Yöresel Tarif Merzifonlu Keşkek(Resimli)

Yöresel Yemekler

Rumeysaa

BLACK PEARL
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
1.613
4
116
Ankara
Malzemeler

1.800 gr Aşurelik bütün buğday
2.1 küçük kase nohut
3.yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)

sosu için;

1.tereyağı
2.salça

Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir (tavuk koymuşsannız kemiklerini almayı unutmayın )
tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır. (Aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz kısık ateşte 2 saatte pişer)
Afiyet Olsun

03keskek.jpg

ooooofff kaç yıldır bi keşkek yemediiiimm çok seviyoruuuuuummm yapan olsa da yesek cokacimcoook aklinialirimsmile

Bir merzifonlu olarak keşkeğin denenmesi gereken bir lezzet olduğunu söylemeliyim,üniversitede okurken tüm arkadaşlarım bu ve kuru baklalı dolmayı bir de olmazsa olmaz haşhaşlı çöreğimizi isterdi benden..ellerine sağlık canımmcokacimcoook

bizde keşkege nohut konmaz isteyen tavuk eti yada kırmızı yaglı et koyarlar ama biz genelde tavuk eti koyuyoruz daha lezzetli oluyor anneme yaptırayım en iyisi canım çekti :D

yaa eşim çok seviyo keşkeği annesi merzifonlu ama ne zamandır yiyemedi zavallım

yapıyım bari ona ama çömlek yerine başka nasıl pişirebilirim ev imkanlarıyla
bide tavuklamı daha iyi olur yoksa dana mı kuzu etimi????

yaa eşim çok seviyo keşkeği annesi merzifonlu ama ne zamandır yiyemedi zavallım

yapıyım bari ona ama çömlek yerine başka nasıl pişirebilirim ev imkanlarıyla
bide tavuklamı daha iyi olur yoksa dana mı kuzu etimi????

düdüklüde oluyo die yazmışsın görmemiştim:)
bide düdüklüde yaparsak buğdayla nohutu ıslatıcaz yada haşlıycazmı???

eşim merzifonlu olduğu için kayınvalidem bayramlarda keşkek yapar haşhaşlı çöreği ise sürekli yeme şansım oluyor :66:

offfffff çocukluğum aklıma geldi,
anneannem çömleği hazırlar elime verirdi,
kenarındada mavi boncuk vardı diğer çömleklerle karışmasın diye,
sabah fırına götürür akşamda almaya giderdim,
özledim o günleri:14:

ellerine sağlık arkadaşım, olsada yesek

ben düdüklüde yapıyorum,buğdayı düdüklüde bi saat kadar pişiriyorum,tavuğu ayrı bi yerde haşlıyorum.Daha sonra buğdayın içine tavuğu didip,haşladığım suyunu da döküp beraber karıştıra karıştıra kaynatıyorum suyunu çekene kadar...Orjinalini aratmıyor valla:27:

ayy bende çok severim keşkeğii, bizde genellikle tavukla yaparız vede çok güzel olurr..
Ben ıspartada yemiştim öğrencilik zamanlarımda orda hem tavuk hemde kırmızı et koymuşlardı, değişik bir tat olmuş ama tavuklunun tadını değişmem yinede..

bizim oraların keşkeğide çok güzel olur.Uşaklıyım bende :1: evde kolayla her zaman yapılmıyo tabi keşkek..mümkün olduğunca yemekli düğünler ve sünnetler mevlütler kaçırmamaya çalıyorum:27: nerde keşkek orda ben ehehehe:52: ama çok seviyorummm yaaaaaaaaaaaaaaaaa:32:

ben de merzifonluyum, annem her bayram yapar. bizde keşkek kuzu buduyla olur, başka etle yapılanını pek sevmem alışkanlık tabii..

ben de merzifonluyum, annem her bayram yapar. bizde keşkek kuzu buduyla olur, başka etle yapılanını pek sevmem alışkanlık tabii..

bende merzifonlu olaraktan arkadaşımın tavsiyesine katılıyorum.keşkek dediğin pöç le yapılır bol etli.piştikten sonra iyice özüyeceksin sonra üzerine tereyağını eritip dökeceksin.ben pek salçalı sevmiyorum tadını bozuyor sanki.nohutta koyarsanız güzel olur.aşurelik yarmadan yapılıyor.tavuk etinden lezzetli olmuyor bence.

Back
X