen aklima mukayet ol diye dua etmeye baslarsin...:Saruboceq:

Peki ne zamandir o an? Neden biter bazen icimizdeki o merhamet duygusu??
Neden disardaki 40 yilik yabanci dilenciye bazen en yakinmizdan daha fazla acir icimiz??

Emeklerimize olan nankörlükmü, yaptiklarimizin mecbur yapacaksin gibi gayet normal karsilanmasimi, sadece hüzünlerini dertlerini SIKINTILARINI bizimle paylasan ama sevinclerini paylasmanyanlarin yüzündenmi, sürekli beklentide ac bir cakal gibi senden düsen artiklari kapmak isteyenlerin yüzündenmi???:çok üzgünüm:

Neden? Neden bazen bir kap yemegi bir insana cok görebiliyoruz??

Allahim seni bizi merhametimizden ve vicdanimizdan ayirma, kötüye iyi olmak cok zormus!!

Allahim seni bizi merhametimizden ve vicdanimizdan ayirma, kötüye iyi olmak cok zormus!!
amin.. :Saruboceq::Saruboceq:
bence içimizdeki bu merhamet duygusnu yok eden yine çevremizdeki insanlar
iyi niyetimizin suistimal edilmesi kıymet bilinmemesi gibi durumlar...
en basiti önceden yolda gördüğüm dilencilere acır
bi şekilde elimden geldiğince yardım etmeye çalışırdım
baktım ki suistimal ediliyor iyi niyetim.... çalışmak yerine dilenen insanlar
yada bunlara küçük çocuklarını alet eden vicdansız anne babalar derken
yardım etme duygusundan uzaklaştırıldık
yada yolda yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen birini gördüğümüz zaman
içimizden ona sorgusuz sualsiz inanmak yerine acaba doğru mu söylüyor
yada başıma bir iş açılmasın diyerek yardım elimizi uzatmaz olduk
yardım etmekten bile korkar hale geldik
zaman kötü insanlar daha kötü
iyi kötü birbine karıştı malesef... :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

"merhamet"

daha canım yeni yandı ve genel olarak gördüğüm şu ki,biz insanoğullarından gitgide tükeniyor bu güdü,çok yazık...

yazık diyorum çünkü,hayvanlar bile birbirinin yardımına ve acısına koşuyor...

hani biz hayvanlardan farklıydık,insandık

anlayamıyorum artık,hangimiz neyiz....

Iste bu yüzden tükeniyor canim, her yedigmiz darbe, her yasadigmiz hayal kirikligi, her aci biraz daha o merhamet duygusunun azalmasina sebeb oluyor...

Bir laf vardir bilirmisin: Edebi edepsizden ögren diye....Merhamtsiz olmayida insan Zalimlerden ögreniyor...Iyi niyetini kullananlardan, sadece isi düstügü zaman kapini calanlardan, akrabaliga komsuluga aile olmaya siginip tüm enerjini emenlerden....:1no2:

Böyl böyle katilasiyor kalbimiz, merhamet etmek istesekte edemiyoruz iste...:1no2:
Bir tabak yemek nedir degilmi?? Bazen gün oluyor artiyor allah affe etsin cöpe bile atiyoruz ne olur bir insan karnin doyursa degilmi?? Ama iste isin icine art niyet, enayi yerine konma iyi niyetin suistmal edilmesi girdimi, cöpe atarim yinede sana yedirmem durumuna geliyor insan....:çok üzgünüm:

canım öyle güzel konulara değiniyorsun ki,emeğine düşüncene sağlık...( biraz önce yazacaktım bunu aslında )

ben her gün allaha,yarabbim bana vicdanlı bir evlat nasip et ve benim merhamet duygumu eksik etme diyorum...

çok şükürki bu dünyada eşim ve ben hala bu sınıftaki insanlardanız...onu kaybettiğimiz vakit zaten insan olmanında bir anlamı yok...
dediklerin baştan sona doğru,evet etrafımızdaki merhamet günden güne azalıyor ne yazıkki....ben,başkasına duyduğum öfkenin faturasını asla düşmüş birinden çıkarmam yapamam...allah yeterki kalbimizden ona olan korkumuzu yok etmesin...ve biz onlardan olmayalım...

şuna çok üzülüyorum canım,bizlere ne oluyor,bencillikmi çoğaldı yoksa acıma duygularımızmı......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…