Meyve konserveleri

janet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
2.631
8
116
49
Adana
kıs geldigi zamanlarda cocuklarımıza ve bebeklerimize güvenle yedirecegimiz hormonsuz meyve konserveleri ben yapıyorum yaz geldigi zaman sizde deneyin pisman olmayacaksınız konserve kavonozlara meyveleri özelliklede seftali visne kiraz erik nektarin
kaysı bunların cekirdeklerini cıkarıp iyice yıkayın dograyıp kavonozlara yerlestirin üzerlerine bir kasık seker ve aldıgı kadar kaynamıs su agızlarını kapatıp 30 dakika veya meyvesine göre daha az ocakta su dolu bir tencerede kaynatıp kuru bir yere alın ters dönderip bir gün bekleyin agızlarını kontrol ettikten sonra kaldıra bilirsiniz afiyet olsun

güzel fikre benziyor
derin dondurucudan çıkan meyvelerde mevsiminin tadı olmuyor
bunda bir tat değişikliği oluyor mu mesele komposto gibi pişmiş mi oluyor?

evet özelliklede seftali ve kerazda cok güzel tadı hic degismiyor
meyve sularındanda saglıklı ben cocuklarıma güvenle veriyorum sekir ekliyorum bazen sekerli suyla sulandırıp meyvelerini eziyorum cok güzel tükediyorlar o zaman

Evet bu meyve konservelerini annem benim çocukluğumdan beri yapar çok da severek yeriz..
Özellikle ramazanda iftar ve sahurlarda çok iyi oluyor,hem de hafif bir tatlı niyetine geçiyor..
Ben özellikle şeftali konservesini çok seviyorum..

bu meyve konservelerini yaparken kaynar suylamı dolduruyoruz acaba.bilen varsa paylaşabilirmi

Kiraz, vişne, çilek, böğürtlen yazdan dondurucuya atarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…