Mesajda yapilan tehditler

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.689
11.192
208
Kizlar merhaba benim bir konuda bilgi almam gerekiyor
Farkli sehirde olan ve mesajla tehdit eden birisinin polise sikayet edilmesi durumunda nasil bir yol izlenir bilen arkadaslar ayrintili olarak anlatabilir mi
Bir sonuc alinir mi
Internette 6 aya kadar hapis cezasi vs diyor fakat ulkemizde adalet pek iyi durumda degil biliyorsunuz ki.
Yardimci olursaniz cok mutlu olurum

Kizlar merhaba benim bir konuda bilgi almam gerekiyor
Farkli sehirde olan ve mesajla tehdit eden birisinin polise sikayet edilmesi durumunda nasil bir yol izlenir bilen arkadaslar ayrintili olarak anlatabilir mi
Bir sonuc alinir mi
Internette 6 aya kadar hapis cezasi vs diyor fakat ulkemizde adalet pek iyi durumda degil biliyorsunuz ki.
Yardimci olursaniz cok mutlu olurum
Polis değil de savcılığa giderseniz çok iyi olur. Kişi hakkında tehditten şikayetçi olun. Mesajları delil olarak gösterin. 6284 sayılı kanun var. Aile ve çocuk mahkemeleri bakıyor. Bu olayınız kadına şiddet ve tehdit olduğu İçin tedbir kararı isteyin. Hemen çıkar. Adresi tespit edildiği zaman tekrar bir tehdit söz konusu olursa eğer zorlama hapsi var. Yakın zamanda benzer bir olay başıma geldiği için biliyorum

Polis değil de savcılığa giderseniz çok iyi olur. Kişi hakkında tehditten şikayetçi olun. Mesajları delil olarak gösterin. 6284 sayılı kanun var. Aile ve çocuk mahkemeleri bakıyor. Bu olayınız kadına şiddet ve tehdit olduğu İçin tedbir kararı isteyin. Hemen çıkar. Adresi tespit edildiği zaman tekrar bir tehdit söz konusu olursa eğer zorlama hapsi var. Yakın zamanda benzer bir olay başıma geldiği için biliyorum
Cok tesekkur ederim.
Peki bundan aileme bahsetmem gerekir mi yoksa sadece kendim halledebilir miyim bu konuyu

Neyle tehdit ettiğine göre değişir. Ölümle tehdit tehdit suçunun en ağırı diğer tehditler uzlaşma ya tabi. Yani şikayetçi olursunuz dosyaniz uzlaşma savcılığına gider o da bir uzlastimaciya verir sizi uzlasmaya davet ederler. Eğer uzlaşmaz iseniz mahkemede yargilanir. Hakim ne karar verirse artık. Eğer geçmişi temizse muhtemelen 5 yıl ertelenmeli para cezası alır. 5 yıl içinde başka suça karisirsa hem yeni suçundan ceza alir hem tehditten dolayı o para cezasını öder diye biliyorum.

Cok tesekkur ederim.
Peki bundan aileme bahsetmem gerekir mi yoksa sadece kendim halledebilir miyim bu konuyu
İfade verdiğiniz an tedbir istiyorum deyin mutlaka. Benim aynı gün tedbir kararı verildi. Uzaklaştırma değil ama hakaretten. Ailenize bahsetseniz iyi olur çünkü eve mahkeme için kağıt gelir. Ya da iş adresinizi de verebilirsiniz. Bahsetmek istemiyorsanız

Back
X