• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Püf Noktaları milföy hamurundan baklava yapan var mı?

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.591
723
selam arkadaşlar bu bayram için pratik tatlı yapmayı düşünüyoruz...milföy hamurundan yapılıyormuş ama nasıl olur bilemedim..internette tarifi var ama ben yapan kişilerden yorum istiyorum..nasıl olur sizce yapan var mı..birde tarif olursa çok sevinirim :)

ben yapmadım ama kuzenim yapmıştı.
valla o kadar hafif ve lezzetliydi ki:ssz:
ben çok beğenmiştim.
zaten kendiliğinden kat kat oluyor.

ben baklava değilde şöbiyet yapmıştım.güzel olmuştu. istersen tarif yazarım

ben yapmadım ama kuzenim yapmıştı.
valla o kadar hafif ve lezzetliydi ki:ssz:
ben çok beğenmiştim.
zaten kendiliğinden kat kat oluyor.

ya heveslendim şimdi denemem lazım:) teşekkür ederim cevabın için yapsam mı yapmasam mı kararsızdım:)

hafif bir tatli oluyor, baklavasini bende yemedim..kac kat yapmak gerekir ki acaba :44:

canım herbir kare milföyü dörde bölüp minik üçgenler elde ettim.sonra içlerine ufalanmış ceviz içi koyup,üçgen şeklinde katlayıp birinin üstü diğerinin ucuna gelecek şekilde tepsiye dizdim.[inşallah anlatabildim nasıl dizdiğimi] sonra üzerlerine erimiş tereyağı gezdirip fırına verdim.çıkıncada bi 5 dk.sonra falan şerbetini döktüm.fıstıkla süsledim.
ama bunun içine 1 su bardağı süt,2-3 y.kaşığı irmik ve vanilyayla bir sos yapıp bira ondan biraz ceviz içi koyup kapatıpda yapabilirsin.sanırım onu kaymak tadı olsun diye
yapıyorlar.ben öyle denemedim ama. umarım yardmcı olabilmişimdirr.kolay gelsin,afiyet olsun

hmm anliyorumda..o zaman iki kat mi yapiyorsunuz? yani bi alt tabaka arasina ceviz burde uzerine??

hmm anliyorumda..o zaman iki kat mi yapiyorsunuz? yani bi alt tabaka arasina ceviz burde uzerine??

hayır canım.anlatamamışım.şimdi milföy hamuru kare ya,onu dörde böldğnde 4 tane küçük üçgen oluyor ya işte onun bi köşesine ceviz koyup üzerine kapatıyorsun.yani muska böreği gibi görüntüsü inşallah bu sefer anlattım.kusura bakma biraz acele yazmıştım karışık olmıuş

canım herbir kare milföyü dörde bölüp minik üçgenler elde ettim.sonra içlerine ufalanmış ceviz içi koyup,üçgen şeklinde katlayıp birinin üstü diğerinin ucuna gelecek şekilde tepsiye dizdim.[inşallah anlatabildim nasıl dizdiğimi] sonra üzerlerine erimiş tereyağı gezdirip fırına verdim.çıkıncada bi 5 dk.sonra falan şerbetini döktüm.fıstıkla süsledim.
ama bunun içine 1 su bardağı süt,2-3 y.kaşığı irmik ve vanilyayla bir sos yapıp bira ondan biraz ceviz içi koyup kapatıpda yapabilirsin.sanırım onu kaymak tadı olsun diye
yapıyorlar.ben öyle denemedim ama. umarım yardmcı olabilmişimdirr.kolay gelsin,afiyet olsun

canım çok teşekkür ederim yardımın için,tarifini alıyorum..peki bir paketten bir tepsi çıkıyor mu...hiç yapmadığımdan acemiyim biraz bu konuda:)

$sobyet_yapilisi.webp bunu netten buldum sanırım yapılışı böyle oluyor..bu çok kolaymış ama tadını çok merak ediyorum :31:

şöyle hesaplayalım bir pak.milföy hamuru 20 yaprak oluyor genelde .her yaprağıda 4 e böldmz için 80 tane tatlımız oluyorki bence çok fazla bir tepsiden .ben tam bir paketten yapmadığım için bilmiyorum tam olarak. ama 80 şöbiyet bir tepsi olur herhalde .kolay gelsin şimdiden .

aaa yazmayı unutmuşum ben tepsiye dizerken birinin sivri ucu diğerinin haffçe altında kalacak şekilde dizmiştim.

şöyle hesaplayalım bir pak.milföy hamuru 20 yaprak oluyor genelde .her yaprağıda 4 e böldmz için 80 tane tatlımız oluyorki bence çok fazla bir tepsiden .ben tam bir paketten yapmadığım için bilmiyorum tam olarak. ama 80 şöbiyet bir tepsi olur herhalde .kolay gelsin şimdiden .

çok teşekkür ederim eline koluna sağlık :)

tarifi alabilir miyiz acaba:)zahmet olmazsa... ben değişik şeyler yapmayı seviyorum:)

[video]http://www.uzmantv.com/milfoy-pasta-nasil-yapilir[/video]r bak burda anlatılıyor
ama ben mılfoylerı fırınlamak ıcın deldıgımde ustune 2 kasık seker 2kasık su ıle yaptgım serbetı dokuyorum kı hıc tuz etkısı kalmasın dıye

hazır kreme kullanabılırsın vıdeoyu sadce mantıgını anla dıye koyuyorum

Back
X