mesleki açık ogretim lise hangi bölüm

Biberli_pasta

mucizem benimle..
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
374
111
323
evliyim 25 yasindayim çalışıyorum ve cocugum da yok.liseye baslama kararı aldim.fakat hangi bolume yazilcam bi turlu karar veremedim.kapali ve sessiz biriyim..elimden her is gelir.girisken degilimdir.suan calistigim is elektrik elektronik uzerine.cok buyuk bi firmanin yan firmasi.yaptigim iside cok sevdim.is yerimizde lise universite okuyanlar icin ustalık veya herhangi ust kademe yok.ama asıl firmada üniversitesini veya lisesini okuyan ayri maasi ve pozisyonu var.eşim bu bolumu okumami istiyo ama ben is bulamamaktan korkuyorum..en iyisi cocuk gelisimi mi yine :S

meslekilerde sanırım akşam okuluna gidiyorlar öyle mi? çocuk gelişimi okursanız yüksekokulla tamamlarsınız fakat işiniz gereği diğer bölüm uygun ama içinizden geleni okuyun.pişman olmayın :)

Elektriğin lisesi var açıktan okuyorsunuz ama bazı derslere katılma zorunlulugu var biliyorum tam emin değilim liseden yalnız

Ama düz bi lise mezunu dahi olsanz ilk ygs sınavına girip 140 puanla açıköğretim üniversitesi enerji ve elektrik iletimi dağıtımı diye bir bölüm var 2 yıllık

2 yıl sonunda tekniker oluyorsunuz

İşiniz yönünde okursanız sanki daha iyi olur gibi

Türkiye de mesleklerin yıllar sonraki tercih edilebilirliğini bilebilsek belki de her şey çok daha kolay olacak
4 sene okuyup yıllar sonra hala aynı firmada, aynı sektörde çalışacağınızın garantisini kimse veremez
Şuan çok tercih edilip okunulan bölümler 5 seneye varmadan yine fazla mezunla karşı karşıya kalacak
Siz şuan içinizden gelen bölümü okuyun derim. Zaten artık üniversite sınavlarında kat sayı problemi yok
Baktınız olmadı bulamadınız iş, nasıl olsa lise mezunu olacaksınız. Düz okumaktansa meslek iyidir diye düşünüyorum
Çocuk gelişimininse üniversitesini okumadığın sürece çok geniş bir iş alanı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…