Mide bulantısı ve beslenme

berlin8982

🌸
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2018
4.044
17.697
208
Sevgili arkadaşlar herkese selam , umarım herkes iyidir :21:
Hamile olan arkadaşlara kolay bir hamilelik ve sağlıklı doğumlar, hamile kalmaya çabalayan arkadaşlara ise , en kısa sürede pozitifi görmelerini diliyorum:KK200:
8+5 günlük hamileyim :nazar:. 7.haftaya kadar hiç bir şekilde hamile olduğumu hissetmiyordum ama son 1 haftadır , mide bulantısından ne yapacağımı şaşırmış kalmış durumdayım . Gece-gündüz farketmiyor. Hiç birşey yemesem açlıktan, yesem yediğim için bulanıyor . Böyle olduğu için de bebeğim de vitamin alamıyor çünkü ben yeteri kadar yani olması gerektiği gibi sağlıklı beslenemiyorum , çok üzülüyorum :( hamile olan arkadaşlar bu süreçte ne yapabilirim ? Acemiyim .
Birde özellikle gece yattığımda, sanki nefesim ciğerlerime ulaşmıyor gibi hissediyorum . Nefes yetersiz gibi . Nefes nefese kalıyorum . Gece uykularım da çok bölük .
Hamile kalmadan önce , hamilelik kaprisi olarak adlandırdığım ne varsa başıma geldi , gerçekten kapris değil çok zor durumdayım :KK42:
Var mı benim gibi olan ? Bana fikir verecek olan ? Gelin beraber bir çözüm bulalım .
Zaman ayırıp okuyan, cevap yazan -yazacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim:KK200:

Sevgili Mune Mune , benim bir derdim var . Şimdi şöyle oluyor ki ;
Görüldüğü üzere bugün buraya bir konu açtım ve yine görüldüğü üzere tek bir yanıt bile alamadım . Yarın ve ondan sonraki günde 1 ya da 2 yanıt gelecek . Eğer bdv’ye açsam ban yiyeceğim. Hamilelik ile ilgili bir bölüm olduğu için buraya açmak zorundayız bunu tabii ki biliyorum ama burda da hiç bir şekilde sonuç alamıyoruz ? Bdv bir tek kayınvalide -eş vs. Konuları için mi ki ? Bu da bir dert değil mi mesela ? Ben bir yorumcu ve site katılımcısı olarak sizi çok iyi anlıyorum insanlar ota şeye konu açıyor bdv’ye ama sizde ben ve benim gibi olanları anlayın lütfen :( geçen gün bebeğimin kalp atışlarını duyamadık diye önce buraya daha sonra burdan hiç yanıt alamayınca bdv’ye konu açtım ve banımı yedim. Benim için bebeğimin kalbinin atışı , burda okuduğum kaynana - gelin kavgalarından daha büyük bir dertti mesela :( buna bir çözüm üretebilir miyiz ? Hani akıl akıldan üstündür . Ne biliyim. İnsanlar niye bdv kadar ilgi göstermiyor buraya :(

Geçmiş olsun bende çok çektim hamilelikte bulantidan . 17 . Haftaya kadar evimin kokusu , bir marka çamaşır deterjanının kokusu ( ki hala tahammül edemem ) vs.... buzdolabını açmak bile midemi bulandırırdı. Kraker, leblebi yemek , limon yalamak falan ne varsa denedim . Ben sadece peynir ekmek yiyebiliyordum , kuru diye belki. Artık dayanılmaz hale geldiğinde hastaneye yatırmıştı doktorum serum yedim iki ünite , onu alınca hafifledi. Bence doktoruna bir danış hiçbirşey yiyemiyorsan , bildiğim kadarıyla bazi durumlarda ilaç da verebiliyor doktor. Çok kötüdür biliyorum Allah yardımcın olsun ama sabır geçecek ,Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin .

Hamileliğimde mide bulantısı yaşamadım hiç. Ama sabahları bulantım olmasın diye galeta çubuklardan yedim yataktan çıkmadan. Ekşi elma limon iyi geliyor normal zamanlarda bulantılarıma. Nefes alamama burun tıkanıklığını yaklaşık 20.haftaya kadar yaşadım. Yastığımı yüksek tutmaya çalıştım. Tuzlu su veya izotonik solüsyon ile burnunuza su alıp temizleyebilirsiniz biraz faydası oluyor. Sürekli ağızdan nefes aldığımız için bu süreçte boğaz kuruluğu çok olur. Yatarken yanınızdan suyunuzu ayırmayın. Çok bulantı olursa doktorunuz hamileler için ilaçlardan önerebilir. Rahat nefes alabilmek için yine doktora danışılarak burun bantları kullanılabilir.

Ayrıca ilk 3 ayı atlattıktan sonra uykularınız düsene girecektir. Son aylarda tekrar bölük pörçük uyku oluyor, tuvalete çıkma ihtiyacı oluyor sürekli veya ağrılardan yatılmıyor sağa sola dönülüyor. Vücut kendini bebeğin doğmasına hazırlıyor sanki 2-3 saatte bir bebek emzirecek gibi uyanılıyor.

Ikinize de cevap için çok teşekkür ederim . Ben de sadece kuru ekmek ve peynir yiyorum. Canım birşeyler istiyor ama bir kaşık sonrası midem bulanıyor bırakıyorum. Pazartesi günü doktor randevum var , soracağım. Gece yatarken suyum hep yanımda, ağzım zaten hep kuru sürekli ıslatma ihtiyacı duyuyorum . Allahım hepimize yardımcı olsun , sağlıkla alalım yavrularımızı kucağınıza :KK200:

Hamile olan arkadaşlara kolay bir hamilelik ve sağlıklı doğumlar, hamile kalmaya çabalayan arkadaşlara ise , en kısa sürede pozitifi görmelerini diliyorum:KK200:
8+5 günlük hamileyim :nazar:. 7.haftaya kadar hiç bir şekilde hamile olduğumu hissetmiyordum ama son 1 haftadır , mide bulantısından ne yapacağımı şaşırmış kalmış durumdayım . Gece-gündüz farketmiyor. Hiç birşey yemesem açlıktan, yesem yediğim için bulanıyor . Böyle olduğu için de bebeğim de vitamin alamıyor çünkü ben yeteri kadar yani olması gerektiği gibi sağlıklı beslenemiyorum , çok üzülüyorum :KK43: hamile olan arkadaşlar bu süreçte ne yapabilirim ? Acemiyim .
Birde özellikle gece yattığımda, sanki nefesim ciğerlerime ulaşmıyor gibi hissediyorum . Nefes yetersiz gibi . Nefes nefese kalıyorum . Gece uykularım da çok bölük .
Hamile kalmadan önce , hamilelik kaprisi olarak adlandırdığım ne varsa başıma geldi , gerçekten kapris değil çok zor durumdayım :KK42:
Var mı benim gibi olan ? Bana fikir verecek olan ? Gelin beraber bir çözüm bulalım .
Zaman ayırıp okuyan, cevap yazan -yazacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim:KK200:

Tatlım ben ilk üç ay sadece bir gün yemek yiyordum diğer günler aç ve komada gibi yatıyordum halende pek dışarı çıkamıyorum mide bulantısından bebeğin besleniyordur stres yapma yemeye çalış yiyemiyorsan da kendini zorlama zorlayıncada kusuyorsun çünkü

Benim bulantilarimda 8. haftada basladi. 5. ayima kadar cektim bildigin cekiyosun yani
Yani geldi gecti ama berbat bisey
Hic bisey yiyemiyorum bebegim vitaminsiz kalicak diye dusunme 5. aydan sonra yedigin ictigin onemli oncesinde ztn senin vitaminler yetiyo bebege
Nefes alamiyo olman da cok normal ilk baslarda oluyor
Sag salim kucagina al ins

Sevgili Mune Mune , benim bir derdim var . Şimdi şöyle oluyor ki ;
Görüldüğü üzere bugün buraya bir konu açtım ve yine görüldüğü üzere tek bir yanıt bile alamadım . Yarın ve ondan sonraki günde 1 ya da 2 yanıt gelecek . Eğer bdv’ye açsam ban yiyeceğim. Hamilelik ile ilgili bir bölüm olduğu için buraya açmak zorundayız bunu tabii ki biliyorum ama burda da hiç bir şekilde sonuç alamıyoruz ? Bdv bir tek kayınvalide -eş vs. Konuları için mi ki ? Bu da bir dert değil mi mesela ? Ben bir yorumcu ve site katılımcısı olarak sizi çok iyi anlıyorum insanlar ota şeye konu açıyor bdv’ye ama sizde ben ve benim gibi olanları anlayın lütfen :KK43: geçen gün bebeğimin kalp atışlarını duyamadık diye önce buraya daha sonra burdan hiç yanıt alamayınca bdv’ye konu açtım ve banımı yedim. Benim için bebeğimin kalbinin atışı , burda okuduğum kaynana - gelin kavgalarından daha büyük bir dertti mesela :KK43: buna bir çözüm üretebilir miyiz ? Hani akıl akıldan üstündür . Ne biliyim. İnsanlar niye bdv kadar ilgi göstermiyor buraya :KK43:
Al benden de o kadar

Ay hiç cevap gelmeyecek diye düşünüyordum , hatta bu yüzden serzenişte bile bulundum şimdi vakit ayırıp cevap verenleri görünce resmen mutlu oluyorum :KK200: bende istifra yok çok şükür ama sürekli bir bulantı . Bide ben hep sabah oluyor bitiyor zannediyordum , öyle değilmiş yani :/ her an gelebiliyor farketmiyor gece gündüz . Neyse bebeğim sağlıklı olsun da . Razıyım napayım. Bu arada içimi gerçekten çok rahatlattınız, acaba gerçekten vitaminler yeter mi bebeğime ? Ben yine de meyve yemeye çalışıyorum açıkçası yemek yiyemesem de az az meyve bi yararı olsun diye :)

Al benden de o kadar
Ay gerçi ben hiç Ümitli değildim , o yüzden muneciğimize yakarışta bulundum , ama şimdi bir kaç yanıt gelince sevindim . Tabii ki yine de aynı fikirdeyim. Bir çözüm bulunsa süper olur :) ya da bdv adı değişsin kaynana filan olsun , sonuçta herkesin derdi başka oluyor :işsiz:

8+5 günlük hamileyim :nazar:. 7.haftaya kadar hiç bir şekilde hamile olduğumu hissetmiyordum ama son 1 haftadır , mide bulantısından ne yapacağımı şaşırmış kalmış durumdayım . Gece-gündüz farketmiyor. Hiç birşey yemesem açlıktan, yesem yediğim için bulanıyor . Böyle olduğu için de bebeğim de vitamin alamıyor çünkü ben yeteri kadar yani olması gerektiği gibi sağlıklı beslenemiyorum , çok üzülüyorum :KK43: hamile olan arkadaşlar bu süreçte ne yapabilirim ? Acemiyim .
Allah yardımcınız olsun. Bende 6. Haftama girdim bugün en korktuğum şey bulantı ve kusma. Dua ediyorum sürekli olmasın diye. İki gündür akşamları (psikolojikte olabilir) bulantım oluyor yemek yerken kusucak gibi oluyorum sonra dışarı çıkıyorum 2 gündür balkonda yiyorum yemeği ve mide bulantım geçiyor. Birde yoğurtlu makarna mideyi rahatlatıyor deneyebilirsiniz Allah yardımcınız olsun ben yaşamam inşallah :(

Ay gerçi ben hiç Ümitli değildim , o yüzden muneciğimize yakarışta bulundum , ama şimdi bir kaç yanıt gelince sevindim . Tabii ki yine de aynı fikirdeyim. Bir çözüm bulunsa süper olur :) ya da bdv adı değişsin kaynana filan olsun , sonuçta herkesin derdi başka oluyor :işsiz:
Gecen bende bebegimle ilgili dogru yere konu actim ama 1 kisi cvp verdi sadece
Sonra ban yicegimi bile bile bdv ye actim
Baya cvp geldi
Sonuc, banlandim :KK53:

Ay hiç cevap gelmeyecek diye düşünüyordum , hatta bu yüzden serzenişte bile bulundum şimdi vakit ayırıp cevap verenleri görünce resmen mutlu oluyorum :KK200: bende istifra yok çok şükür ama sürekli bir bulantı . Bide ben hep sabah oluyor bitiyor zannediyordum , öyle değilmiş yani :/ her an gelebiliyor farketmiyor gece gündüz . Neyse bebeğim sağlıklı olsun da . Razıyım napayım. Bu arada içimi gerçekten çok rahatlattınız, acaba gerçekten vitaminler yeter mi bebeğime ? Ben yine de meyve yemeye çalışıyorum açıkçası yemek yiyemesem de az az meyve bi yararı olsun diye :)
Evet bebegin suan senin vitaminleri kullaniyor muhim olan 5 ay sonrasi ki o zmna bulantilar kesiliyor yemeye basliyorsun
İlk 3 ay folik asit iciyosun ztn
Ceviz ye bol bol
Gazoz iyi geliyor bulantilara
Bak kusmuyormussun bende o da vardi
7/24 bulanti ve kusma
Gece kalkip kustugumu bilirim
Neyse miden bulanmasin :)

Allah yardımcınız olsun. Bende 6. Haftama girdim bugün en korktuğum şey bulantı ve kusma. Dua ediyorum sürekli olmasın diye. İki gündür akşamları (psikolojikte olabilir) bulantım oluyor yemek yerken kusucak gibi oluyorum sonra dışarı çıkıyorum 2 gündür balkonda yiyorum yemeği ve mide bulantım geçiyor. Birde yoğurtlu makarna mideyi rahatlatıyor deneyebilirsiniz Allah yardımcınız olsun ben yaşamam inşallah :KK43:
Canım inşallah sende olmaz . Ben bulantılarım başlamadan 1 gün önce anneme telefonda rahat ilerlediğini söyledim, ertesi gün kafamı kaldıramadım yastıktan. Bide teyzelerimden biri sürekli 'sen hamilesin hasta değilsin 'yorumu beni cileden cikariyor . Hastayım demiyorum zaten , ama mide bulantısını yaşamayan bilmiyor . Bulanan mideyle de haha hihi olamıyor insan :sinirli:

Canım inşallah sende olmaz . Ben bulantılarım başlamadan 1 gün önce anneme telefonda rahat ilerlediğini söyledim, ertesi gün kafamı kaldıramadım yastıktan. Bide teyzelerimden biri sürekli 'sen hamilesin hasta değilsin 'yorumu beni cileden cikariyor . Hastayım demiyorum zaten , ama mide bulantısını yaşamayan bilmiyor . Bulanan mideyle de haha hihi olamıyor insan :sinirli:
Tabi ki canım insanın halsizliği olur uyur dinlenir, kasık ağrısı olur arada bir geçer normaldir dersin ama bulantı kusma insana hiç bişey yedirmez çok zordur Allah yardımcın olsun bol bol dua et unutma dua herşeyin ilacı :dua:

Evet bebegin suan senin vitaminleri kullaniyor muhim olan 5 ay sonrasi ki o zmna bulantilar kesiliyor yemeye basliyorsun
İlk 3 ay folik asit iciyosun ztn
Ceviz ye bol bol
Gazoz iyi geliyor bulantilara
Bak kusmuyormussun bende o da vardi
7/24 bulanti ve kusma
Gece kalkip kustugumu bilirim
Neyse miden bulanmasin :)
Ceviz yiyorum her gün bir avuç. Folik asitte içiyorum. Ama asitli hiç bi icecek içmiyorum açıkçası bebeğe zararlı diye ,arada gazoz icsem olur mu ki ? Insan bebek icin bir kaç sene uğraşıp gebe kalınca böyle buldumcuk gibi oluyor ama napayım :KK17:

Ceviz yiyorum her gün bir avuç. Folik asitte içiyorum. Ama asitli hiç bi icecek içmiyorum açıkçası bebeğe zararlı diye ,arada gazoz icsem olur mu ki ? Insan bebek icin bir kaç sene uğraşıp gebe kalınca böyle buldumcuk gibi oluyor ama napayım :KK17:
Bulantin icin iyidir soguk gazoz
Tabi sen bilirsin
Ben ictim arada
Ha hic biseyi de cok yeme
Sonra ondan tiksiniyosun
Misal cevizden tiksinmistim ben
Hamilelik zor bi surec
Kolay gelsin :silah:

Back
X