• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek Seçimi ( Bankacılık ve sigortacılık ) LÜTFEN YARDIM LÜTFEN !

peaceintheworld

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
304
38
98
Herkese iyi akşamlar benim bir derdim var google den bir sürü araştırma yaptım fakat istediğim cevapları bulamadım ben bu sene üniversiteye hazırlanıyorum YGS yi geçtim LYS ye kayıt yaptırdım fakat LYS den tercih yapmayı düşünmüyorum şuan kafamda YGS den bankacılık ve sigortacılık bölümüne gitmek istiyorum 4 yıllık puanlara baktım bir kaç yer tutuyo fakat bölüm hakkında pek bir bilgim yok lütfen bölüm hakkında bilgiye sahip olan birileri varsa benimle paylaşabilir mi ? mesleğin gelecekteki yeri konusunda , iş bulma imkanları konusunda, bölümün zorluğu kolaylığı konusunda lütfen beni bilgilendirin .

Bölüm olarak bir bilgim yok. Ancak çevremde bankacılık ve sigortcılıkla uğraşan çok insan var. Bankacılık sektöründe çalışanların daha birinden memnuniyet duymadım. Sürekli stres, sürekli sıkıntı. Sigortacılıkta duyduğum kadarıyla kariyer imkanı çok iyi olmayan, stresli bir iş. Eğer seçebileceğin başka bölüm varsa şansını başka bölümden yana dene. Çünkü bankacılık tavsiye edilen bir iş değil. Onun yerine Muhasebe, Dış Ticaret, İthalat İhracat falan tercih edebilirsin.

Bölüm olarak bir bilgim yok. Ancak çevremde bankacılık ve sigortcılıkla uğraşan çok insan var. Bankacılık sektöründe çalışanların daha birinden memnuniyet duymadım. Sürekli stres, sürekli sıkıntı. Sigortacılıkta duyduğum kadarıyla kariyer imkanı çok iyi olmayan, stresli bir iş. Eğer seçebileceğin başka bölüm varsa şansını başka bölümden yana dene. Çünkü bankacılık tavsiye edilen bir iş değil. Onun yerine Muhasebe, Dış Ticaret, İthalat İhracat falan tercih edebilirsin.

Ben size kısaca şöyle tarif edeyim kafa karışıklığımı ben sürekli kafamda meslek değiştiriyorum üniversite sınavlarına giriyorum fakat daha henüz ne olmak istediğimi bilmiyorum bugun başka bişey yarın başka bişey oluyo kafamdaki meslek artık kendime göre bi meslek bulup ilerlemek istiyorum en azından hedefim olsun istiyorum TM öğrencisiyim ve meslek konusunda gerçekten bilgiye ihtiyacım var :(

Bankacilik ve sigortacilik 4 yillik degil 2 yillik. 4 yillik olan bolumun adi Bankacilik ve Finans. Ben okuyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bankacilik ve sigortacilik 4 yillik degil 2 yillik. 4 yillik olan bolumun adi Bankacilik ve Finans. Ben okuyorum.

Az öncede yazdığım gibi meslek konusunda gerçekten bilgiye çok ihtiyacım var ? Kafamda tüm meslekleri oldum bitirdim gibi.Her zaman buraya yazamıyorum ve googleden araştırmaya çalışıyorum az önce araştırdığım bilgilere göre bankacılık ve sigortacılık 4 yıllık bölüm var.

Kadir Has Üni. Bankacılık ve Sigortacılık (Tam Burslu) YGS-6 5 374,52622 400,86477
Trakya Üni. Bankacılık ve Sigortacılık YGS-6 62 303,06305 336,24234
Doğu Akdeniz Bankacılık ve Sigortacılık (Tam Burslu) YGS-6 2 286,00795 292,35752
Kadir Has Üni. Bankacılık ve Sigortacılık (%50 Burslu) YGS-6 15 257,28070 303,64238
Kadir Has Üni. Bankacılık ve Sigortacılık YGS-6 10 234,15793 268,45266
Kadir Has Üni. Bankacılık ve Sigortacılık (%25 Burslu) YGS-6 20 218,88060 251,61031
Doğu Akdeniz Bankacılık ve Sigortacılık (%50 Burslu) YGS-6 20 216,04249 252,74992
Doğu Akdeniz Bankacılık ve Sigortacılık YGS-6 20

4 yıllık olarak buraları yazıyor lütfen beni bölüm hakkında aydınlatırmısın ?

Herkese iyi akşamlar benim bir derdim var google den bir sürü araştırma yaptım fakat istediğim cevapları bulamadım ben bu sene üniversiteye hazırlanıyorum YGS yi geçtim LYS ye kayıt yaptırdım fakat LYS den tercih yapmayı düşünmüyorum şuan kafamda YGS den bankacılık ve sigortacılık bölümüne gitmek istiyorum 4 yıllık puanlara baktım bir kaç yer tutuyo fakat bölüm hakkında pek bir bilgim yok lütfen bölüm hakkında bilgiye sahip olan birileri varsa benimle paylaşabilir mi ? mesleğin gelecekteki yeri konusunda , iş bulma imkanları konusunda, bölümün zorluğu kolaylığı konusunda lütfen beni bilgilendirin .

4 yıllık işletme mezunuyum,
2007-2009 arasında özel bankada çalıştım , istifa edince insan olduğumu anladım.
Kesinlikle tercih etme. Yoksa harap olursun.

4 yıllık işletme mezunuyum,
2007-2009 arasında özel bankada çalıştım , istifa edince insan olduğumu anladım.
Kesinlikle tercih etme. Yoksa harap olursun.

Bankacılık bende düşünmüyorum diyebilirim bi kaç tanıdığım var bankalarda harap olan özellikle özel bankalar insanları bitiriyomuş alınan maaşlarda çok değilmiş en azından hakettiğini alamıyomuşsun sigortacılık düşünmüştüm parasının iyi olduğunu duydum çok da sıkı bi iş değilmiş ama sadece duydum bilgim yok :) Bölümü sadece düşünmüştüm gerçekten ne olucam konusunda bir fikrim yok lütfen iyi bildiğiniz meslekler konusunda bilgilendirin ?

Telefondan giriyorum alinti yapamiyorum kusura bakma. Hic duymadim sigortacilik lisans olsun. Ya yanlış yaziyor ya da o bölümler ben girdikten sonra acildi. biraz araştırdım ama hala goremedim lisans yazan sigortacilik. Neyse zaten o yazdıkların 4 yillik sigortaciliksa eger finans tercih etmen daha dogru. Bankacilik zor bi meslek hele ozel bankada olursan oldukca stresli. Ama devlet bankasina atanirsan da bir bayan icin yapilacak en rahat is. Yaz kis klimali, temiz ortamdasin. Hafta sonu tatilin cogu zaman var. Ayrıca bankacilik da ilerlemeyi tercih etmezsen finans alaninda da is bulabilirsin. 4 sene okuyorsun ve iki meslegin oluyor gibi bir durum var. Bu en buyuk artısi. Matematigin iyi degilse bankaciligin b'sini bile dusunme derim. Gerek muhasebe, gerek iktisat daha okurken zorlar seni. Matematikten zaten bahsetmiyorum ilk yilda yilarsin. Ben sıkıntı yasamadim sayisalciydim çünkü, istedigim icin bu alana yoneldim. Ama cogunlukla ygsden alan bi bolum oldugu icin meslek lisesinden gelen herkes, ya da ite kaka lise bitirmiş herkes kelimenin tam anlamiyla dökülüyor.

Ben size kısaca şöyle tarif edeyim kafa karışıklığımı ben sürekli kafamda meslek değiştiriyorum üniversite sınavlarına giriyorum fakat daha henüz ne olmak istediğimi bilmiyorum bugun başka bişey yarın başka bişey oluyo kafamdaki meslek artık kendime göre bi meslek bulup ilerlemek istiyorum en azından hedefim olsun istiyorum TM öğrencisiyim ve meslek konusunda gerçekten bilgiye ihtiyacım var :(

Anlıyorum canım. Malesef bu eğitim sistemimizden kaynaklanıyor. Çoğu öğrenci neye yeteneği olduğunu, hangi işte daha başarılı olabileceğini bilemeden sadece puanı yetiyor diye tercih yapıyor. Bir kısmıda para kazanabileceği bir iş olması için esas istedikleri işten vazgeçebiliyorlar. Sana kariyer imkanı olan, iş alanı geniş bölümleri söylemiştim. Bankacılık konusunda tekrar ediyorum. Kesinlikle tavsiye edilen bir iş değil. Süreli satış odaklı bir iş sahasına sahip. Sürekli üzerinde satış yapman konusunda bir baskı var. O kadar baskı altında parayla iş yapmak cidden zor. İnsanların sağlığı bozuluyor. Çok şahit oldum böylesine. Çıkış saatleri de belli değil. Bir açık çıksa o açığı bulana kadar eve gitmek yok. Bankacılık sektöründe çalışanları tebrik etmek lazım, sağlam sinirlere sahipler. Muhasebe, dış ticaret, ithalat ihracat bölümleri iş alanı geniş bölümler. Daha az stresli işler. Yanlız dış ticaret ve ithalat ihracat için yabancı dilini geliştirirsen çok iyi bir kariyer imkanına sahip olursun. Açıköğretimden Uluslararası İlişkiler ile tamamlayabilirsin. (Uluslararası İlişkiler AÖF'de var diye biliyorum.) İşletme'de iş alanı çok geniş bir bölüm. Ama çok fazla işletme mezunu olduğu için okul bittikten sonra kendini geliştirmen adına sertifika programlarına katılmalısın. Okuduğun dönem staj yapacağın yerleri iyi seçersen staj sonrası devam edebilme imkanın olur. Yada staj yaptığın yer sana güzel bir referans olur. Kamu dairelerini staj için seçmemeni öneririm. Staj sonrası kalırsanda taşeron olarak kalırsın. Oda yapabileceğin en büyük hata olur.

Bankacılık bende düşünmüyorum diyebilirim bi kaç tanıdığım var bankalarda harap olan özellikle özel bankalar insanları bitiriyomuş alınan maaşlarda çok değilmiş en azından hakettiğini alamıyomuşsun sigortacılık düşünmüştüm parasının iyi olduğunu duydum çok da sıkı bi iş değilmiş ama sadece duydum bilgim yok :) Bölümü sadece düşünmüştüm gerçekten ne olucam konusunda bir fikrim yok lütfen iyi bildiğiniz meslekler konusunda bilgilendirin ?

2 yıllık da dış ticaret okudum, bankadan önce bi şirkette ithalat sorumlusu olarak çalıştım hayatımın en zevkli eğlenceli güzel günleriydi.
Şimdi kendi memleketimdeyim ve ne yazık ki dış ticaret konusunda baya baya iş bulunamayacak bi memlekt bir de o kdr seneden sora
ingilizcem baya geriledi. Zevklidir ama şimdi hastane gibi bişelerde satınalma işi filan olursa onlara bakcam yoksa boş boş oturcam.

Telefondan giriyorum alinti yapamiyorum kusura bakma. Hic duymadim sigortacilik lisans olsun. Ya yanlış yaziyor ya da o bölümler ben girdikten sonra acildi. biraz araştırdım ama hala goremedim lisans yazan sigortacilik. Neyse zaten o yazdıkların 4 yillik sigortaciliksa eger finans tercih etmen daha dogru. Bankacilik zor bi meslek hele ozel bankada olursan oldukca stresli. Ama devlet bankasina atanirsan da bir bayan icin yapilacak en rahat is. Yaz kis klimali, temiz ortamdasin. Hafta sonu tatilin cogu zaman var. Ayrıca bankacilik da ilerlemeyi tercih etmezsen finans alaninda da is bulabilirsin. 4 sene okuyorsun ve iki meslegin oluyor gibi bir durum var. Bu en buyuk artısi. Matematigin iyi degilse bankaciligin b'sini bile dusunme derim. Gerek muhasebe, gerek iktisat daha okurken zorlar seni. Matematikten zaten bahsetmiyorum ilk yilda yilarsin. Ben sıkıntı yasamadim sayisalciydim çünkü, istedigim icin bu alana yoneldim. Ama cogunlukla ygsden alan bi bolum oldugu icin meslek lisesinden gelen herkes, ya da ite kaka lise bitirmiş herkes kelimenin tam anlamiyla dökülüyor.

Açıkcası matematiğim pek iyi değil. Ben sadece mesleği düşündüm fakat bölüm hakkında hiç bir bilgim yok verdiğin bilgilerden dolayı teşekkur ederim ben KPSS yi büyük konuşmuyorum ama düşünmüyorum :) üni . bitirdikten sonra direk işe girmek istiyorum lütfen bildiğin geleceği parlak görünen meslek biliyorsan benimle paylaşabilir misin ?

Valla ben sana bankaciligi oneririm. Eger veznede dururum bana yeter dersen bankacilik okumana da gerek yok. Herhangi bi lisans ya da önlisans bitir matematik, iktisat, muhasebe, isletme bunlar bankacılık icin guzel bolumler. Sansin yaver gider ise girersen sen mezun olana kadar maaslar da artar 2.5-3ten asagiya baslamazsin. Benim bir ablam var biraz onun icin tercih ettim bende biraz da mantikla karar verdim. 2yillik turizmden sonra 2 yillik aof isletme okumus. Izmirde bi bankada 2yildir gorev yapiyo suan 3bin liraya yakın bi para aliyor. Ayrica dil tazminati almis ve dil bildigi icin maasinin ustune biraz daha para aliyor. Yani bi bankaya kapagi attiginda gercekten iyi para aliyorsun. Stresi cok belki ama o da senin sansina kalmis, yogun bi subeye denk gelmezsen güzel bi sekilde calisirsin. Zor olmayan bir meslek yok. 4yillik okurum dilleri sakir sakir ogrenirim kendimi cok iyi gelistiririm dersen mudurluk mudur yardimcilarinin aldigi parayi duysan dudaklarin ucuklar. Bankalarda cok iyi paralar dönüyor.

Benim arkadasim okuyo ama tavsiye etmem gelecege yonelik bir meslek secin bence 4 yillik onu okuyucgniza gercekten 2 yillik gelecegi olan cok guzel meslekler var

Ben Marmara 4 yıllık sigortacılık mezunuyum. İşimi severek yaptığım için, benim nezdimde sıkıntı yok açıkçası. Bir sigorta şirketinin genel müdürlüğünde çalışıyorum, mesai durumu şirketlere ve birimlere göre değişiyor. Stres dersen, o da birimlere göre değişiyor.

Bana kalırsa her işin kendine göre bir stresi var, stressiz işde çalışıyorum diyene ben inanmam ama işini seviyorsan ona da katlanıyorsun. Sigortacılık da kariyer ve istihdam anlamında yükselişte olan bir sektör, bankacılık gibi değil. İşin özü puana göre değilde, neyi istediğine göre hareket edersen memnun olursun bence. Ben işimi seviyorum ve mutluyum ama işini sevmeyerek yapan biriyle de konuşursan sana binbir dezavantaj sayıp, avantajlarını göz ardı eder. Bu durum hep böyledir. :)

Ben lisans sigortacılık mezunuyum. Marmarada da bu bölüm 96'dan beri var, Türkiyede ki ilk lisans sigortacılık burda açıldı. Şu anda da devlet üniveristesi olarak söylüyorum 4 yada 5 üniversitede var. Yanlışlık yok yani.

Ben lisans sigortacılık mezunuyum. Marmarada da bu bölüm 96'dan beri var, Türkiyede ki ilk lisans sigortacılık burda açıldı. Şu anda da devlet üniveristesi olarak söylüyorum 4 yada 5 üniversitede var. Yanlışlık yok yani.

Dogrudur, hic bilmiyordum tam tersini duyuyordum. Gozumden kacmis demek ki

Emin olabilirsinki önü önü çok açık bir meslek. Kısa yoldan iş imkanı sunuyor sana.bu bnm 2. üniversitem işletme okuyordum onu bıraktım çünkü kendi işimi kurmak istiyorum. ben düz lise TM çıkışlıyım bu sene 398 puanla yerleştim 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okuyorum. o puanla bir çok 4 yıllık fakülteye girebilirdim ama seneye evlenmeyi düşündüğüm için kısa yoldan iş sahibi olmak zorunda olduğum için bu bölümü seçmek zorunda kaldım. bu meslekle ilgili gercekten hiçbir bilgisi olmayan insanların söylediklerini takma :19::19: daha dogrusu takma derken gözün korkmasın yada bu meslekden soğuma:20::20: 2 yıllık okuyanlara bile devlet çok fazla iş olanagı sunuyor. okulu bitirir bitirmez bankada calışabiliyorsun ki okulu bitirmeden bile bir çok banka işe alıyor seni SEGEMin sınavına girip belgeni alıp sigorta acentesi açabiliyorsun yada yine segemin açmış oldugu kursa gidip kara yolları eksperi olabiliyorsun ki bir eksperin maaşı en az 2000-2500 TL. 2 yıllık meslek yüksek okul okurken bile DGSde 24 ayrı bölüme geçiş yapma imkanın var. eğer 4 yıllığa puanın yetiyorsa direk yaz bence hiç kaçırma derim. sonuçta her meslek yorucu bankacıya gidiyorsun bankacı olma çok zor diyor öğretmene gidiyorsan tüm gün o öğrencilerle uğraşmak kolay mı diyor. herkese göre kendi işi zor kimse ben kolay para kazanıyorum dermi. eğer özel sektör istiyorsan ki banka ve sigorta özel sektöre giriyor bundan daha ii bir bölüm bulamazsın. en basitinden bir sigorta acentesi açabilmek için cebinde 7.500 TL olması yetiyor yani öyle sermaye bile gerektirmiyor. sen suan okumadan bir esnaf dükkanı açmaya kalksan bile cebinde en az 10 yada 15 bin TL olması gerekir. Biliyorum çok uzun yazdım ama üniversitede bölüm seçmek karar almak çok önemli. herkesi her dediğine kulak asma. sadece bu komuyla ilgili grçekten bilgi sahibi olanlardan dinle. geriye kalan kimseyi takma. bu arada bu söylediklerim buraya yorum yazan arkadaşlara itici gelmesin. Benim söylediklerimdende etkilenip hemen gaza gelme :1::1: gerçekten başarabileceğine inanıyorsan severek yapabileceğin bir işse seç bu bölümü. Çünkü zoraki çekilecek bir iş değil:50::50: umarım birazda olsa faydalı olabilmişimdir..

Emin olabilirsinki önü önü çok açık bir meslek. Kısa yoldan iş imkanı sunuyor sana.bu bnm 2. üniversitem işletme okuyordum onu bıraktım çünkü kendi işimi kurmak istiyorum. ben düz lise TM çıkışlıyım bu sene 398 puanla yerleştim 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okuyorum. o puanla bir çok 4 yıllık fakülteye girebilirdim ama seneye evlenmeyi düşündüğüm için kısa yoldan iş sahibi olmak zorunda olduğum için bu bölümü seçmek zorunda kaldım. bu meslekle ilgili gercekten hiçbir bilgisi olmayan insanların söylediklerini takma :19::19: daha dogrusu takma derken gözün korkmasın yada bu meslekden soğuma:20::20: 2 yıllık okuyanlara bile devlet çok fazla iş olanagı sunuyor. okulu bitirir bitirmez bankada calışabiliyorsun ki okulu bitirmeden bile bir çok banka işe alıyor seni SEGEMin sınavına girip belgeni alıp sigorta acentesi açabiliyorsun yada yine segemin açmış oldugu kursa gidip kara yolları eksperi olabiliyorsun ki bir eksperin maaşı en az 2000-2500 TL. 2 yıllık meslek yüksek okul okurken bile DGSde 24 ayrı bölüme geçiş yapma imkanın var. eğer 4 yıllığa puanın yetiyorsa direk yaz bence hiç kaçırma derim. sonuçta her meslek yorucu bankacıya gidiyorsun bankacı olma çok zor diyor öğretmene gidiyorsan tüm gün o öğrencilerle uğraşmak kolay mı diyor. herkese göre kendi işi zor kimse ben kolay para kazanıyorum dermi. eğer özel sektör istiyorsan ki banka ve sigorta özel sektöre giriyor bundan daha ii bir bölüm bulamazsın. en basitinden bir sigorta acentesi açabilmek için cebinde 7.500 TL olması yetiyor yani öyle sermaye bile gerektirmiyor. sen suan okumadan bir esnaf dükkanı açmaya kalksan bile cebinde en az 10 yada 15 bin TL olması gerekir. Biliyorum çok uzun yazdım ama üniversitede bölüm seçmek karar almak çok önemli. herkesi her dediğine kulak asma. sadece bu komuyla ilgili grçekten bilgi sahibi olanlardan dinle. geriye kalan kimseyi takma. bu arada bu söylediklerim buraya yorum yazan arkadaşlara itici gelmesin. Benim söylediklerimdende etkilenip hemen gaza gelme :1::1: gerçekten başarabileceğine inanıyorsan severek yapabileceğin bir işse seç bu bölümü. Çünkü zoraki çekilecek bir iş değil:50::50: umarım birazda olsa faydalı olabilmişimdir..

gerçekten çok ama çok teşekkur ederim çok faydalı oldunuz :) Bankacı değile sigortacılıkta önüm açık olur yani :)

Back
X