Mide bulantısı

pamuk1406

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
57
39
3
32
merhaba kizlar,

Ben 6 haftalik hamileyim. Son 1 haftadir cok kötü mide bulantilarim basladi. Yataktan kalkamiyorum .. hicbirsey yiyemiyorum. Doktor normal oldugunu söyledi.. gecer dedi.. aranizda benim gibi olan varmi? mide bulantisini azalticak yöntemleri olan varmi?

Canim benim duyumlarıma göre zencefil geçiriyormuş bulantıyı.ablam kendisi denemiş.bir çorba kaşığı suya tatlı kaşığının ucunda az bi zencefil tozundan karıştırıp iç.ins faydası olur.

Ben ilk gebeligimde oyleydim simdi de yavas yavas basladi gibi ozellikle sabahlari yataktan kalkmadan cubuk kraker falan yerdim cok fazla midemi doldurmazdim ama hamileligimin son zamanlarina kadar devam etti bende canim

Canim benim duyumlarıma göre zencefil geçiriyormuş bulantıyı.ablam kendisi denemiş.bir çorba kaşığı suya tatlı kaşığının ucunda az bi zencefil tozundan karıştırıp iç.ins faydası olur.
Canim zencefil maydanoz gibi seyler hamilelere zararli diye duymustum

Ben ilk gebeligimde oyleydim simdi de yavas yavas basladi gibi ozellikle sabahlari yataktan kalkmadan cubuk kraker falan yerdim cok fazla midemi doldurmazdim ama hamileligimin son zamanlarina kadar devam etti bende canim
Cokmu siddetliydi kusmalarin yani ne derece bulantilarin vardiki? Sonuna kadar devam etti yazmissn.. korkutma beni :)) bende 9 haftalil hamileyim ve 4 haftadir bulantilarla ugrasiyorum...

merhaba kizlar,

Ben 6 haftalik hamileyim. Son 1 haftadir cok kötü mide bulantilarim basladi. Yataktan kalkamiyorum .. hicbirsey yiyemiyorum. Doktor normal oldugunu söyledi.. gecer dedi.. aranizda benim gibi olan varmi? mide bulantisini azalticak yöntemleri olan varmi?
Canm benm ins en kisa zamanda gecer.. benim ilk hamileigmde 3/4 aydan sonra gecmisdi sükür olsunki.. yapabilecegin fazla bisey yok sabirli ol ve ac kalmamaya calis.. aclik bulantiyi tetikliyor.. kraker bisküvi meyve yemeye calis , belki yemek yiyemezsin canin cekmez.. eczanede ilaclarda oluyo ama cok siddetli degilse ilac kullanma derim.. baskada canin ne istiyorsa onu ye cünkü ben icimin almadigi biseyi yemeye calisdigimda sonuc hep wc di malesef.. sabirli ol gecer.. ilk 3 ay normal canm..

Cokmu siddetliydi kusmalarin yani ne derece bulantilarin vardiki? Sonuna kadar devam etti yazmissn.. korkutma beni :)) bende 9 haftalil hamileyim ve 4 haftadir bulantilarla ugrasiyorum...
Baslarda cok siddetliydi ama 5 aydan sonra falan sadece sabahlari bulantim ve kusmam oluyodu ama bende gastrit oldugu icinde bu kadar uzun surmus olabilir suanda 5+4 hamileyim suan bulantilari var sadece ara ara canim korkma sende oyle olmayabilir :)

Baslarda cok siddetliydi ama 5 aydan sonra falan sadece sabahlari bulantim ve kusmam oluyodu ama bende gastrit oldugu icinde bu kadar uzun surmus olabilir suanda 5+4 hamileyim suan bulantilari var sadece ara ara canim korkma sende oyle olmayabilir :)
Tamam canim Allah kolaylik versin.. her hamilelik farkli derler belki bu sefer degisik olur cok bulanmaz insallah yani öyle ümid edelim

İnsallah canim ya cunku hic hamilegimin tadini cikaramamistim ilkinde cok sıkıntılıydı insallah sende guzel saglikli bi hamileligin sonunda bebeisini kucagina alirsin

merhaba kizlar,

herkes kendi yöntemini buluyor. bana iyi gelen ya da başkasına iyi gelen sana iyi gelmeyebilir. ben bu hamileliğimi ilki kadar ağır geçirmesem de yine de bulantı yaşadım. iğde iyi geldi. tuzlu kraker ve leblebi bana iyi gelmedi. naneli polo şeker vardı o iyi geliyordu ama kilo yapıyor.
haşlanmış tuzlu patates, yağsız tost ama beyaz peynirli, galeta, yoğurt çorbası... en geç 16. haftada biter. geçmez gibi görünüyor ama geçer...

Son düzenleme:
merhaba kizlar,

ben 13.haftadayım hala midem bulanıyo normal bunlar 4.aydan itibaren azalıyormuş bulantılar bende onu bekliyorum sabırsızlıkla..

Back
X