Mide bulantısı

Belgras

Filamingo 🦩
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
211
126
53
35
İstanbul
Merhabalar 2 aylık hamileyim aşırı midem bulanıyor doktor bir ilaç verdi ancak kullanmamam gerektiğini düşünüyorum ve ilacı alamıyorum çok endişeleniyorum 3 yıllık evliyim bir sürü tedaviden sonra tam tedavi bıraktığım ay hamile kalmışım o yüzden bir şey olur diye çok korkuyorum doğal yollarla bu mide bulantısı nasıl geçer var mı yardım edecek biri

Merhabalar 2 aylık hamileyim aşırı midem bulanıyor doktor bir ilaç verdi ancak kullanmamam gerektiğini düşünüyorum ve ilacı alamıyorum çok endişeleniyorum 3 yıllık evliyim bir sürü tedaviden sonra tam tedavi bıraktığım ay hamile kalmışım o yüzden bir şey olur diye çok korkuyorum doğal yollarla bu mide bulantısı nasıl geçer var mı yardım edecek biri
Aaaah canım ah, ben de senin gibiyim, kabuğuyla limon yemeyi dene iyi geliyor, sen şu an en üst seviyeye ulaştığı kısımdasın bulantının, 9. Haftada en üste ulaşıyor sonra yavaş yavaş azalıyor 16. Haftada da tamamen geçiyor diyorlar, benim azaldı ama geçmedi yine de çıkartıyorum ama geçer diye umut ediyorum. Bir şeyler yiyebiliyorsan çıkartmanda sorun yok dedi doktor bana ben de ilaç kullanmıyorum. Günde 7-8 kez çıkarttığım oluyordu ama sorun olmadı çok şükür, Allah yardımcın olsun canım 🌸

O haftalarda benim de çok fazlaydı, özellikle akşam üzeri başlar, yatana kadar devam ederdi, bu yüzden kilo verdim ilk 3 ayda.
Ben yemek de yiyemediğimden akşamları çayın yanına peynir & grissini yerdim, o bastırırdı bulantıyı. Bir de tuzlu siyah zeytin bana iyi gelmişti.

O haftalarda benim de çok fazlaydı, özellikle akşam üzeri başlar, yatana kadar devam ederdi, bu yüzden kilo verdim ilk 3 ayda.
Ben yemek de yiyemediğimden akşamları çayın yanına peynir & grissini yerdim, o bastırırdı bulantıyı. Bir de tuzlu siyah zeytin bana iyi gelmişti.
Ben cikarmamaya çalışıyorum am asiri tiksiniyorum herşeyden çiğ köfte turşu normalde çok severdim adı geçince çok kötü oluyorum

Ah ah... Deneyerek bulacaksin... Bende hem reflu hem bulandi... Hemde tukuruk var... Bana hic bir sey iyi gelmiyor sadece ... Misir patlatmasi yiyorum sabah aksam ... Her yerim yara oldu... İnsaallah gecer canim... Cok zor..

Aaaah canım ah, ben de senin gibiyim, kabuğuyla limon yemeyi dene iyi geliyor, sen şu an en üst seviyeye ulaştığı kısımdasın bulantının, 9. Haftada en üste ulaşıyor sonra yavaş yavaş azalıyor 16. Haftada da tamamen geçiyor diyorlar, benim azaldı ama geçmedi yine de çıkartıyorum ama geçer diye umut ediyorum. Bir şeyler yiyebiliyorsan çıkartmanda sorun yok dedi doktor bana ben de ilaç kullanmıyorum. Günde 7-8 kez çıkarttığım oluyordu ama sorun olmadı çok şükür, Allah yardımcın olsun canım 🌸
Ya peki şuan kaç aylık hala gecmedi mi buz dolabini açamıyorum annemden uzaktayım ne yapacağım bilmiyorum yemek yapamıyorum

Geçecek inşallah sabredin.
İki hamileligimde de yaşadım ilki daha berbattı bunda ona nispeten daha dayanılır haldeydi bulantim
3aya kadar geçiyor.

Prilam verdiyse gebelik için özel üretilen, uygun bir ilaç.
Zofer verdiyse çok ciddi bulantılarda verilir,mecbur olunca temkinli de olsa kullandım çarem olmayınca. Ki kanser hastaları için verilen bir ilaç yani tıpkı gebeler gibi düşük bağışıklığı olan insanlar için üretilmiş bir ilaç.
Doğal yolda geçiremedim şu hafta oldu hala açım hala bulantım var hala ağlıyorum açlıktan hala kusuyorum. Yeri geldi arttı yeri geldi azaldı ama gebelikte doğal ilaç vsdense doktorun verdiği ilacı tercih etmenizi tavsiye ederim. Kimisine kraker iyi geliyor kimisine elma, ayva... Meyve daha çok kusturduğu için yemiyorum deliler gibi canım istese de, krakerden midem bulanıyor. Su da içemedim. Mecbur serum, ilaç... Çok şükür gelişim de şu ana kadar bir sorun görmedi doktorum da ama ben bir an önce doğurup bulantıdan kurtulmak yemek yemek istiyorum. Annem de böyleydi hepimiz de gayet iyi kilolar ile doğmuşuz/doğdu kardeşlerim de. Annem de zofer kullanmak zorunda kaldı defalarca. Herhangi bir yan etkisi de yok. Olsa doktorlar yazmadı.

mide bulantısı ne zaman başlıyor?

Kişiden kişiye göre değişir.
Ben mesela gebeliğin ilk anından beri bulantıyı da kusmayı da yaşamışım sadece anlamlandıramamışım. Normalde de çok midem bulanırdı, bir iki kustum baktım geceleri uyutmuyor bulantı test tahlil sonuç 20.haftadayız.
Bir arkadaşım da her şey iyiyken hamileliğin son üç ayı kusmuş mesela.

Back
X