MİKRODALGADA yapılan TATLI tarifleri

valla ya bende merak ediyorum makarna falan yapıyorlar.ben sadece dondurulmuş şeyleri çözüyorum bir de bişeyler ısıtıyorum.kek falan da yapılıyor.yapanlar varsa paylaşsınlar

3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
malzemeler sırasıyla çırpılır ve bu karışımdan 2 su bardağı ayrılır. kalan karışıma
1,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ilave edilir ve 650 w ---10 dakika pişirilir. sıcakken kesilir ve üzerine ayrılan 2 su bardağı karışım dökülür.

SÜREKLİ YAPTIĞIM , MUHTEŞEM BİR TARİF :)

Benimkinde de yüksek,orta,düşük yazıyor..Orta seviye mi acaba 650 w?
Çünkü yüksekte 2 dk.bişey ısıtsam acaip sıcak oluyor..

Peki nasıl bir kalıba koyuyorsunuz...?

4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
hepsini sırasıyla çırparak kek yapıyoruz. 650 w--10 dakika pişiriyoruz. pştikten sonra hazırlanan keki 2 su bardağı soğuk sütle ıslatıyoruz.
KEKİN ÜSTÜNE;
hazır çikolatalı puding pişirilir 1 kat sürülür. 1 kat kakaolu bisküvi dizilir. bisküvilerin üstüne kalan puding dökülerek düzeltilir.
EN SON HAZIRLANAN SADE KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. VE PASTA SÜSLENİR.

Afiyet olsun..:)

Benimkinde de yüksek,orta,düşük yazıyor..Orta seviye mi acaba 650 w?
Çünkü yüksekte 2 dk.bişey ısıtsam acaip sıcak oluyor..

Peki nasıl bir kalıba koyuyorsunuz...?

ısı ayarını deneyerek bulabilirsin. yüksek ısıda 7-8 dakika yeterli olabilir. kürdanla kontrol edersin.
kalıp olarak küçük borcam kullanıyorum. (26cm çapında )

çok teşekkürler yarın mutlaka deneyeceğim keki..ay çok merak ediyorum şimdiden yapasım geldii hehehe

benim tatlılarla aram çok iyi olduğu için :)) sürekli yaptıklarımı paylaşmaya çalıştım. diğer tariflerimi yazmaya devam edecem. sen de yaptıktan sonra düşüncelerini yazarsan sevinirim.:))

4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 yemek KAŞIĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
hepsini sırasıyla çırparak kek yapıyoruz. 650 w--10 dakika pişiriyoruz. pştikten sonra hazırlanan keki 2 su bardağı FANTA ile ıslatıyoruz.
KEKİN ÜSTÜNE;
*HAZIRLANAN SADE KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR.
*EN SON KREM ŞANTİNİN ÜSTÜNE DE HAZIR MEYVE SOSU (çilekli-böğürtlenli kullanıyorum) ile süsleyip ikrama hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsuuuun..:)

Her iki yöntemde çok güzel oluyor. Ben meyveli pastaları aslında çok da sevmem. Ama 2. Yöntemde hazırlanan çilekli-böğürtlenli sosla çok farklı bir lezzet ortaya çıktı. Severek yediğim pastalar içinde.:)
çok hafif ve lezzetli, bir o kadar şık, göze hitap eden pratik pastalardan.

Ayrıca; meyveli pastalarda keki ıslatmak için fanta ya da herhangi bir meyveli gazoz kullanıyorum. çok daha lezzetli oluyor. Başka tariflerde, pastaların kekini ıslatırken denemenizi tavsiye ederim.

denedim keki bu akşam.ama biraz farklı bir tarif..çiğ yumurta oldupunu bilmek benim midemi bulandıryor.biraz farklı bir tarif yaptım 8 dakikada oldu bitti inanamadım:)ani misafir geldiğinde süper ya şip şak hazır :)

pilav denediniz mi hiç

denedim keki bu akşam.ama biraz farklı bir tarif..çiğ yumurta oldupunu bilmek benim midemi bulandıryor.biraz farklı bir tarif yaptım 8 dakikada oldu bitti inanamadım:)ani misafir geldiğinde süper ya şip şak hazır :)

pilav denediniz mi hiç

pilav denemedim. çiğ yumurta meselesinde de haklısın ben bazen sosunu döktükten sonra 1-2 dakika daha pişiriyorum.

Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1-1.5 su bardağı şeker (isteğe bağlı)
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya

Sosu için;
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı

Öncelikle 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup 1-2 dk.ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin.(ben sosunda çiğ yumurta sevmediğim için sosunu ayrı yapıyorum).

Keki için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı ayarında beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kapta eledikten sonra sıvı karışıma ilave ederek düşük ayarda biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayıp (kenarlarının biraz yüksek olmasını tavsiye ederim) içine karışımı boşaltın. Mikrodalgayı en yuksek ayarda 7 dk.ya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dk.daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
(alıntıdır)

bu tarifle yaptım gayet güzel oılduu

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3/4 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI UN
2 ORTA BOY HAVUÇ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
CEVİZ
LİMON YA DA PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ (isteğe bağlı)

___YAPILIŞI_______
klasik kek hamuru gibi hazırlanır. Not; havuç rendesi, ceviz en son katılır.
650W 10 dakika pişirilir.
pişen kekin üstüne isteğe bağlı olarak pudra şekeri ya da çikolatalı sos dökülür.

AFİYET OLSUN....:)

PORTAKALLI- HAVUÇLU KEK

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1/2 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
2 SU BARDAĞI UN
1 ORTA BOY HAVUÇ
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 yemek KAŞIĞI KAKAO (isteğe bağlı)

___YAPILIŞI_______
klasik kek hamuru gibi hazırlanır. Not; havuç rendesi, en son katılır.
650W 10 dakika pişirilir.
pişen kekin üstüne isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilebilir.

AFİYET OLSUN....:)

Back
X