- 1 Şubat 2017
- 8
- 3
- 1
- 38
- Konu Sahibi Masalmmavii
-
sorunun ne ki tam olarak? Dış gebelik şüphesiyle mi yapıldı iğne? İğneye rağmen gebelik devam mı ediyor? Gebelik kategorisi X olan bir ilaç bu, buna rağmen dış gebelik sonlanmadı ise kürtaj ile sonlandırılması gerekiyor gebeliğin.
Metotreksat yapılıp gebeliği devam eden hiç duymadım
Romatizma tedavisinde kullanılan bir iğne galiba
Doktoruna danissan daha iyi olmazmi burdaki bilginin seni rahatlatmasinimi bekliyorsunuz?
Ben eşimden 20 gün önce ayrıldım. Çok kötü bi süreç geçiriyorum. Boşanma dilekcesini de vermiştim. Hamile olma ihtimalim neredeyse hiç yoktu. Gecen hafta regl olmam gerekiyodu ama olmadım. Bi kız arkadasım ısrarı üzerine test yaptık pozitif cıktı. Ayrılık aşamasındayız kendi evimi kapattım ailemin yanına döndüm ve herkezin tepkisi iyki cocugun yoktu. Babam yok annemle birlikte yaşıyorum şuan. Cok panikledim hamile oldugumu öğrenince arkadasım 2 cocugu var ve doktorunu aradı. Kürtaj olmak istemiyorum dedim coxukları cok seviyorum ve hep bi kızım olsun istemişimdir. Doktoru bu iğneyi olursam gebeliğin sonlanacağını söyledi. Bi anlık kararla panikle iğneyi oldum ama çok pişman oldum sonrasında doktora gittim ultrosonda keseyi gördü 5 haftalık şuanda folik asit verdi ama çok düşük bi ihtimal gebeliğin devam etmesi dedi. 1 hafta oldu kanamam yok ama hamilelik belirtileri de hemen hemen artık yok gibi. 7. Haftada kalp atısı oldugu için bekliycez dedi doktor. Bi anlık panikle böyle bişi yaptım cok pişmanım kaybetmek istemiyorum..
20. Haftada anamoli testi yapılabilirmiş. Fiziki yada zihinsel bir problem olup olmadıgına dair. Doktor telefonda verdi ilacın adını. Reçetesiz aldık. Çok pişman oldum ama gercekten cok kötü şeyler yaşadım ve o kürtaj piskolojisini de kaldıramam dedim. Doktor regl olur gibi vucuttan gideceğini söyledi. Bu kadar etkili oldugunu bende internetten araştırdığımda öğrendim ve bi kaç doktorla görüştügümde umut yok denecek kadar az dedi hepsi. Bilmiyorum belki bi kaç sonra da kanamam olabilir yada gebelik devam edebilir tek istedigim ona bişey olmamış olması. Bu iğneye ragmen belki dogum yapan vardır die yazdım nette araştırmadıgım şey kalmadı ama hep dıs gebelikte cıkıyorİğneyi olalı kaç gün oldu pekine desem bilemedim , 9 ay boyunca için içini yiyecek gebelik devam ederse çünkü fetüse zararlı olduğu kesin olarak kanıtlanmış bir ilaç sonuçta. Düşmezse bile ne kadar hasar yapmıştır Allah bilir. 7. Haftada gider bakarsın bir kalp atışı oluşmuş mu diye. Hayırlısı olsun hakkında. İğneyi doktor reçete edip yaptı öyle mi? Dış gebelik sonlandırılmasında kullanıldığını biliyorum ama normal gebeliğin bu şekilde sonlandırılmaya çalıştığını ilk defa duydum. Doktor da bir acayip geldi şu an. Hakkınızda hayırlısı olsun...
20. Haftada anamoli testi yapılabilirmiş. Fiziki yada zihinsel bir problem olup olmadıgına dair. Doktor telefonda verdi ilacın adını. Reçetesiz aldık. Çok pişman oldum ama gercekten cok kötü şeyler yaşadım ve o kürtaj piskolojisini de kaldıramam dedim. Doktor regl olur gibi vucuttan gideceğini söyledi. Bu kadar etkili oldugunu bende internetten araştırdığımda öğrendim ve bi kaç doktorla görüştügümde umut yok denecek kadar az dedi hepsi. Bilmiyorum belki bi kaç sonra da kanamam olabilir yada gebelik devam edebilir tek istedigim ona bişey olmamış olması. Bu iğneye ragmen belki dogum yapan vardır die yazdım nette araştırmadıgım şey kalmadı ama hep dıs gebelikte cıkıyor
Sizi bilmem ama ben bu riske girmez 10 hafta dolmadan sonlandırırdım gebeliği. Eşinizden ayrı olduğunuz için değil,yaptığınız hatanın cenine ne kadar zarar verdiğini bilmediğim için bu riski tek başıma göğüsleyemezdim. Doğsa bile çok ağır bir araz bırakırsa bir ömür boyu bu vicdan azabıyla yaşayamazdım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Reçetesiz ekmek dağıtır gibi ilaç dağıtan eczaneler ve buna müsade eden hukuki sorumsuzluk, telefondan düşük yapmak için ilaç ismi verecek kadar şuurunu kaybetmiş doktor varken ortada , size diyecek bir şey zaten Yok.
Geçmiş olsun tekrar, umarım sağlıkla devam eder gebeliğiniz yada bebek sağlıksız olacaksa en kısa sürede düşer.. hayırlısı olsun..
Bakın herseyin farkındayım. Muhtemelen önümüzdeki hafta sonlandırıcam. Hata demişsiniz ama ne yaşadıgımı bilmediginiz için yargılamanız cok kolay. Eşim bana 30 milyar borc bıraktı şuan bi bebek sahibi olmak hiç mantıklı değil. Bu kadar borcla ayrı bi anne babayla dünyaya gelmesi yaşanacak sıkıntılar ailem bilmiyo bile bilse hepsinin tepkisi aldır bebegi olucak.
BuBakın herseyin farkındayım. Muhtemelen önümüzdeki hafta sonlandırıcam. Hata demişsiniz ama ne yaşadıgımı bilmediginiz için yargılamanız cok kolay. Eşim bana 30 milyar borc bıraktı şuan bi bebek sahibi olmak hiç mantıklı değil. Bu kadar borcla ayrı bi anne babayla dünyaya gelmesi yaşanacak sıkıntılar ailem bilmiyo bile bilse hepsinin tepkisi aldır bebegi olucak.
Reçetesiz ekmek dağıtır gibi ilaç dağıtan eczaneler ve buna müsade eden hukuki sorumsuzluk, telefondan düşük yapmak için ilaç ismi verecek kadar şuurunu kaybetmiş doktor varken ortada , size diyecek bir şey zaten Yok.
Geçmiş olsun tekrar, umarım sağlıkla devam eder gebeliğiniz yada bebek sağlıksız olacaksa en kısa sürede düşer.. hayırlısı olsun..
Hata dedim kasti yaptınız demedim doğal olarak bunun adı yargılamak değil.yargılama amaç güderek söylemedim,kötü bir psikolojide olduğunuz için yanlış anlıyorsunuz.Bakın herseyin farkındayım. Muhtemelen önümüzdeki hafta sonlandırıcam. Hata demişsiniz ama ne yaşadıgımı bilmediginiz için yargılamanız cok kolay. Eşim bana 30 milyar borc bıraktı şuan bi bebek sahibi olmak hiç mantıklı değil. Bu kadar borcla ayrı bi anne babayla dünyaya gelmesi yaşanacak sıkıntılar ailem bilmiyo bile bilse hepsinin tepkisi aldır bebegi olucak.
Pislolojim iyi değil evet ben daha yaşadıgım şeyleri atlatamadım bide üzerine hamile oldugumu öğrendim bebegi dünyaya getirmek onun sorumlulugunu almak bir birey yetiştirmek şuanda böyle bi durumda değilim bi yanım ona kıyamıyo bir yanım doğru olan dünyaya gelmemesi diyo. Zaten dünyaya gelse bi babası olmıycak öyle sorumluluk sahibi olan bi adamda değil zaten bi annem var oda kendi halinde yıllarca calısıp borc ödiycem ama insan yinede kıyamıyo işte.Hata dedim kasti yaptınız demedim doğal olarak bunun adı yargılamak değil.yargılama amaçlı güderek söylemedim kötü bir psikolojide olduğunuz için yanlış anlıyorsunuz.
Sadece yapmış olduğunuz eylemin adı bu.hatalar yanılgılar hepimiz için.
Üzmeyin kendinizi bir kelime için.
Siz ne yaparsınız bilmem ama ben sizin yerinizde olsam öyle yapardım dedim. Siz benim dediğim gibi yapın diye söylemiyorum.
Tekrar söylüyorum hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu
Bana diyecek bişi yok evet. Yargılamanız için bi soru sormadım neden empati yapılmaz hiç? İçinde bulundugum durum nasıl bir çıkmazda oldugum mantıklı olanın bi bebegi dünyaya getirmemek oldugu ama kendimi cok berbat hissettim vicdan azabım her gece rüyamda gördüğüm kana bulanmıs kücücük bi bebek. Anne die cıglık sesleri. Yaşadıgım seyi anlamanızı beklemiyorum ama insanın gercekten cok caresiz kaldıgı anlar vardır allah kimseye yaşatmasın! O iğneyi kullandıgım için kendimden nefret ediyorum bi umut bebege bişi olmamıştır yada bu durumu yaşayan biri var mı neler olmuş die günlerdir uyumuyorum. Doktor gebeliği sonlandıralım demedi takip edicez dedi diger doktor bence sonlandırmak en dogrusu dedi sadece böyle bişi yaşayan biri varmı die yazdım ama saolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?