• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesele Açık Omam

neden bu kadar takıntı yaptın canım benim babamda eşimde din görevlisi bu sonuçta babalarımızın mesleği öğretmenlik avukatlık nasılsa buda öyle sen nasıl istiyorsan öyle giyinirsin kimsenin seni yargılamaya hakkı yok ki

[=Arial Black][/FONT]
canım sen kendini nasıl daha mutlu ve rahat hissediyorsan doğru olan odur.senin açık ya da kapalı olman senden başka kimseyi ilgilendirmez.ayrıca din görevlisi bir kişinin kızı kapalı olacak diye bir şart yok.seni bu konuda yargılayacak insanlarla da samimi olmaz aten....

Durumun hassas olduğu açık, biri tutup bir şey derse canınızın sıkılması kaçınılmaz gibi görünüyor ama cevabını verirsiniz, yapacak bir şey yok.

Bir kere siz babanızın bir uzantısı veya organı falan değilsiniz. Siz kendi aklı-fikri, zevki, beğenisi, inancı olan, eğriyi doğruyu kafasında tartıp kendi bildiğini yaşayan bir "insan"sınız, "birey"siniz. Sizin fikirlerinizin babanızınkinden farklı olamayacağını veya olmaması gerektiğini düşünen andavallar da zaten kendi düşünce sistemleri olamamış insanlardır, dikkate almaya değmez. Babanız kendi fikirlerini zorla size empoze etmemiş, bildiğiniz gibi yaşamanıza bir şey dememiş, siz ne yaptığınızı zaten biliyorsunuz, onlar kim oluyor ki?

boşver takma ..onlar kim oluyor da seni eleştirme hakkı sahip oluyor ..
seni bugün böyle eleştirenler yarın senin durumuna düştüklerinde ne yapacaklar acaba ..
bgün birini kınayanın yarın aynısı başına geliyor valla çok örneklerini gördüm ..
o yüzden sen takılma baskılara da aldırma..
benim babam da din görevlisi hem de üst düzey..
ben meslek lisesi mezunu idim ..boğaziçini kazanacak puanım vardı ama puanımızı kırdılar bi yere giremedim ..
psikolojim bozuldu ..bu arada bizi bu hale düşürenlerin on parmağım on yakasında olacak öbür dünyada..
neyse babam aynı şeyi kardeşim de yaşamasın diye onu düz liseye gönderdi ..
hiç baskı da yapmadı ,zaten çok özgür yetiştirdi babam bizi ..kızkardeşim lise bitene kadar açıktı..
sonra kendi isteğiyle kapandı ..
o dönemlerde babama da , aa kızının başı açık ,düz liseye gidiyor diyo çok eleştiren oldu ,babam aldırmadı..
sonra o eleştirenler mecburiyetten teker teker kızlarını düz liseye göndermeye başladılar ve yaptıklarından utandılar ..
o yüzden en güzel cevap bazen susmak ve umursamamaktır.

Benim okuldan arkadaşım var.Babası imam.
Ama hem kendi hemde kız kardeşi açık giyiniyor.
Kimse sorun yapmamıştı okuldayken.Üniversitedeyken kimse aaaa bak şuna açık geziyor dememiştik.
Kaldı ki eğiticimler bunu yaparsa çok dar düşünceli olduklarını ortaya koyarlar.

ne alakası var ben anlayamadım şimdi benim orta okuladaki din öğretmenim bayandı ve açıktı kendisi onu bile kimse yadırgamazken kaldıki sizin babanız yani neden yadırgasınlar veya iğneleyici bir laf söylesinler ki???

ne alaka bununla? sen kimin için yaşamayı seçersen onun için yaşarsın ! bence kendin için yaşaman en doğrusudur herzaman...kime ne bir kere?benim arkadaşım vardı bırak babasını ,sülalesi hocaydı ama kız gayet açık ve bakımlıydı kimseyide takmazdı herkeste çok severdi ...herkesin tercihine saygı duyulmalı bunu bilmeyenlerede kafa yorma ...

mideme kramplar girdi bu konuda en ufak bir iğnelemeyi bile kaldıramam:(

canım iğneleseler bile millete ne..

seni yargılamak onlara mı kalmış....başını kapatınca her şey tamam mı oluyor..başını kapatıp neler yapanlar var...

dinin bütün emirlerinin altında güzel ahlak yatar...sen babana layık olamk istiyorsan başta ahlakını güzel tut...

ben tesettürlü biriyim...ne başkasını kılık kıyafetine göre yargılayanlardan haz ederim, ne de başkaları ne der diye yaşamaktan...

tavsiyem insanların ne düşündüğü senin huzurundan daha önemli olmasın.

mideme kramplar girdi bu konuda en ufak bir iğnelemeyi bile kaldıramam:(

hayır neden iğnelesinler ki onu anlayamadım ben, kusura bakmayın. siz öğretmensiniz ve zaten devlet okulunda kılık kıyafet prosedürü bellidir. bir öğretmenin giyimi babasının mesleğiyle ne kadar biçinlenebilir ki. sanırım birey olarak düşünme noktasında bi problem var. meslek sahibi olmuş bir bireysiniz siz ve eminim ki mesleğinize uygun bir giyim tarzınız vardır. çok çok afedersiniz yanlış anlamayın lütfen, fakat striptiz kulubunde çalışıyorum ama babamın din adamı olduğunu duyarlarsa ne yaparım der gibi olmuş sorunuz. (strizptiz kulubunde çalışan birileri de varsa forumda çemkirmesin şimdi üzerime örnek olarak söyledim sadece, kimseyi hor görmek için yazmadım yanlış anlaşılmasın lütfen).... anlatmaya çalıştığım şey sizin durumu çok abartıyor olduğunuz. meseleyi bu kadar gözünüzde büyütmeyin desem o da olmayacak, çünkü bana göre ortada mesele YOK. Ne mutlu ki islama hizmet eden bir babanın, çocuklarımızın eğitimine hizmet eden kızısınız. O KADARRR ;)

ne alaka mesela baban senin bir bar falan işletseydi de açık olmanı mı bekliceklerdi hoca olabilir baban tesettürlü olmanı neden bekliyorlar ki sonuçta her koyun kendi bacağından asılır yani

Çok gereksiz bunu kafana takman. Daha sana eleştiride bulunan yok sen kendi kendine dert etmişsin. Çalıştığın ortamdaki öğretmenler bağnazlar mı ki bu yüzden seni eleştirsinler.

bazı kesimlerde böyle bi yargı var evet. ama bu bağnaz düşünce tarzıdır. bu bakış açısını aşamayanın kendi cehaletidir. babanın seçtiği mesleğin doğrultusunda yaşamak zorunda değilsin. din zaten sen ve yaratıcı arasındadır. milletin ne düşündüğü burda teferuattır. önce sen kafandaki bu yargıyı sil. sonra insanlar önyargılı diye düşünmezsin.

Son düzenleme:
inanç meselesi olan şeylerin bu denli sorgulanmasına karşıyım ki öğretmen olmuşlar okumuş insanların dini araç olarak değilde inanç olarak görmesini daha iyi bilirler diye düşünüyorum...cnm..yane içini rahat tut soymamışın çarpmamaşın kimden niye çekinesin ki ....herkesin yaptığı kendine bence bunu düşünmene takmana bile gerek yok çünkü sen kendini biliyorsan eminsen bence hiç üzme kendini...
bizim uzak bi akrabanın kızıda açık saçları boyalı bakımlı babası annesi hacı dedesi nenesi dedesinin babası hacı aile geneli hacı diğer kız kardeşde kapalı hemşire ama o açık o da öğretmen kimse yadırgamıyor...ve herkes de beğenir sever de çünkü kız kendini bilir kimsede farklı insan muamelesmesi de yapmaz..ki aile geneli yakın çevresi kapalı insanlar vardır hep geneli

kafandaki "hoca kızı kapalı olur" şemasını değiştirmen lazım, ondan sonra bir şey yapmana gerek yok arkadaşım. kendi kuralını kendin yaratmışsın, buna en önce sen inanıyorsun.

Babanızın mesleği ilkönce sizi rahatsız etmiş..kimsenin umurunda bile olmaz inanın bu,sonuçta görevinizi kurallara uyarak yapıyorsunuz.

Konu dini içerik olduğu için yorumlara kapatılmıştır.

Back
X