- 20 Mart 2008
- 141.927
- 213.850
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Harika bir yazı.
İnsanlar direk Allaha ellerini açıp ondan dualarının kabulünü dilemek yerine neden bu tarz şeylerden medet umarlar hiç bilemem ...
Yani gidersin ölen kişinin ruhuna Fatihayı okuyup dönersin, ne diye ölmüş birinden fayda beklersin ki?
Sonuç olarak oda senin gibi Allahın bir kulu...
Bir inanış olarak algılanıyor toplumda,hem dua etmek hemde olmasını istediklerini şeylerin talebleri sunuluyor..
Evet maalesef kendi ailemle de var bu tarz düşünen kişiler :)
Bazı ailelerde var işte.özellikle bilinen oruçbaba türbesi,hacıbayram camisi mesela..
Bizimkiler artık kendilerini aşıp Büyük Ada'da ki Ayayorgiye gidiyorlar yılın belli dönemlerinde
Helal olsun ben daha görmedim orasını
Valla bide o kadar zimliler ki onca yol yürüyorlar dağ tepe aşıyorlar öyle varıyorlar Kiliseye.
Zaten o dönemlerde neredeyse tüm Türkiye oraya akın ediyor.
Dersiniz ki Hristiyan ağırlıklı bir ülkeyiz
Açığından kapalısına herkes ellerinde ipler, mumlar, kağıtlar vs ile orada oluyorlar.
Teyzemler gitmişti videoya çekmişlerdi öyle çok şaşırdım ki kalabalıktan yürünmüyor
Ziyaret amaçlı gidebilirsiniz, ben gezmek amaçlı çıkmıştım Ayayorgiye çok güzel bir yer.
kimya muhendıslıgı ıcın yokmuymus bir yatır türbe falan? tüüüü demekki bende akıl yokmuş ki eşşek gibi çalışıpta kazandımBizimkiler artık kendilerini aşıp Büyük Ada'da ki Ayayorgiye gidiyorlar yılın belli dönemlerinde
Belirli dönemleri var herhalde orada,tv de filanda göstermişti ayin filan yapılırken.
Görmek lazım aslında,diğer dinleride merak ediyoruz sonuçta.
Meryem ana kilisesini gittik,cidden güzeldi,mum yaktık duamızı etmiştik orada.
İlk defa rahip ve rahibe görmüştüm orada.
Yazın gitmek lazım burnumuzun dibinde aslında gitmek kısmet olmadı hiç..
kimya muhendıslıgı ıcın yokmuymus bir yatır türbe falan? tüüüü demekki bende akıl yokmuş ki eşşek gibi çalışıpta kazandım
Ayayorgiye bende cıkmıstım elınıze bı tane makara alıyorsunuz onu bı agaca baglayıp yukarıya kadar ipi çöze çöze gidiyorsunuz yaptım mı ?yaptım valla
kimya muhendıslıgı ıcın yokmuymus bir yatır türbe falan? tüüüü demekki bende akıl yokmuş ki eşşek gibi çalışıpta kazandım
Ayayorgiye bende cıkmıstım elınıze bı tane makara alıyorsunuz onu bı agaca baglayıp yukarıya kadar ipi çöze çöze gidiyorsunuz yaptım mı ?yaptım valla
Tabi farklı Dinlerin kültürlerini görmek çok güzel.
Meryem Ana Kilisesine bende gitmiştim 2 yıl önce bende ilkkez ayin görmüştüm.
Rahip ve Rahibeler değişik şekilde dua ediyorlardı.
Çok şaşırmıştım gerçekten.
Özellikle Kiliselerin konumlandırıldıkları yerler harika oluyor, mesela ben Meryem Ana kilisesine hayran kalmıştım doğanın içinde harika bir yerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?