mide bulantısı

ceylin0033cte

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2016
233
144
53
33
Günaydın kızlar 7 haftalık hamileyim midem çok bulanıyor kusamıyorum gün boyu sürüyor. Ağzımda sürekli sulanıyor. Hamilelik de bu derdinizden nasıl kurtuldunuz.

Portakallı limonlu şeker yedim bir süre hep.Uyandıgım Zaman'lar da tuzlu şeyler yedim ya da ekmek yedim kahvaltı yaptım.Ama gün boyu bulantı sürdü bu haftalarda azaldı sadece sabah bulantıları harici geçti

Ahh canım 7 haftadır bittim. Yok krakermiş leblebiymiş bi işe yaramadı. Daha bikaç gündür daha iyi gibiyim. Doktorum yemek yiyebilmem için keskin bi ilaç vermişti bana. Onla rahatlayıp iki lokma yiyebiliyodum. Ama genelde açım :)

Canım 23 haftalık oldum. Hala sabah kusuyor ve gün boyu midem bulanıyor. İnşallah geçer senin ki bazen tahammül edemediğim noktalara geliyordum. Eşime iğne yaptırıyordum. Ama bana mısın demedi. Herşeyi denedim. Zencefilde dahil. Ayva sert ayva yedim böyle bastırdığını tek hissettiğim şey oldu. Sonraları havuç ve elma. Sabahları aniden kalkma. Seni şu an en iyi anlayanlardan biriyim.

Canım 23 haftalık oldum. Hala sabah kusuyor ve gün boyu midem bulanıyor. İnşallah geçer senin ki bazen tahammül edemediğim noktalara geliyordum. Eşime iğne yaptırıyordum. Ama bana mısın demedi. Herşeyi denedim. Zencefilde dahil. Ayva sert ayva yedim böyle bastırdığını tek hissettiğim şey oldu. Sonraları havuç ve elma. Sabahları aniden kalkma. Seni şu an en iyi anlayanlardan biriyim.
çalışıyorum sabah kalkmak mide bulantısıyla hazırlanmak çok sor gün boyu ayva çok acıkırsam kuru ekmek yiyorum baska bise yadiğimde daha beter yapıyor :(

Bi de yemek yemek çok cok zor biliyorum ama ac kalmayın. Boş mide tetikler bulantıydı.
Ikizlere hamileydim 5.aya kadar ne çektim bilen bilir. Birşeylerle de meşgul olmaya çalışın yoksa kendi vücudunuza odaklı oluyorsunuz sadece . Daha çok duyumsuyorsunuz .

Elimde cebimde dolapta komidinde her zaman tuzlu cubuk bulundururdum. Bakkaldan koli ile aliyorduk. Artik tuzlu cubukda rahatlatmiyordu. Limona elmaya armuda herseye tuz katiyordum. Ama banamisin demiyordu. Gecmeyince gecmiyordu. Oyle sabrettim 4aya kadar. Doktor bune sislik diyordu. Tansiyonum hep yuksekti tuz tukettigimden. Sen deneme sakin:-)

Bi de yemek yemek çok cok zor biliyorum ama ac kalmayın. Boş mide tetikler bulantıydı.
Ikizlere hamileydim 5.aya kadar ne çektim bilen bilir. Birşeylerle de meşgul olmaya çalışın yoksa kendi vücudunuza odaklı oluyorsunuz sadece . Daha çok duyumsuyorsunuz .
evet doğru diyorsunuz yemek yiyemiyorum suda içemiyorum :(

Allah yardımcın olsun...benim hamilelikleri nde ne yaparsam yapayım geçmedi.Bulantiyi kesmesi için verilen ilaçlari dahi midemde tutamiyordum:KK43: ilk hamileligimde 12. hafta 2.de 16.haftadan sonra rahatladım.Sonrada yemeye doyamadim:anneadayı:Sakin endişe etmeyin bu geçici bir dönem ve sonrasinda kendinizi çok iyi,enerji dolu hissettiginiz bir hamilelik geçireceksiniz

Allah yardımcın olsun...benim hamilelikleri nde ne yaparsam yapayım geçmedi.Bulantiyi kesmesi için verilen ilaçlari dahi midemde tutamiyordum:KK43: ilk hamileligimde 12. hafta 2.de 16.haftadan sonra rahatladım.Sonrada yemeye doyamadim:anneadayı:Sakin endişe etmeyin bu geçici bir dönem ve sonrasinda kendinizi çok iyi,enerji dolu hissettiginiz bir hamilelik geçireceksiniz
amiin inşallah :dua:

2 aya yaklaştı aynı durum bende, 4 kilo verdim bu zayıf halimle.. Açlık susuzluk nedir iyice öğrendim.. Allah size sabır versin kendinize hep geçecek diye telkin verin ümitsizliğe kapılmayın çünkü geçecek! Benim bu ara azaldı şükür.
Kalkmadan önce yattığınız yerden ağzınıza leblebi ya da çubuk kraker atın yutun ve yavaş yavaş kalkın önce doğrulun biraz daha yiyin öyle kalkın, bu hafifletiyor. Portakallı limonlu drajeler de hafifletirmiş.. Benim içimi en çok limonlu dondurma ferahlatıyordu, tavsiye ederim.

Ama bugün işe yarayan şey yarın yaramayabilir umudunuzu kaybetmeyin hep yeni şeyler yiyin için neyin iyi gekeceğini bilemezsiniz. Bi de etimek alın o da rahat yeniyor. Kahvaltıda zeytinle iyi gidiyordu. Armut da yiyordum sabah iki dilim kadar.

Eğer bulantıların ağırlaştığını hisseder dayanamazsanız ya da öğürmeler aşırıa kaçarsa hemen doktora gidin bi buçuk litre besleyici serum veriyo üç beş gün rahat ederseniz en azından :) su içemiyorsanız içine portakal ya da limon damlatın, vücuttaki su seviyesi düşünce bulantı artar.

Her ikiniz de sağlıklı olduğunuz müddetçe şükredin, dua edin. Unutmayın geçecek!

çalışıyorum sabah kalkmak mide bulantısıyla hazırlanmak çok sor gün boyu ayva çok acıkırsam kuru ekmek yiyorum baska bise yadiğimde daha beter yapıyor :KK43:

En kötüsü sabah kalkmak ben cok çektim 20 haftaya kadar hala bulanıyor 23. Haftamdayım. Bünye sanıeım bazıları hiç bilmiyor bile doktorunun tavsie edeceği ilaçlar var sorarsan daha etkili ama ben kullanmak istemedim içince onu da cıkardım

benimki geçti çok sükür tamamen değil tabi dikkat ettiğim sürece sıkıntı yok . az ve sık beslenmem lazım bide tatlılar rahatsız ediyor cok az yiyorum :)

Back
X