Mevlüt ve mevlut yemeği

Naberr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
5.008
5.205
198
Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?

Cenazede yemek verilmesi dinen uygun değil zaten. Ama dinleyen kim.

Sizinkisi cenaze değil, bebek mevlüdü.
Bir nevi kutlama diyebiliriz. Davetlilerinize yedirip içirmek zorunuza gidecekse hiç girişmeyin bu işe.
Bağış yapmak ayrı bu ayrı.
Kaldıki mevlüt yapmak zorunda da değilsiniz.
Ben olsam sade bir okuma yapardım çok yakınlarımla. Pide salata tarzı az çeşitle de ikramlık sunar geçerdim.
Benim fikrim bu :KK66:

🤦🏻‍♀️ Ahh sizi çok iyi anlıyorum . Ailemde bu Mevlüt için salon bile tutanlar var . Ben baştan söyledim yapmayacağım diye artık bunlar şova dönüştü Hediyelikler kıyafetler organizasyonlar amacına ulaşmıyor . Geliyorlar karın doyurma dedikodu bebek kucaktan kucağa nazar edip gidiyorlar . Amaç bebeğe dua okumak değil mi annem babam eşimin annesi ablası dua okuyacağız bence yeterli .

Milletin karnını doyurmak mi? Eminim gelenler de sizin çok lezzetli pide veya tavuk pilaviniza kalmıştır..

Dediginiz doğru olsa bile uslubunuz çok çirkin. Eve gelen misafire yaptığı ikramı milletin karnını doyurmak olarak gören birinin yaptığı iyilikten Hayır gelir inşallah..
Sirf karnini doyurmak icin mevlut mevlut gezenler var hatta bunla ilgili Facebook ta gruplar bile var :)

illa yapacağım dersen kendievinde yap eve de dua okunmuş olur gelen gelir gelmeyen gelmez, ve yemek kısmında tavuklu pilav ayran birde şerbetli bir tatlı verirsen iyi olur. hazır dışarda yapan yerler var onlara yaptırırsın, çatal tabak vs plastik alırsın tek kullanımlıklardan olur biter...
ama mevlüt şart mı dersen hayır değil sen inanmıyorsan yaptırma...

İlk bebeğime yaptım, sebebim onca insanı evimde misafir edemememdi, dışarıda yaptım.
İkincide yapmadım, gelen 3 5 kişi oldu zaten.
Ama yapılıyorsa gayet ikramlı olur.
Et pilav, börek, tatlı, dolma, salata vs ile.
Evinize gelinmeyecek, herkes kendini ağırlatmayacaksa bağış, yardım yapın.
En güzeli o.

illa yapacağım dersen kendievinde yap eve de dua okunmuş olur gelen gelir gelmeyen gelmez, ve yemek kısmında tavuklu pilav ayran birde şerbetli bir tatlı verirsen iyi olur. hazır dışarda yapan yerler var onlara yaptırırsın, çatal tabak vs plastik alırsın tek kullanımlıklardan olur biter...
ama mevlüt şart mı dersen hayır değil sen inanmıyorsan yaptırma...
Yasadigim yerde tanıdık kimse yok. Benim icin onemli degil aileler istiyor diye yaptiracaktim

Ya alınmayın ama nickinizle konu o kadar ters ki gülümsedim☺☺
Mevlüt zorunlu değil. Ben yapmadım. Taş gibiyiz hala bir sorun da yok. İstemiyorsanız el için yapılır dediler diye falan yapmayın
Evet bu benim fikrim degil zaten :) sirf aileler icin

Ben sadece aile büyüklerini çağırıp (anne teyze yenge ve hala) Ķuran okuttum ..dua ettiler hayirli olsun dediler hediyelerini verdiler öbür türlü herkes tek tek gelip illa hediye takicakti ben hem bu vesileyle hepsini birden ağırlamış oldum hemde allah rızası icin kuran okuttum ..bizdede eve gelen misafirin karnı doyurulur bizde pide yaptirdik sonra çayla tatlı ikram ettik...abartıya gerek yok..
Oglumuz icinde kurbanlık kestirip aş evine ikram ettik.onlar ihtiyaç sahiplerine yemek dagitiyor

Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
İkram dan kastınız ne anlamadım da klasik tavuk pilav ayran en az maliyeti olan bence

Yapan kişi bulursanız en guzeli

Allah kabul etsin şimdiden

Back
X