Mikroenjeksiyon tedavisinde Rahim flimi şartmıdır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar benim size sormak istediğim bir sorum var? Tüp bebek (Mikroenjeksiyon) tedavisine devlet yardımı olmadan ÖZEL yaptırmayı düşünüyorum...Ama kafama takılan bir soru var Merkeze başvurduğumuzda Kadından mutlaka rahim flimi istiyorlarmı.Çevremde bazı arkadaşlar gerekmiyor,bazılarıda gerekli olduğunu söylüyor kafam çok karışıkk ...flimden korkuyorum ..anestezi almaktanda :( gerekmıyorsa bosuna cektırmesem Bu süreçte tedavi görmüş ve tedavi gören bilgili arkadaşlarr paylaşırsanız sevinirim... şakkıdı

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar benim size sormak istediğim bir sorum var? Tüp bebek (Mikroenjeksiyon) tedavisine devlet yardımı olmadan ÖZEL yaptırmayı düşünüyorum...Ama kafama takılan bir soru var Merkeze başvurduğumuzda Kadından mutlaka rahim flimi istiyorlarmı.Çevremde bazı arkadaşlar gerekmiyor,bazılarıda gerekli olduğunu söylüyor kafam çok karışıkk ...flimden korkuyorum ..anestezi almaktanda :( gerekmıyorsa bosuna cektırmesem Bu süreçte tedavi görmüş ve tedavi gören bilgili arkadaşlarr paylaşırsanız sevinirim... şakkıdı

merhaba arkadaşım,rahim filmi eğer gerekli görüldüyse yapılması iyi olur rahim içi detaylı bu işlemde görülüyor çünkü,bebişler istiyorsak bazı şeylerede katlanıcaz zaten anestezi alcaksın duymassın bile,yaptırmak herzaman lehimizedir,burdaki bazı yorumlara zaten bende şaşırıyorum arkadaşlar tıbbın önünde gidiyor doktorlardan daha iyi biliyorlar,doktorlar telepati yoluylamı rahim içine bakıcak (teknoloji o kadar ilerlemedi daha)evet haklısın tedavide bazı işlemler insana korkunç geliyor ama sen içine girmeden ve deneyimlemeden onun bunun söylemesiyle bilemezsin,herkesin yorumu farklı,,,,,kısacası tedavi sürecinde akıllı ve mantıklı bir hasta olucaksın,,,,,sevgiler

Kızlar kimse yardımcı olmucakmı ...tüp bebek yaptırıpta rahim flimi çektirmeyen arkadaşlar yokmu aramızdaşutarafagitti

Sevgili Balsurat...ben bir kez mikroenjeksiyon ile hamile kaldım..Benden rahim filmi istenmedi...Ben de özelde yaptırdım.Bizde erkek infertilitesi mevcut...Rahim filmi tüplerin ve rahim iç duvarının yani endometrium tabakasını değerlendirmek için isteniyor bildiğim kadarıyla..Ben bu ilk mikromla dördüzlere hamile kalmıştım ancak kalp atımı durduğu için kaybetmiştim..Sanırım benden kaynaklanan bi sorun olsaydı öncesinde ya da sonrasında istenebilirdi..Sanırım duruma göre değerlendirilip isteniyor olabilir..yardımcı olabildiysem sevinirim..

genelde isterler . çünkü tüpler açık mı değil mi ona bakmak için ve bir de hidrosalpenks denen bir olay var, o yüzden onun var olup olmadığıdan emin olmak için istenir .

Hidrosalpenks nedir? Tüp bebek tedavisini nasıl etkiler?
Hidropenks, tüplerin tıkanıklığı sonucu olşan, tüpün içi sıvı dolu şişkin olan kısımlarına verilen isimdir. Hidropenks genellikle rahim filmi ile ve bazen de ultrason muayenesi sırasında tespit edilmektedir. Hidropenks varlığında tüp bebek tedavilerine geçilmesi birtakım riskler taşımaktadır. Tüpün içi sıvı dolu şiş kısımlarının içindeki sıvı, geri kaçış ile rahim içine geçerek tüp bebek tedavisi sonunda rahime transfer edilen embriyoların tutunmalarını zorlaştırabilmektedir. Bu sepeple özellikle büyük çaptaki ve ultrason ile de gözlenebilen Hidropenkslerin tedavi öncesi çıkarılması önerilmektedir. Ultrason ile görülmeyen fakat rahim filmi ile Hidropenks olduğu ortaya konan hastalarda ise, önce laparoskopi yapılarak bu yapılar hakkında kesin fikir edilinebilir veya direkt tedaviye geçilebilir. Bu yapıların çıkarılması açık ameliyat yerine genellikle laparoskopi denilen ameliyat ile yaklaşım daha çok tercih edilmektedir. Laparoskopide göbekten bir fiberoptik bir cihazla aneztezi altında karın içine girilerek özel aletlerle bu yapılar çıkarılabilmektedir. Karın içinde çok yapışıklık olan hastalarda ise bu yapıların rahim ile olan ilişkisi laparoskopi sırasında kesilebilmektedir.

kaynak : New Page 1

Arkadaşlarr çokk sağolsun cevaplarınız için :lepi:

aslında bence istenmiyorsa o merkez veya dr. için bir daha düşünmek gerekir derim ben ;)

Aklıma geldikçe yazıyorum : ))
benim ilk tedavimden önce istenmişti , yaptırdım ama canımdan can gitti , bilmiyordum anesteziyle yapılabildiğini , hiç bana kızamayın birazdan yazacağım şeyler için hak etti çünkü , gerizekalı dr. beni bu konuda bilgilendirmedi yada uyarmadı . üstelik bu dr. ist.da isim yapmış hastanelerden en çok hasta yoğunluğu olan bir kad.doğ.uzm.idi ., o hsg den sonra herşey alt üst oldu ,bir ara kesin vajinismus oldum o salağın yüzünden diyordum ..
bir başka şey ise bu 4. denemem öncesi görüştüğüm bir dr. " filmi çektireli neredeyse 4 sene olmuş , 4 senede neler neler değişmiştir kimbilir , sen iyisimi yeniden çektir , aklımızda soru işareti kalmasın . hsg temiz çıkarsa histeroskopi çektir " bile demişti ;)

kısacası önemli bir film ..

canım sen ilk doktora gittiğinde senden rahim filmi istemedimi...?bu zamana kadar çektirmedinmi bu filmi...
çok ilginç doğrusu...
çektirmedinse mutlaka doktorun senden ister...senin bu zamana kadar olan tedavilerini,eşinin tahlilini senin hormon ve rahim filminede bakmak isteyecektir...eger gerek görürse,yeniden yapacaksınız bu tahlilleri...
allah yardımcımız olsun...:emir_bebek:

kıs yerim seni ben .korkma bayılmaktan.bende korkuyodum.çok rahat bayıldım ve ayıldım.boşuna korkmuşum dedim. :1hug: Şeniz

canım sen ilk doktora gittiğinde senden rahim filmi istemedimi...?bu zamana kadar çektirmedinmi bu filmi...
çok ilginç doğrusu...
çektirmedinse mutlaka doktorun senden ister...senin bu zamana kadar olan tedavilerini,eşinin tahlilini senin hormon ve rahim filminede bakmak isteyecektir...eger gerek görürse,yeniden yapacaksınız bu tahlilleri...
allah yardımcımız olsun...:emir_bebek:
Canım sağolasın ben 1 yıl önce hormon tahlillerimi yaptırmıştım dr herşey normal dedi.Eşimin sperm sayı ve harekette sorun çıkınca asılama sonra tüp bebek dedi.Sonra beklemeye karar verdım şimdi 2.yıl oldu hala gebelik olmayınca asıladakı %15 şansımı denemek ıstemedım (şans az olduğu için)% 5o şansı tüp bebekte karar verdim :( bakalım görüşmeye gitmeden önce en iyisi o zaman flimi çektirmek olucak offf korkumu bir yensem

Aklıma geldikçe yazıyorum : ))
benim ilk tedavimden önce istenmişti , yaptırdım ama canımdan can gitti , bilmiyordum anesteziyle yapılabildiğini , hiç bana kızamayın birazdan yazacağım şeyler için hak etti çünkü , gerizekalı dr. beni bu konuda bilgilendirmedi yada uyarmadı . üstelik bu dr. ist.da isim yapmış hastanelerden en çok hasta yoğunluğu olan bir kad.doğ.uzm.idi ., o hsg den sonra herşey alt üst oldu ,bir ara kesin vajinismus oldum o salağın yüzünden diyordum ..
bir başka şey ise bu 4. denemem öncesi görüştüğüm bir dr. " filmi çektireli neredeyse 4 sene olmuş , 4 senede neler neler değişmiştir kimbilir , sen iyisimi yeniden çektir , aklımızda soru işareti kalmasın . hsg temiz çıkarsa histeroskopi çektir " bile demişti ;)

kısacası önemli bir film ..
Canım çok sağolasın yaşadıklarını paylaştıgın için :) gözünaydın hadi çektırmıssın sen kurtuldun :) sıra bende şimdii :1ninca::1ninca:anestezii hadi bakalım :1ninca:

balcım ınsallah mıkroya gerek kalmadan hamıs kalıcaksın canım.ben buna ınanıyorum.
rahım fılmı ben cektırmedım ama sankı boyle tedavılere baslamadan once cekılse daha ıyı olucagını dusunuyorum.tabıkı en son kararı doktorun verıcektır canım..

Allahıma şükürler olsunkiii dün rahim flimimi anestezi olarak çektirdimm.Hala inanamıyorumm bu hayatımda kabus olan flimi çektirdiğimee..Sonuç kanallarr açık dedi dr :sm_cool::sm_cool:

Back
X