• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğimden soğudum

sylvia_plath

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
757
1.112
313
Merhaba hanımlar,
Yaklaşık üç yıldır meb kadrosunda öğretmenim. Ama son sene artık burnumdan gelmeye başladı hersey. Kıskanç öğretmenler, leş öğretmenler odası derken, norm durumları.
Üç aydır futbol topu gibi ordan oraya gönderilip duruyorum. Merkezde öğretmenim. Norm fazlası oldum. Tüm yaz kabus oldu. Son anda sınıf açıldı norma dahil oldum, ek dersim çok azdı, bir okula daha gitmeye başladım. Tam öğrenciye, okula alisiyorum, sil baştan.
Norm atamaları yapılıyor ve ben yine aciktayim.
Yapılacak birşey yok biliyorum, çok doldum yazıp rahatlamak istedim.

Merhaba hanımlar,
Yaklaşık üç yıldır meb kadrosunda öğretmenim. Ama son sene artık burnumdan gelmeye başladı hersey. Kıskanç öğretmenler, leş öğretmenler odası derken, norm durumları.
Üç aydır futbol topu gibi ordan oraya gönderilip duruyorum. Merkezde öğretmenim. Norm fazlası oldum. Tüm yaz kabus oldu. Son anda sınıf açıldı norma dahil oldum, ek dersim çok azdı, bir okula daha gitmeye başladım. Tam öğrenciye, okula alisiyorum, sil baştan.
Norm atamaları yapılıyor ve ben yine aciktayim.
Yapılacak birşey yok biliyorum, çok doldum yazıp rahatlamak istedim.
Yaz rahatla canım.. Buraya yazmak çok rahatlatıyor. Ben ne zaman işimden bunalsam ki insanlık dışı koşullarda çalıştığım çok oldu; "yaşamak için çalışıyorsun kızım, çalışmak için yaşamıyorsun; para için çalışıyorsun, sakin ol" dedim. Kolay değil tabi; günün büyük bölümü işte geçiyor. Buraya yaz içinden gelenleri... İnsan tanımadığı insanlarla konuşunca çok rahatlıyor.

Eğitim camiasında olmadığım için sıkıntılarını tam olarak kavrayamasam da az biraz anlıyorum. Çünkü benim işim de acayip düzensiz ve değil bir kadına bir erkeğe bile uygun değil..Daha yeni yeni rahat etmeye başladım. Düzensizlik ve kaos, bir yaşam biçimi olmuştu bende artık. Ömrüm bilmediğim şehirlerde otel odalarında yapayalnız geçti. Şu an bile rahatlığım geçici. Önümü göremiyorum yani :KK16:. Yıllardır ilk defa işimden çıkıp evime gidebiliyorum ve garip geliyor. Eşim de sürekli şehir dışında. Kimse işine aşık değil diye düşünüyorum sonra. Rahatlıyorum biraz. İnsan, öyle bir organizma ki her ortama uyum sağlıyor.

Yaz rahatla canım.. Buraya yazmak çok rahatlatıyor. Ben ne zaman işimden bunalsam ki insanlık dışı koşullarda çalıştığım çok oldu; "yaşamak için çalışıyorsun kızım, çalışmak için yaşamıyorsun; para için çalışıyorsun, sakin ol" dedim. Kolay değil tabi; günün büyük bölümü işte geçiyor. Buraya yaz içinden gelenleri... İnsan tanımadığı insanlarla konuşunca çok rahatlıyor.

Zaten zümremle de anlaşamıyoruz, durduk yere benimle konuşmaz oldu. Sürekli laf vurur, aşağılar ağzımı açmam, Ama yine tavır alınan ben oldum.
Şimdi ek ders tam diye araba aldım. Ödemesini nasıl yapacağım bilmiyorum.

Back
X