• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezartaşı fakültesi

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.927
213.850
1.423
60
Çocuk üniversite sınavını kazanmak istiyor, doğru şıkları işaretlesin diye, türbenin duvarına kalem sürtüyor.
Öğretmen olmak isteyen sandukaya tebeşir sürtüyor, mimar olmak isteyen gönye sürtüyor.
Yatırın altına sokuşturup doktor olmak için, yanında steteskop getiren var.

*

E, bu durumda “mezartaşı okumak”ta hakikaten fayda var.

*

Öncelikle..
Sivas’taki “Kılavuz Baba”ya gideceksiniz.
Tercih formunuzu “yatır”acaksınız.

*

Hukuk okumak isteyenlere Urfa’daki “Hakim Dede” türbesini tavsiye ederim.
Bursa’daki “Tezveren Baba”nın vizesiz-finalsiz diploma verdiği söyleniyor.
Amaaan çok önemli değil, açık öğretim de yeter diyorsanız, Kırşehir’deki “Kalender Baba”ya gideceksiniz.
Tokat’taki “Barak Baba”da derece yapanlar, Barak Obama kontenjanından Amerikan üniversitelerine kabul ediliyor.
Konya’da “Potalı Dede” var.
Spor akademisi.
İstanbul’da “Şenlik Dede” var.
Konservatuar.
Antalya’daki “Kafi Baba” iki yıllık yüksek okul, adam olana çok bile.
Henüz “Bonzai Dede” yok ama, İstanbul’da “Esrar Dede” türbesi var.
İlla dumansız hava istiyorsanız, Edirne’de “Tütünsüz Baba” var
Arada bir tüttürürüz diyorsanız, Çanakkale’de “Çakmak Dede” var.
Isparta’daki “Sıtma Dede”, derslerden-sınavlardan yırtmak için rapor almak isteyenlere birebir…
Ziraat mühendisi olmak istiyorsanız, İzmir’deki “Buğday Dede” türbesine, moda eğitimi almak istiyorsanız, Erzincan’daki “Terzi Baba” türbesine, ithalat-ihracatla uğraşmak istiyorsanız, Yozgat’taki “Çin Efendi” türbesine, diyetisyen olmak istiyorsanız, Bursa’daki “Ekmekyemez Sultan” türbesine kaydolacaksınız.
Burs almak istiyorsanız, Nevşehir’deki “Fukara Baba” türbesine yazılacaksınız.
Babamda çok para var, diploma almak için Kanada’ya mı gitsem, Avustralya’ya mı diye düşünüyorsanız, Kıbrıs’taki “Kutup Efendi” türbesine kadar yolunuz var.

*

Turladınız hepsini, baktınız olmadı, gönlünüzden geçen fakülteyi tutturamadınız… Doooğru Tekirdağ’daki “Sersem Baba”ya.

*

O da olmazsa… Antalya’daki “Budala Sultan” yatırına!
http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/mezartasi-fakultesi-673987/

Harika bir yazı.
İnsanlar direk Allaha ellerini açıp ondan dualarının kabulünü dilemek yerine neden bu tarz şeylerden medet umarlar hiç bilemem ...
Yani gidersin ölen kişinin ruhuna Fatihayı okuyup dönersin, ne diye ölmüş birinden fayda beklersin ki?
Sonuç olarak oda senin gibi Allahın bir kulu...

Harika bir yazı.
İnsanlar direk Allaha ellerini açıp ondan dualarının kabulünü dilemek yerine neden bu tarz şeylerden medet umarlar hiç bilemem ...
Yani gidersin ölen kişinin ruhuna Fatihayı okuyup dönersin, ne diye ölmüş birinden fayda beklersin ki?
Sonuç olarak oda senin gibi Allahın bir kulu...

Bir inanış olarak algılanıyor toplumda,hem dua etmek hemde olmasını istediklerini şeylerin talebleri sunuluyor..

Helal olsun ben daha görmedim orasını :KK48:

Valla bide o kadar zimliler ki onca yol yürüyorlar dağ tepe aşıyorlar öyle varıyorlar Kiliseye.
Zaten o dönemlerde neredeyse tüm Türkiye oraya akın ediyor.
Dersiniz ki Hristiyan ağırlıklı bir ülkeyiz :KK48:
Açığından kapalısına herkes ellerinde ipler, mumlar, kağıtlar vs ile orada oluyorlar.
Teyzemler gitmişti videoya çekmişlerdi öyle çok şaşırdım ki kalabalıktan yürünmüyor :KK48:
Ziyaret amaçlı gidebilirsiniz, ben gezmek amaçlı çıkmıştım Ayayorgiye çok güzel bir yer.

Valla bide o kadar zimliler ki onca yol yürüyorlar dağ tepe aşıyorlar öyle varıyorlar Kiliseye.
Zaten o dönemlerde neredeyse tüm Türkiye oraya akın ediyor.
Dersiniz ki Hristiyan ağırlıklı bir ülkeyiz :KK48:
Açığından kapalısına herkes ellerinde ipler, mumlar, kağıtlar vs ile orada oluyorlar.
Teyzemler gitmişti videoya çekmişlerdi öyle çok şaşırdım ki kalabalıktan yürünmüyor :KK48:
Ziyaret amaçlı gidebilirsiniz, ben gezmek amaçlı çıkmıştım Ayayorgiye çok güzel bir yer.

Belirli dönemleri var herhalde orada,tv de filanda göstermişti ayin filan yapılırken.
Görmek lazım aslında,diğer dinleride merak ediyoruz sonuçta.
Meryem ana kilisesini gittik,cidden güzeldi,mum yaktık duamızı etmiştik orada.
İlk defa rahip ve rahibe görmüştüm orada.
Yazın gitmek lazım burnumuzun dibinde aslında gitmek kısmet olmadı hiç..

Bizimkiler artık kendilerini aşıp Büyük Ada'da ki Ayayorgiye gidiyorlar yılın belli dönemlerinde :KK48:
kimya muhendıslıgı ıcın yokmuymus bir yatır türbe falan? tüüüü demekki bende akıl yokmuş ki eşşek gibi çalışıpta kazandım:eek::eek:
Ayayorgiye bende cıkmıstım elınıze bı tane makara alıyorsunuz onu bı agaca baglayıp yukarıya kadar ipi çöze çöze gidiyorsunuz yaptım mı ?yaptım valla:KK53::KK53:

Belirli dönemleri var herhalde orada,tv de filanda göstermişti ayin filan yapılırken.
Görmek lazım aslında,diğer dinleride merak ediyoruz sonuçta.
Meryem ana kilisesini gittik,cidden güzeldi,mum yaktık duamızı etmiştik orada.
İlk defa rahip ve rahibe görmüştüm orada.
Yazın gitmek lazım burnumuzun dibinde aslında gitmek kısmet olmadı hiç..

Tabi farklı Dinlerin kültürlerini görmek çok güzel.
Meryem Ana Kilisesine bende gitmiştim 2 yıl önce bende ilkkez ayin görmüştüm.
Rahip ve Rahibeler değişik şekilde dua ediyorlardı.
Çok şaşırmıştım gerçekten.
Özellikle Kiliselerin konumlandırıldıkları yerler harika oluyor, mesela ben Meryem Ana kilisesine hayran kalmıştım doğanın içinde harika bir yerdi.

kimya muhendıslıgı ıcın yokmuymus bir yatır türbe falan? tüüüü demekki bende akıl yokmuş ki eşşek gibi çalışıpta kazandım:eek::eek:
Ayayorgiye bende cıkmıstım elınıze bı tane makara alıyorsunuz onu bı agaca baglayıp yukarıya kadar ipi çöze çöze gidiyorsunuz yaptım mı ?yaptım valla:KK53::KK53:

Ay aynen teyzemlerde öyle ellerine almışlardı çöze çöze gitmişler :KK45:
Ben Ayayorgiye gittiğimde çok sakindi bir kaç kişi vardı, kiliseyi incelediğim zaman duvarların içinden değişik ayin sesleri geliyordu çok farklı şarkılar çalıyordu tırsmıştım biraz :KK17::KK48:

Sorarız tolincim merak etme,gerçi sen kazanmışsın boşver :KK53:

Tabi farklı Dinlerin kültürlerini görmek çok güzel.
Meryem Ana Kilisesine bende gitmiştim 2 yıl önce bende ilkkez ayin görmüştüm.
Rahip ve Rahibeler değişik şekilde dua ediyorlardı.
Çok şaşırmıştım gerçekten.
Özellikle Kiliselerin konumlandırıldıkları yerler harika oluyor, mesela ben Meryem Ana kilisesine hayran kalmıştım doğanın içinde harika bir yerdi.

Meryem ana kilisesinin yeride güzel,doğal bir ortam..
İlk defa görünce ilginç geliyor bize..

Bu adamın kalemi çok iyi.

Amma velakin ben kendimi bildim bileli bu adet var Türkiye’de. Hatta Ramazanda falan ne kadar komik tablolar ortaya çıkıyor. Ev anahtarı koyan, çocuk için bilmem ne yapan.

Bu yüzdendir ki Atatürk tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.

Artıııı şu kkda da bu tür yerlere giden bir sürü insan olduğuna buraya gelip de gidenleri ayıpladığına iddiaya girerim. Bu da aynen hükümet için çıkan rakamlar gibi, kimle konuşsan nefret ediyor hükümetten sandıkta yine tablo değişiyor.

Türk insanı bir kendi gibi olamadı gitti.

Velhasıl kelam Yılmaz Özdil de bu tabloları daha önce görmüyor muydu? Daha önce yazsaydı hem belki bir dürtükleme olurdu millete???

Back
X