merkezi sistem doğal gaz hakkında :(

ayisigi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
3.464
188
103
aslında dert mi bilmiyorum ama bu konuda fikrim olmadığı için biraz dert sayılır. ben evlendiğim zaman sitede oturucaz ve merkezi sistem doğal gazlı olucak. fakat merkezi sistem nasıl oluyo hiç bi bilgim yok. aylık ödemeler nasıl? istediğimiz gibi sıcaklık ayarlaması yapabiliyo muyuz ya da biz 1 ay evde yokuz diyelim ee yine de o ay ki faturayı ödemek zorunda mıyız? bunlar gibi merak ettiğim bir çok şey var :26: bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Merkezî sistemin avantajı da var dezavantajida. Malesef istediğin ayari yapamiyorsun. Fakat hem alt hem ust isindigi icin bu iyi. Yani ferdi olsa ve alt kat ust kat acmasa bu senin daireni cok etkiler. Fatura geliyoe ve daire sayisina bolunuyor. Haliyle her ay odeme yapiyorsun. Bir de sunu belirteyim dairenin cephesi onemli. Gunes alan cephe ile almayan cephe hep fikir ayriminda. Dairesi gunes alan cephede oturanlar az yansin diyor digeri cok yansin diyor. Ama ortada bulusuluyor. Umarim anlatabilmisimdir.

Artik bir cok merkezi sistemde de yaktigin kadar odeme secenegi var. Ayar da yapabiliyosun.
Tasinacagin yerin yonetiminden ogrenebilirsin.

evet teşekkür ederim

Artik bir cok merkezi sistemde de yaktigin kadar odeme secenegi var. Ayar da yapabiliyosun.
Tasinacagin yerin yonetiminden ogrenebilirsin.

aaa hadi ya bak buna çok sevindim işte bizim oturucağımız yer henüz bitmedi bu yüzden yönetim yok. inşallah dediğin gibi olur

artık yeni bir yöntem var kaloriferlere takılıyo burdan ayarlıyabiliyosun evin girisindede bir alet var yaktıgın kadar ödüyosun ...oturan arkadaslarım cok memnun umarım sende memnun kalırsın...

artık yeni bir yöntem var kaloriferlere takılıyo burdan ayarlıyabiliyosun evin girisindede bir alet var yaktıgın kadar ödüyosun ...oturan arkadaslarım cok memnun umarım sende memnun kalırsın...

Cihazın adı kalorimetre. Ben pek memnun kalanı duymadım bu durumda. Bir kere kapatayım da evde olmadığım zamanlar ödemeyim deme lüksün yok ama bu bir noktada diğer insanlara haksızlık olmasını da engelliyor. Sonra bizde apartmanın yakıtı da dairelere bölüşülüyor ama hesap kanunda karışıktı. Şimdi tam hatırlamıyorum ama az biraz haksızlık oluyordu. Ben ne güzel merkezi ısınırız diyorudm ama öyle rakamlar ödedim ki kısmaktan başka çarem kalmadı ama onda da minimum ödediğim değer bile sinir bozdu. Sıfır binanın ısısının oturması da bir iki sene alır falan dediler. Ve ben bunlardan şikayet ederken bir tane ben çok memnunun kalorimetre olayından diyeni duymadım ama bana denk gelmemiş olabilir.

ya aslında bende diğer dairelerden ayırmak isterdim ama öyle bi imkanım yokmuş galiba

aaa hadi ya bak buna çok sevindim işte bizim oturucağımız yer henüz bitmedi bu yüzden yönetim yok. inşallah dediğin gibi olur

Doğal gazın merkezi sistem olup olmadıgına evi yapan inşaat firmasımı karar veriyor.Bizim sitemizede bu yıl doğaz döşeniyor ve yaza doğru gelir.Önce site yönetimi toplandı ve toplantı yapıldı merkezi sistem mi olsun yoksa ferdimi olsun diye eger sitedeki oturunların %51 gibi bir rakam merkezi sistem olsun deseydi merkezi olacaktı fakat merkeziyi kabul etmediler ferdi olacak yani bu işlere site yönetimi ve oturan kişiler karışır benim bildigim merkezi sistemde siz evde olmazsanızda yanacak dediler o yüzden çogunluk ferdi dedi çünkü akdenizde yaşıyorum ciddi anlamda soguklar olmuyor.

aslında site dedim ama kent konut var ordan daire alındı. 8 blok olucak ve bize çıkıcak blok ve daire henüz belli değil kurayla belli olucak. diğer yapılan etaplar herkesin ayrı fakat bu yeni yapılanda merkezi sistem olucakmış :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…