Meslek Seçimi

Sulukofte2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2022
114
683
33
20
Kafanızı şişirdiysem özür dilerim.Bu açtığım buna benzer ikinci konu.Ama merak ettiğim için soruyorum. Eşit ağırlık alanında sosyal alanda zorlananlar ve otizmliler için uygun meslek yok mu?İnternette ingilizce olarak bu konuyu araştırdığım sayfalarda hep sayısal meslekler çıkıyor.Bu arada kendi mesleklerinizin olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsederseniz çok sevinirim.Böylece tercih yapacak arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz

Dürüst olayım, benim bildiğim kadarıyla pek yok. EA alanında genelde iletişime dayalı meslekler var psikoloji, hukuk vb. Aklıma sadece ekonomi geliyor, onda da yine sayısal tarafa kayıp daha research tipi bir iş yaparsan oluyor. Bence EA işini toptan geç konu sahibesi sayısal alana ısınmaya bak Aspergerli doktor tanıyorum, sosyal fobili mühendis tanıyorum, örnek çok , özellikle muhendislikte evden çalışmak gayet nimet. Dediğim gibi EA işini toptan geç. İlle EA dersen ekonomi olsun, okurken çok sayıda istatistik dersi al , daha çok veri odaklı çalışmaya dal veya bolca olasılık dersi al finansal matematik alanına kay. Bol şans dilerim.

Ben sözel mezunu ve sözel branş öğretmeniyim. Sözelcinin dibiyim yani.
Size tavsiyem daha sayısal bir şeyler istemiyorsanız bilim tarihi, müzecilik, turizm işletme ve otelcilik gibi alanlara yönelmeniz. Yanlış hatırlamıyorsam Tarih Öncesi Arkeoloji gibi bir bölüm eşit ağırlık bölümüydü. Sayısal olmayan eşit ağırlık bölümü olarak size daha uygun olabilir bunlar.
Tabi ilgi ve yetenekleriniz de burada önemli. Sosyal olarak zorlanmayacağınız bir bölüm kendinizi iyi hissedebilmenizle de alakalı olabilir bu yüzden yetenek ve ilgiler önemlidir.

EA sıkıntılıdır. Sözel olmuyorsa sayısala yönelin. Biyoloji kimya ile giriş yapılabilecek bölümler var.

Iyi bir üniversitede ekonomi bölümü okuyun bence. Ama iyi bir üniversite olması şart( en iyilerden biri olsun demiyorum) bu bölüm için. Yönetim bilişim sistemlerini de değerlendirebilirsiniz bence. Biraz daha yazılım alanına kayarsınız. Eğer bilim insanı olmak gibi düşünceleriniz varsa sosyoloji tarih gibi alanlar da keyifli olabilir.

EA sıkıntılıdır. Sözel olmuyorsa sayısala yönelin. Biyoloji kimya ile giriş yapılabilecek bölümler var.
Sadece biyoloji kimya yaparak girilebilecek sayısal bölümler kötü üniversite ve bölüm kombinasyonları oluyor maalesef. Son sistemde değerini cok düşürdüler bu derslerin.

Güzel sanatlara İlgin var mı? Benim tam adını bilmediğim bir tanısı olan arkadaşım var. Mutlu da olsa üzgün de olsa yüzüyle belli edemez,donuk tepkileri var, duygularını tanıyıp ifade edemiyor. O heykeltras mesela. Çok da güzel heykelleri var,bundan para kazaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…