- 9 Ağustos 2009
- 2.987
- 2.591
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben baklava değilde şöbiyet yapmıştım.güzel olmuştu. istersen tarif yazarım
ben yapmadım ama kuzenim yapmıştı.
valla o kadar hafif ve lezzetliydi ki
ben çok beğenmiştim.
zaten kendiliğinden kat kat oluyor.
hafif bir tatli oluyor, baklavasini bende yemedim..kac kat yapmak gerekir ki acaba :44:[sanırım tek milföy ve aıyordu.
zaten milföy pişince kendiliğinden kat kat oluyor.
hmm anliyorumda..o zaman iki kat mi yapiyorsunuz? yani bi alt tabaka arasina ceviz burde uzerine??
canım herbir kare milföyü dörde bölüp minik üçgenler elde ettim.sonra içlerine ufalanmış ceviz içi koyup,üçgen şeklinde katlayıp birinin üstü diğerinin ucuna gelecek şekilde tepsiye dizdim.[inşallah anlatabildim nasıl dizdiğimi] sonra üzerlerine erimiş tereyağı gezdirip fırına verdim.çıkıncada bi 5 dk.sonra falan şerbetini döktüm.fıstıkla süsledim.
ama bunun içine 1 su bardağı süt,2-3 y.kaşığı irmik ve vanilyayla bir sos yapıp bira ondan biraz ceviz içi koyup kapatıpda yapabilirsin.sanırım onu kaymak tadı olsun diye
yapıyorlar.ben öyle denemedim ama. umarım yardmcı olabilmişimdirr.kolay gelsin,afiyet olsun
yapmadım ama yedım sanırım begenmemıstım
ama mılfoyden tatlı yapıorm ben o cok guzel oluyor pasta gbı...
şöyle hesaplayalım bir pak.milföy hamuru 20 yaprak oluyor genelde .her yaprağıda 4 e böldmz için 80 tane tatlımız oluyorki bence çok fazla bir tepsiden .ben tam bir paketten yapmadığım için bilmiyorum tam olarak. ama 80 şöbiyet bir tepsi olur herhalde .kolay gelsin şimdiden .
tarifi alabilir miyiz acaba:)zahmet olmazsa... ben değişik şeyler yapmayı seviyorum:)