mevlüt için

erinysle-

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2008
32
0
286
Ankara
Arkadaşlar maalesefki babamı kanserden kaybettim.okadar acı bir durumki anlatamam.babam için 40.gün mevlüt okutacağım.fakat neler yapılıyor hiç bilmiyorum.ne vereceğiz,gelenlere birşeyler verecel miyiz yemek dışında ve değişik mevlüt şekeri önerirleri var mı?buarada ben ankaradayım.ankarada bildiğiniz biryer varsa şekeri için memnun olurum.benim durumda olanlara Allah sabır versin diyorum.

öncelikle başınız sağolsun.allah sabır versin.bebek mevlütlerinde şeker olur diyebiliyorum.cenaze mevlütlerinde hiç görmedim.burada lokma döktürülüyor yada tavuklu pilav yapılıyor

Arkadasim basin sagolsun. Seker vermek istege bagli. Kimi misafir sekeri gibi sekerlikten tutuyor. Kimide ozel yapririyor. Tercih senin

Başın sağolsun
Ben de cenaze mevlütünde şeker görmedim ve olmasa daha uygun olur sanki.
Klasik olanı helva verilebilir

basiniz saolsun
bizde kuran okunur ondan sonra yemek yenir.menuyude siz bilirsiniz..
biz babam icin hep tavuk pilav salata ayran ve tatli verirdik..

Başınız sağolsun.. Rabbim sabır versin..
Ev yemeği yapan yerlere kaç kişi gelecekse o kadar kişilik tavuklu pilav yaptırabilirsiniz. Yanında da kişi başına 2şer lokma tatlısı verilir. Bir de bakkallardan marketlerden ayran alabilirsiniz koli halinde.
En uygunu budur cenaze mevlüdleri için.

öncelikle başınız sağolsun ALLAH rahmet eylesin babanıza:(
benim dayımın ve dedemin mevlüdünü gördüm ben 40 mevlüdünde bursa lokması ve ayran verdiler 52 sinde de tavuklu pilav ve ayran verdiler

benim dayımın ve dedemin mevlüdünü gördüm ben 40 mevlüdünde bursa lokumu ve ayran verdiler 52 sinde de tavuklu pilav ve ayran verdiler

Son düzenleme:
benim dayımın ve dedemin mevlüdünü gördüm ben 40 mevlüdünde bursa lokumu ve ayran verdiler 52 sinde de tavuklu pilav ve ayran verdiler

Arkadaşlar maalesefki babamı kanserden kaybettim.okadar acı bir durumki anlatamam.babam için 40.gün mevlüt okutacağım.fakat neler yapılıyor hiç bilmiyorum.ne vereceğiz,gelenlere birşeyler verecel miyiz yemek dışında ve değişik mevlüt şekeri önerirleri var mı?buarada ben ankaradayım.ankarada bildiğiniz biryer varsa şekeri için memnun olurum.benim durumda olanlara Allah sabır versin diyorum.

başınız sağolsun Allahım size sabırlar versin babacığınıza mevlam cennetle müjdelenmeyi nasip etsin Peygamber efendimize komşu eylesin inşallah

genellikle mevlütlerde canım tavuklu veya etli pilav tatlı ve ayran ikram edilir

Dualarınızı kabul eylesin mevlam

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşaallah.

Arkadaşların dediği gibi genellikle ; tavuk, pilav, içecek ve lokma tatlısı tarzında tatlı dağıtılır.Kemal paşa'da görmüştüm bir yerde.

Diğer menüde; lahmacun, ayran, yine tatlı dağıtıldığını görmüştüm.

canım öncelikle başın sağolsun allah sabırlar versin .
Ankara da genellikle pide ayran verilir.
tatlı olarakta baklava olur lokum tutabilirsiniz

Başın sağolsun öncelikle...

Bizde ilk önce Kuran okunur, ardından yemek verilir.
Menüde genelde;
Tavuklu veya nohutlu pilav
Sarma
isteğe göre bir dl börek
tatlının iriliğine bağlı 1 veya 2 adet
1 de ayran

şeker uygun olmaz bencede,kurandan sonra meyve suyu kurabiye dağıtabilirsiniz..yemek vermitcekseniz yada sadece meyve suyu bia öyle yapmıştık..

öncelıkle basın sagolsun , Allah sabır versın. şeker sadece gelın mevludu ve bebek mevludunde verılır. o gun lokma yada tavuklu pilav dagıtırsınız.

7 sine kadar her gün okunduğu zaman öyle yapmıştık..arkadaşların yazdığı gibi pilav nohutlu tavuklu..hazır ayranlardan minik plastik kapta olanlardan..tulumba tatlısı..nohutlu pilavı lokantatdan sipariş verirsiniz..

canım Allah rahmet eylesin. sabır diliyorum.

mevlüt evde mi? cami de mi?

evde olacaksa, tavuk-pilav ayran lokma uygundur. ya da kişi sayısı az ise dışarıdan lahmacun söyleyen de oluyor. biz dedemin 7sini evde yaptık. 40 ını camide. evdekinde sarma sardık tavu pilav yaprık. ayran ve lokmayı hazır aldık.

camide olanda şeker yaptırılabilir. onun harici kilo ile badem şekeri ve ambalaj alınıp kendiniz pakeleyebilirsiniz ki insnalar mevlüt şekerinden çok badem şekeri sever. onun yanına ek olaran ufak yasin cüzü bastırabilirsiniz, giriş sayfasına da merhumun adı yazılır. o yasin cüzünü okuyan herkes babanıza da gönderir duayı.

yasin cüzü dediğim hani olur ya yasin-tebareke-amme surelerinin olduğu ince cüz. türkçe ve arapça.

Back
X