• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merkezi isitma sistemli evde oturanlar bakarmisiniz

D e f n e

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
4.641
7.610
158
Merhaba hanimlar dert degil aslinda merak merkezi sistemli eve tasindik 5aydir. Kisin iyiydi faturalarimiz gayet dusuk geliyordu yaz geldi petekler kapandi,faturalar dusecegine yukseldi sanki. Benim sicak suyumda merkezi sistem ve sadece bir aylik sicak su faturamiz 80tl. Soguk su elektrik pisirme dogalgazi haric birde onlarinda faturasi var tabi. Merak ettigim size nekadar geliyor kisin nekadar geliyordu fatura morelimi bozdu:(

bana da 53 lira geldi biz iki kişiyiz ama
aslında fazla ama ortak gider yazdığı eklenince böyle çıkıyor

Cok ama ya kiradayken kombili eve toplamda 30lira verirken cok fazla bu. Hadi bir ay olsa neyse hep boyle olursa yandk kisin kac geliyordu canim size

Yakit ve kapici parasi beraber odeniyor olabilir mi? Merkezi sistem evlerde genelde kapici oluyor. Bir de acaba tum yilin masrafi 12 aya mi bölünüyor, duydugum ornekler oldugu icin yazdim. Kendi tecrubem yok maalesef.

bende oturuyorum. techem diye geliyor faturam. teknik yapının kendi faturası. 80 i geçiyor. aidat dışında..
o yüzden sıcaksuda buna dahil olunca böyle oluyor.
yazın yani bu aydan sonra havuz işin içine girincede 100 ü buluyor. geçiyorda.

Son düzenleme:
Malesef ortak giderler ekleniyor faturana. Yazin dus sikligi arttikca sicak su artiyor. Ben de deli oluyirum. Kisin kalorifer yakmiyorum. Bir suru fatura geliyor.

bana da 53 lira geldi biz iki kişiyiz ama
aslında fazla ama ortak gider yazdığı eklenince böyle çıkıyor

Yakit ve kapici parasi beraber odeniyor olabilir mi? Merkezi sistem evlerde genelde kapici oluyor. Bir de acaba tum yilin masrafi 12 aya mi bölünüyor, duydugum ornekler oldugu icin yazdim. Kendi tecrubem yok maalesef.

bende oturuyorum. techem diye geliyor faturam. teknik yapının kendi faturası. 80 i geçiyor. aidat dışında..
o yüzden sıcaksuda buna dahil olunca böyle oluyor.
yazın yani bu aydan sonra havuz işin içine girincede 100 ü buluyor. geçiyorda.

Malesef ortak giderler ekleniyor faturana. Yazin dus sikligi arttikca sicak su artiyor. Ben de deli oluyirum. Kisin kalorifer yakmiyorum. Bir suru fatura geliyor.

Desenize yandik kizlar aidat baska 130lira aidat kapici parasi fln icinde ortak gider ve faturada ayri odeniyo kisacasi kaziklaniyoruz petekleri kapadik 90lira geldi sastim kaldim suda dahildr dedim ama bide bu gelince sinirlerim oynadi. Yazgunu bukafar fatura gelemez utanmaz utanmaz bide petek parasi var 20lira 1,5aydir petekler kapali saka gibi. Son bir seu daha sorayim duyduguma gore binada yapan varmis sohpen takmagibi olasiligimiz varmi acaba vanadan sicak suyu kapatip sohpen alsak?

Merhaba hanimlar dert degil aslinda merak merkezi sistemli eve tasindik 5aydir. Kisin iyiydi faturalarimiz gayet dusuk geliyordu yaz geldi petekler kapandi,faturalar dusecegine yukseldi sanki. Benim sicak suyumda merkezi sistem ve sadece bir aylik sicak su faturamiz 80tl. Soguk su elektrik pisirme dogalgazi haric birde onlarinda faturasi var tabi. Merak ettigim size nekadar geliyor kisin nekadar geliyordu fatura morelimi bozdu:(
Isı pay ölçer yok mu sizde,merkezi sistemlerde zorunlu diye biliyorum,herkes ne kadar kullanıyorsa o kadar ödüyor diye biliyorum.

Isı pay ölçer yok mu sizde,merkezi sistemlerde zorunlu diye biliyorum,herkes ne kadar kullanıyorsa o kadar ödüyor diye biliyorum.

Var canim ama kapatamuyoruz petekleri en dusuk 15derecede yanmak zorunda buda o demek oluyorki hic yakmasan 50lira vereceksin en az.

kışın en fazla 110 ödedim gayet iyi idi

Evet iyiymis gercektende. Ben hic merkezi sistemde oturmadim bukis ta sicakti pek anlayamadik ama ikiaylik isinma+ortak gider+sicak su 333tl gelmisti. Kombili evde bir aylik zorbela isinmaya 240odedik en son. İnsallah hep boyle yuksek gelmez artik kendi evimiz cikamayizda

Back
X