mide yanması

ozlemersel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
203
0
96
Gaziantep
hamilelikte mide yanması sık görülüyormuş
benim özellikle akşamlardan sonra müthiş derecede boğazımda acılık ve yanma oluyor
bu mide yanmasının etkisi mi acaba
bunun için yapabileceğim bişey var mı acaba
ilaç mı kullanmak gerekiyor
bazen dayanılmaz oluyor gerçekten

evt cnm hamilelikte görülüyo..bnde de fena halde var hatta artık öksürük tutuyo o ekşime yanma o kdr hat safhada oluyoki boğazıma dayanıyo sanki mideme patlayan şekerlerden dökmüşler bi ton..bunun için en iyisi ne biliyomusun bn ısrarla ilaç kullanmayanlardanım sütü ısıtıp içiyorum..iyi geliyo..ama rennie şurup kullananlarda var..bn sütle idare etmeye çalışıyorum hem kalsiyum alıyorum hemde doğal..kimyasal değil..bide portakal mandalina gibi sanırım asit yapan meyvelerden ve hazır abur cuburlardan uzak durmamız gerekiyo..valla ne yalan söyliim bn duramıyorum o yzden yanmaya devam :))

bende çok şikayetçiyim bu yanmalardan zaten hep problemliydi midem hamilelikte iyice kötülrşti bazen midem delindi sanıyorum banada süt iyi geliyor bide bol su portakal suyunada abur cuburlarada bayılıyorum

bende cok cekiyorum mide yanmasından haftada iki kere pulcet hap içiyorum sabah ac karnına cok iyi geliyo bana surup fayda etmedi öyle sütle filanda gecmiyo benimki oyüzden ilaç alıyorum hemde haftada 2 kere yetiyor

aynı sorun bendede var malesef bebek büyüdükce çekilmez hale geliyor
geçenlerde hamilelik kitabımda okudum yarım avuç fındık atın ağzınıza iyice çiğneyin öyle yutun rahatlatıyor ama bana son 2 gün fayda etmedi geceleri uyuyamadım
dünden beri akşamları bişe yemiyorum gece rahat etmek için yoksa hiiiç yatamıyorum yarı oturarak uyumak zorunda kalıyorum

bende çok yoğun olmamakla birlikte oluyor,şurup içiyorum rahatlatıyor bi süre,kızımdada şişe şişe içmiştim bi yan etkisini görmedim.

yediklerime dikkat ediyorum,kızartma,hamurişi,çikolata,port.mand.yiyince artıyor çünkü.birde yedikten sonra uzanılması tetikliyor yanmayı,oturmak gerek.

Bende aynı dertten muzdaripim.Hamile kalmadan önce reflüm vardı zaten,hamile kaldıktan sonra iyice azdı.Özellikle geceleri yatarken midem çok kötü yanıyor,hatta kusuyorum bile.Sanki birisi midemi sıkıyorda nefes alamıyormuşum gibi oluyorum,gündüzleri dayanmaya çalışıyorum ama geceleri gaviscon şurup içiyorum o iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…