• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesele Açık Omam

yukiik

KendimeYeniBirNedenLazım
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
534
3
96
İstanbul
kızlar nasıl anlatıyım bunu nerden başlıyım bilmiyorumki ama söylemeliyim çok canım sıkkın kısaca konuya giriyim benim babam din görevlisi ve ben açık bir bayanım yani şöyle başım açık pantolonda giyiyorum ama düzgün giyinirim oramı buramı açmam neyse benim çalıştığım okuldaki öğretmenler bunu birşekilde öğrenmiş sanırımm,bunu gizlemedim zaten ama konusu açılmadığı için de söylememiştim şimdi konu açılırsa kendimi kötü hissedicem galiba:(hoca kızı olmamla açık olmamı yakıştırmıycaklar kesin çok taktım kafama bu durumu keşke benden duysalardı diyorum önce napmalıyım sizce ben:(

hoca kızı olmakla ne ilgisi var
ayrıca tesettürlü ya da tesettürsüz olmanızdan onlara ne?

ne alaka , baban din görevlisi diye senin illa ki kapalı olman mı gerekli

bence insanlar bunu yadırgamaz, kime ne canım... herkesin inancıda giyimide kuşamıda kendini bağlar. ama benim fikrimce bu durumdan sen rahatsızsın. bence sen rahat ol. nasıl yaşamak istiyorsan öyle devam et.

baban din görevlisi diye açık olmamalı mısın yani
kendini nasıl mutlu hissediyorsan o şekilde giyinmelisin bence...
başkalarının düşüncelerini bu kadar önemseme.

parayla imamnın kimde olduğu belli değildir diye bi söz var.Bi çok insan inançlı insan tesettürlü değil ayrıca baban bunu sorun etmiyosa kimseyi ilgilendirmez sen etrafına bakarak yaşayamazsın

hoca kızı diyince tesettürlü olmalı diye yaygın bir düşünce var insanlarda:(

O zaman porf kızı prof suçlu kızı suçlu gibi bir sonuç ortaya çıkıyor hani yetiştirilmeden dolayı ama var mı böle bir durum ...yok..o zaman sorun yok

Zaten Türkiyede el ne der diye mutsuz olduk hep
başkasının ne dediğinin ne önemi var sen özgür bir insansın ve buda senin seçimin Allahtan başka kimseye verecek hesabımız yok
ayrıca senin seçiminden dolayı yadırgayacak insanlar seni sevmiyordur ve dostun değildir sen neden seni sevmeyen insanların ne diyeceklerini düşünüp canını sıkıyorsun değermi

nasıl bi okulda okuyosun anlamadım ki imam hatip lisesindemisin ? çünkü normal lsedeysen zaten herkes açık senin dikkat çekmen mantıksız.Tanıdığım insanlarda var babası imam ama açık sen açık saçık giyinmiyosan üstüne başına dikkat ediyosan başındaki örtü olmuş olmamış çok bişey farketmez hem din iman dışta değil içtedir.

ben öğretmenim ve okulumda çok dedikoducu bayan öğretmenler var bunu takıyorum aşırı kalitesiz insanlar çocukluğumdan beri bu örtünme sorun oldu babam bize karşı hep anlayışlı oldu bende hep yaşıtlarım gibi giyindim sonrada kapanamadım

kızlar çokmu abes bir durumdayım ben ??siz olsanız yadırgarmıydınız fikirlerinizi merak ediyorum

bu snin kararın..
zorla kimseye bişey yaptıramazsın..
insanların hakına hukukuna karışmadığın sürece...kimse bişey diyemez sana..
kimseyede fırsat verme..

Kimseyi ilgilendirmez ki bu konu.
Siz de sanırım aşırı derecede takıntı yapmışsınız.
İnsanlar sizin düşündüğünüz kadar yer kaplıyor hayatınızda inanın.
Meseleyi kendi içinizde çözebilirseniz, önemsemez de gülüp geçmeyi başarabilirseniz ancak rahatlarsınız.
Aksi takdirde gülüşüp konuşan iki kişi görseniz bile moraliniz sıfırlanır.
Bu arada benim de babası hoca olan iki arkadaşım vardı.
Lise sona kadar kapalıydılar ve son sene açıldılar.
Halen tesettürlü değiller.
Ve ben kimsenin onlar hakkında olumsuz konuştuğunu duymadım.
Aslolan sizin karakteriniz, kişiliğiniz, insanlığınız...Bunların dışındaki şeylerle karşınıza gelene hak ettiğini söyleyip yollarsınız olur biter.
Kimseye göbeğimizden bağlı değiliz.

Din içte yaşanır.Kimse sizi aileniz kapalı siz açıksınız diye yargılayamaz.Hiç etik değil.İlkokul arkadaşım var babası hoca.Başı açık hatta abartılı giyinen biri.Kimse de yargılamıyor.Ailenizin tercihleri ve sizinkiler çok farklı ve bu çok normal bişey

Sorun baskasinin seni yargilamasi degil. Sorun senin bunu asiri takinti haline gitirip dert etmen. Oncelikle senin bunu kabullenmen gerekiyor. Disaridan kimsenin bu konuyla ilgilenecegini sanmiyorum. Anne babanin ne yaptigi ya da nasil insanlar olduguyla senin giyiminin ne ilgisi var? Bu konuyu senin kendi icinde cozmen lazim.

Aklima geldi, bizim apartmanda dindar haci bir amca vardi. Kizi once kapaliydi. Sonra acildi, sonra kapandi, acildi, kapandi.... Acildi mi suratta 1 kilo makyajla gezerdi. 2 hafta sonra bakmissin, yine kapanmis. Sonra yine acilmis... Artik trajikomoik bir hale gelmisti. Boyle birsey dikkat ceker iste. Ama senin durumunda birsey yok.

benim dedem mollaydı bir amcam hoca babam hariç hepsi aşırı muhafazakar. amcalarımın kızlarının içinde örtünmeyen ilk ben oldum (toplam 23 kızdan bahsediyoruz, aile geniş) bu örtü meselesi nedeniyle evden mi kovulmadım laf mı duymadım yazsam destan olur.
sonra ne oldu hemşire olan öğretmen olan açtı. memurla evlenen cemaati aç diyor diye açtı. hadi onlar açtı eşi serbest çalışan da kocası açık istiyor diyo açtı
yani demek istediğim sana laf söyleyen olursa emin ol Mevla'm burunlarından getirir. sen de kimsenin lafına takılma. bana laf dediklerinde 11-12 yaşındaydım cevap verecek gücüm yoktu şimdi söyleseler valla ağızlarına tıkarım o lafları tabi söyleyemezler de...

Back
X