- Konu Sahibi nirvana114
-
özel sektörde çalışacağın için iyi bir üniversite ve iyi bir not ortalaması ile mezun olmak önemli olan...
İl sosyal hayat açısından önemli elbette. Nereden geldiğine de bağlı, mesela ben Trakya'lıyım, malesef doğu tercihi yapan bazı arkadaşlarım tutunamadılar, geri geldiler, bir daha hazırlandılar. Bazıları ise oraya da uyum sağlayabildiler ve adapte olabildiler. Sadece kültürel fark için değil, ailene çok bağlı mısın, çok uzakta sadece bayramdan bayrama gelerek yapabilir misin, büyük şehirde büyüdüysen küçük şehirde daralır mısın veya küçük şehirde büyüdüysen büyük bir şehre adapte olabilir misin bunlar çok önemli. Kendini en iyi sen bilirsin.
İstanbul, İzmir gibi şehirlerde hayat şartları daha pahalıdır elbette... Ailenin maddi durumu veya okurken çalışıp çalışamayacağını da dikkate almalısın.
Meslek açısından il değil üniversite önemlidir. Mühendislik istiyorsan eğitim açısından her zaman teknik üniversitelerin bir artısı vardır. Bunun sebebi ise genelde daha iyi laboratuvar şartlarına sahip olmalarından kaynaklanır.
Meslek seçimindeyse şöyle diyeyim... Kesinlikle seçeceğin mesleklerin ders programlarına bak, bazen hiç hayal ettiğin gibi bir eğitim çıkmayabiliyor. Mühendislik istiyorsan o üniversite ne kadar teorik ne kadar teknik eğitim veriyor seneler boyunca onu incele, facebooktan gruplarını bul oralara sorular sor.
Puanına yazık olmasın diye istemediğin tercihler yapma, sonra sana yazık olmasın.
Deniz ulastirma muhendisligi İstanbul Üniversitesi Avcilar kampusunde var.
Oraya da bi göz atabilirsin.
Bu yil sayisaldan tercih yapıcam. Tip,Eczacılık,ftr, diyetisyenlik tutmuyor.
Bunlari. Dışında ne onerebilirsiniz?il mi önemli yoksa bölüm mu? Mesela makine muh bursa'da olabilir istanbul izmir ankara tutmuyor. Ben il seçerek bölümlere bakıyorum ama yanlis mi yapıyorum bilmiyorum. Son olarak da aklima yerlesmis tam istedigim bi bölüm yok. Sadece deniz Ulaştırma işletme mühendisliği kafama biraz daha yatti gibi. O da itu ve 9 eylulde var. Cok kararsız kaldim :/
Bunlari. Dışında ne onerebilirsiniz?il mi önemli yoksa bölüm mu? Mesela makine muh bursa'da olabilir istanbul izmir ankara tutmuyor. Ben il seçerek bölümlere bakıyorum ama yanlis mi yapıyorum bilmiyorum. Son olarak da aklima yerlesmis tam istedigim bi bölüm yok. Sadece deniz Ulaştırma işletme mühendisliği kafama biraz daha yatti gibi. O da itu ve 9 eylulde var. Cok kararsız kaldim :/
e zaten orası kesin kendini geliştirmeden hiç bir şekilde kabul göremezsin hiç bir sektörde en az iki dil çeşitli alanlarda sertifakalar katıldığın konferans ve seminerler ayrıca iyi bir not ortalaman olmalı :) bu imkanlardan faydalanabilmen için de iyi bir okula gitmen gerekir.
Bir makine muhendisi olarak soyliyorum.orda burda muhendialik okuyacagina git itude deniz ulastirma oku notlarin saglam olsun borde yuksek lisans patlak itude sirtin yere helmez.Abla nasihati tabi karar senin
Canımsu bolum diyebileceğim birşey yok. Ama demissiniz ya il mi önemli bolum mu diye. Tabi ki bolum diyorum ben. Yasadigin yeri değiştirirsin istediğin gibi ama bolum değiştirmek daha zor ve zahmetli. O yönden iyi düşün canım. Mutlu edecek mi seni bu meslekle anılmak bu isi yapmak bu daha önemli. A yada b şehri o kadar önemli değil. Zaten öğrencilik dediğin 4 yıl elbet biter gidersin o şehirden sevmiyorsan.
Mimarlık düşünmüyo musun geliyor mu?
onun dısında makine zor bi bölüm bunu bilerek tercih yap
ayrıca itü bence iyi bi seçenek. en azından okul avantajın olacaktır
sıralaman kaç ona göre yardımcı olayım
Önceliğin mesleğin olsun. Çünkü hayatının bundan sonrasını o meslekle geçireceksin. Anladığım kadarıyla mühendislik düşünüyosun. Önce istediğin bölümü araştırıp seç sonrada istediğin illerdeki puan durumlarına bak. Bölüme göre il sıralaması yap.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
önce kpss ataması en cok olan bölümleri bulup listele ondan sonra üniversteleri iyiden kötüye sıralayıp tercih yap
fizik tedavi rehabilitasyon bu bölüme tutuyorsa yaz cnm bence sağlık sektöründen yazabileceğin puanın tutan her mesleği yaz açıkta kalmazsınBu yil sayisaldan tercih yapıcam. Tip,Eczacılık,ftr, diyetisyenlik tutmuyor.
Of off ne zormuş ya
Siz nerde okudunuz ve calisiyor musunuz merak ettim?
Daha çok mesela sakarya makine muhden mezun olursam is bulur muyum onu düşünüyorum.
Yok gelmiyor.siralamam 75 bin mf4.
Evet muhendislik istiyorum. Makine muh mesela sakarya universitesinden mezun olursam iş bulur muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?