Meslek seçimi müdahaleleri ve içine baygınlık gelen bir ben.....

gzddmrlli

You can if you think you can
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
3.047
3.041
78
Merhabalar.Bilen bilir, 2 yıllık Muhasebe bölümü okuyordum, mezun olunca dikey geçiş sınavına girerek Maliye kazanıp 4 yıllık Lisans bölümüne geçtim.Muhasebe okurken mezun olunca okul bittiğinde muhasebeci olucağım belliydi. O yüzden ailemde ve sülalede konuya ilgi yoktu. Ama beklenmedik bi şekilde Maliyeye geçince işler değişti. Bitmeyen ''nasıl devam ediceksin'' sorularına cevabım heppp aynı. ''Mali Müşavirlik'' Ama ne yazıkki bütün sülalemin fikri baska. KPSS düşün bence alan çalış (ki katiyyen KPSS düşünmüyorum, Allah mecbur bırakmasın) yok idari hakimlik düşün (evet çok iyi bir meslek ama tayinci meslek istemiyorum çünkü polis çocuğuyum ve kendimi bildim bileli Türkiye'yi dört döndük bi tur daha atmaya mecalim yok) yok bilmemne.Türlü türlü seyler. Tek derdim su halbuki, basımda bir patron olmasın,kendi bürom kendi çalışanım olsun, iş yerinde o kadın bunu dedi patron şunu yaptı yada aman tayinim yine çıktı bunları düşünmek istemiyorum.Az çok kazandığım neyse o,benim bürom benim muhasebecim benim işlerim.Bu yani.Ayyy gercekten her kalabalık ortamda aynı seyleri duymaktan gına geldi vallahi ya.İnsanlara ne demem gerektiğini bilmiyorum, uzun uzun laf anlatmaktan sebeplerimi sıralamaktanda nefret geldi. Ay bana bi gına geldi a dostlar. Tükendim be...

Aynısını bana da yapıyorlar. Ayy özelde çalışma atan mis gibi, sakın atanma doğuya gidip ne yapacaksın, özel ders ver ekstra para kazan, bir de öğretmen koca bul beraber tayin olun gezin...
Size ne ya size ne?

Aç bir büro madem gir staj sınavına

Ay ben daha 3. sınıftayım okuyorum yani bide.Mezun olur olmaz giricem zaten sınava bitsin bu çile diye.Gerçi kazanırsamda keşke öyle olsaydı böyle olsaydı diye tüketicekler.hayır babamında aklını karıştırıyolar o da kırmak istemiyo beni ama arada kızım idari hakimlik iyidir onada çalış ikisinide dene filan demeye başladı. Ben şok :(

Aynısını bana da yapıyorlar. Ayy özelde çalışma atan mis gibi, sakın atanma doğuya gidip ne yapacaksın, özel ders ver ekstra para kazan, bir de öğretmen koca bul beraber tayin olun gezin...
Size ne ya size ne?

Hiçççç yaa... Tamam anlıyorum iyiliğimi düşünüyolar mutlaka ama istemediğimi söylediğim insanlar bile hala devam ediyor aynı seyleri söylemeye. Bigün terslicem birini bi anda bıktığım için diye korkuyorum artık. Üstelik daha öğrenciyim. Bi okul bitseydi be arkadaş...

Defter bulmak sorun şirkette çalışsan yine patronun olacak idari hakimlik fena gelmiyor kulaga

Defter bulmak sorun şirkette çalışsan yine patronun olacak idari hakimlik fena gelmiyor kulaga

Haaayıııııırrrrrrrr :))))))))
Şirkette çalışmayı hiç düşünmüyorum.Birilerinin yanında çalışmak istemediğim için zaten mali müşavirlik belgesi almak istiyorum kendi bürom olması için. Hatta daha sonra bağımsız denetçilik belgeside.Ben sırf bu yüzden Maliyeye geçiş yaptım. Ne olmak istediğimden emin olduğum için.Üstelik defter benim için sorun değil.Çünkü şuanki erkek arkadaşımla evlenirsem, onların çevresi çok geniş çünkü tekstilciler. Evlenmeyip ailemin yaşadığı şehirde büro açsam, annem büyük bi grup şirketinin genel müdürü, babam rütbeli bir polis.Bu yüzden yine çok geniş bir çevre ve alabiliceğim mükellef potansiyelim var. Üstelik az da kazansam basımda kimseyi istemiyorum. Hiç kazanmasam ayda 2bin kazanırım (görülen örnekler de bu yönde) yeterki huzurum olsun. Benim olan bir yer. Baska bisey düsünmüyorum buuu yüzzdennnn:)))

Aman herkes cok biliyor sanki ... Sektörde olmayanlarin tavsiyesi kadar sinir bozucu bir sey yok...

Sorma. :( Bide bazı şeyler karakter meselesi.İnsanlardan emir alarak çalışmak beni çokkkkk mutsuz eder.Karakter olarak zaten çok lafa söze gelemeyen biriyim tahammül eşiğim düşük. Ömür boyu nasıl çalışırım tepemde birileriyle düşünüyorumda çok zor geliyor kulağa.Hakimlik süper evet ama sürekli taşınmaktanda çok sıkıldım. Ne istediğimi biliyorumda galiba anlatamıyorum. :(

Merhabalar.Bilen bilir, 2 yıllık Muhasebe bölümü okuyordum, mezun olunca dikey geçiş sınavına girerek Maliye kazanıp 4 yıllık Lisans bölümüne geçtim.Muhasebe okurken mezun olunca okul bittiğinde muhasebeci olucağım belliydi. O yüzden ailemde ve sülalede konuya ilgi yoktu. Ama beklenmedik bi şekilde Maliyeye geçince işler değişti. Bitmeyen ''nasıl devam ediceksin'' sorularına cevabım heppp aynı. ''Mali Müşavirlik'' Ama ne yazıkki bütün sülalemin fikri baska. KPSS düşün bence alan çalış (ki katiyyen KPSS düşünmüyorum, Allah mecbur bırakmasın) yok idari hakimlik düşün (evet çok iyi bir meslek ama tayinci meslek istemiyorum çünkü polis çocuğuyum ve kendimi bildim bileli Türkiye'yi dört döndük bi tur daha atmaya mecalim yok) yok bilmemne.Türlü türlü seyler. Tek derdim su halbuki, basımda bir patron olmasın,kendi bürom kendi çalışanım olsun, iş yerinde o kadın bunu dedi patron şunu yaptı yada aman tayinim yine çıktı bunları düşünmek istemiyorum.Az çok kazandığım neyse o,benim bürom benim muhasebecim benim işlerim.Bu yani.Ayyy gercekten her kalabalık ortamda aynı seyleri duymaktan gına geldi vallahi ya.İnsanlara ne demem gerektiğini bilmiyorum, uzun uzun laf anlatmaktan sebeplerimi sıralamaktanda nefret geldi. Ay bana bi gına geldi a dostlar. Tükendim be...
Sen ne istiyorsan onu yap sevmediğin bir meslek oldu mu benim gibi yapamazsın evinde takılırsın :-)

Back
X