• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslekler ve Mesleklerden Beklediklerimiz.

kibela24

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
6.205
47
683
45
Ağrı
eğitim ve kadın bölümünde öğretmenlık ve hamılelık konusu açıldı...
herkes etrafındakı öğretmenlerı şikayetlerını anlattı konu başlığına uygun olmadan..

etrafımızda her gun bır çok meslekle karşılaşıyoruz

hangı meslek grubundan neler beklıyoruz

hayatında gordğunuz mesleğine aşık ınsanlar...

mesleğinden hoşlanmayanların tavırlar vs vs
burda paylaşalım...

ben bir öğretmen olarak kendıme duşen payı alayım

başka bır meslek kendıne düşen payı alır..

form paylaşım sıtelerı bu yuzden vardır..

hataları anlatırken guzel orneklerde verelım...
genelleme yapmadan bırbırmızı kırmadan dusuncelerımızı anlatırsak bırbırımıze faydalı oluruz..

bende okulda velılerle tenefus aralarında beş on dakıka konusurken farkına varmadan onları kırıyorumdur..

belkı bu formdan bır çok bılgı öğrenırım.....

'aa bu kelımeyı soylemek velımı uzuyor dıyerek o kelımeyı 'örneğin kullanmam...

güzel bi başlık olmuş kibela tebrik ederim...
ben genel olarak fikrimi belirtmek istiyorum.
her mesleğin içinde işini iyi yapan- kötü yapan,iyi insan-kötü insan vardır.ama bazı mesleklerden millet olarak daha fazla fedakarlık bekleriz.belki fazladır beklediğimiz ama bu imesleği seçen insanların daha dayanıklı,hoşgörülü ve sabırlı olmasını bekleriz.
mesela hemşireler ve doktorlar(hatta diğer sağlık personeli) ne kadar nöbetten bunalsalarda,aldıkları maaş belkide hak ettiklerinden çok daha az olsada hastaya bağırmamalarını,itip kakmamalarını,güleryüzlü olmalarını isteriz.çünkü karşındaki hastadır..hasta insanın sabıra ve güleryüze ihtiyacı vardır.işindeki veya özel yaşamındaki olumsuzlukların acısını hastadan çıkarmamalarını isteriz.
mesela eğitimciler...ne kadar kızsalarda çocuklarımıza gereğinden çok bağırmasınlar,vurmasınlar isteriz.bizden yani annesinden daha sabırlı olsun isteriz.çünkü bizi dinlemeyen çocuklar öğretmeni dinler bunu biliriz.zaten biz anneler yeterli gelebilseydik kendi başımıza öğretmenlere ihtiyaç kalmazdı.ama bu yetersizliğimiz "bir çocukla uğraşamamış" şeklinde değerlendirilmesin isteriz.çocuğumuza öğrenme güçlüğü çektiği için hakaret edilmesin isteriz.ne kadar bunalsalarda,aldıkları ücret verdikleri emeğin yanında devede kulak gibi kalsada bunları isteriz,bekleriz.
mesela hukukçular...ellerini vicdanlarına koyup karar vermelerini isteriz.sadece haklıya-haksıza bakmalarını isteriz.
mesela polisler...görevlerini düzgün yapsınlar isteriz.bizleri hata yapığında yolunacak müşteriler gibi görmemelerini isteriz.
isterizde isteriz...
aklıma geldikçe yazarım...:enbuyukkk:

kronıck cok guzel bır yazı yazdın bende bunun ıcın teşekkür ederim

bende dığer meslekle sıkıtıntılarımı paylaşmadan yazdıklarına karşı benımde velılerden ısteklerım var..

çok farklı tıpte öğrencılerle karşılaşıyoruz..

bazen bızde hangısıne nasıl davranalım şaşısırıyoruz..

sınıf susmayınca ağzımızdan yuksek sesle konuşuyoruz

velı geliyor 'hocam benım çocuğum çok alıngandır sız oyle bağırınca korktu bır daha derse katılmadı '

velı çok haklı ama zamanlama yanlış..

ben tum velılerıme çocuğunuzun bır derdı ozel durumu varsa gelın öğretmenlerıyle paylaşın dıyorum

ama nerde duyarlı velıler..

yınede dıkkatlı olmak lazım

sende haklısın kibela...öğretmen bağırmamalı,kızmamalı diye bir şeyi kabul etmiyorum ben.elbetteki yeri gelince kızacak bağıracak.önemli olan bağırıken bile çocuğuma nefretle bakmaması benim için.zaten çocuk öğretmenin gözünde o sevgiyi görürse alınma kırılmada olmaz bence.
bazı veliler hakikaten çocuğuna cam fanus içindeymiş gibi muamele yapıyor.öğretmene güvenmiyor.güvnmediği için belkide çocuğunda olması muhtemel eksiklikler için öğretmen uyardığında bunu hakaret sayıyor.küçük çocuklarda belki olmaz ama velisinin bu tavrını gören ergen yaştaki çocukta;öğretmene saygı denen kavramı kapı dışarı ediyor.en çok bu yönden üzülüyorum öğretmenlere.
ben üniversitedeyken bile bir hocamı gördüğümde azcık eğri oturduğumda hemen düzeltirdim kendimi...
ama malesef günümüz ergenlerinde bu eksiklik var.bunun temelindede aileden aldığı eğitim yatıyor kesinlikle.sonrada veli kendi eğitemediği çocuğu öğretmenin düzeltmesini bekliyor.(dikkat ediniz yalnız öğretmekten değil eğitmekten bahsediyorum.öğretmen çocuğunuza herşeyi öğretebilir.ama eğitim konusunda ancak öğretmen ile veli ortak hareket ederse sonuç alınabilir.)

Back
X