Millet neler yapiyor ama bendeki bu özguvensizlik?

helloeverybody

:/
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
1.172
300
133
Selam kizlar
Hastanede calisiyorum. Bir hasta 4-5 saat serumsuz kaldi diye bir bas hemsire bana çattı, bu benim tembelligimden kaynakli degildi, yetisemedigim icin boyle oldu. Aciklamaya calistim ama ortaligi kaldirdi bunun icin. Millet oyle hatalar yapiyorki yinede aradan siyriliyorlar umurlarinda degil ama ben boyle ufak seyler icin bile azar isitiyorum ve su an ozguvenim yerle bir ise gitmeyi bile istemiyorum.

Mudurle gidip konustum beni hakli buldu, anladigini soyledi ama yinede o kisinin suratina bakasim ise gidesim gelmiyor napacagimi bilmiyorum.

Sorun bende mi? Nedir bu sansizligim bahtsizligim? Bir isimde mi yolunda gitmez?

Desteginize ihtiyacim var❤

caticak yer aramis catmis. is bu, her is yerinde illa yilan kayniyor. sen isini düzgün yap hastalarin sana bol dua ederler. en önemlisi bu

Size bağırmasına izin vermeseydiniz keşke. Dediğiniz gibi bir durum olduysa bunu bildirmeniz gerekmez mi? Yarim saat gecikme yok ortada ve 4 - 5 saat de az bir zaman dilimi değil. O süreçte hasta rahatsızlansa başınız belaya girebilirdi diye düşünüyorum. Maalesef stresli ve sorumluluğu ağır bir işte çalışıyorsunuz. Hata kabul etmiyor..

Desteginize ihtiyacim var dedim, olumsuz dusuncelerinizi kendinize saklayin
İyki o hastanın refakatçisi değildim ben,çoktan hasta haklarında soluğu almıştım,bu arada hemşire değilim ama hastanede çalıştım,biliyorum şartları,idare edilecek hata var idare edilmeyecek hata var.

Bence bir hastanin serumsuz kalmasi cok buyuk bir ihmal. Bu sizin sucunuz olmayabilir, ama ortada ciddi bir ihmal var.
Bugun serum unutulmus yarin belki hayati tehlike olusturlacak bir durum olabilir. Bas hemsirenin gorevi herlade diger hemsireleri organize etmek, denetlemek.. O hasta kimin sorumlulugun daydi ?

Sizin için bu UFACIK bir hata olabilir. Ama o ufacık hata hepimizin başına gelebilir.Bir yakınınızın başına gelse bu kadar sakin kalabilir misiniz acaba?

Kötü yorum yapmayın destek olun diye açmışsınız ama napalım baş hemşireyi mi kötüleyelim? Kötülemek neyi değiştirecek?

Daha dikkatli olun, olan olmuş.

Demek esek gibi calismiyorlar

Valla arkadaşım eğitim araştırma Hastanesi'nde çalışıyorum o cafcaflı yoğunlukta bile tedavisi planlanan hastaya 4-5 saat serum takmamisligimiz olmadı .10-15 dakika gecikme illaki olmuştur ama 4-5 saat nedir Allah aşkına Başhemşire belki tavir olarak yanlış olabilir ama işin özünde sizin hataniz büyük ve bunun hiç bir bahanesi olmaz yoğun çalışıyor olmamızdan hasta değil hastane yönetimi sorumlu .

Desteginize ihtiyacim var dedim, olumsuz dusuncelerinizi kendinize saklayin
Napalim yani?
4_5 saat nedir ki beklesin hasta nasil olsa yatiyor iste orda keyfi de yerindedir mi diyelim?

Cok.yogun olup yetisemeyebilirsiniz ama bu sizi yine de hakli yapmaz.

Insallah hastada aksi bir durum gelismemistir

ılerde evladınıza bu durum yapılsa esekgibi çalışıyorsunuz ..nedemek olabilir dersiniz umarım...essek gibi çalışmayın efendim...ev hanımı olma secenegi herkesın var...sartlar agır olabilir anlıyorum keske iyi olsa ama sız bu sartları bır nevı para ıcın kabul etmişsiniz:.. ozaman sorun ne...ayrıca saglık ocagındakı hemsireler valla ası gunlerı dısında ellerinde bir kupa cayla bahcede oturuyor....keşke donusumlu calışılsa...adaletsizlık burda...aynı ısı aynı maası alıp kimini rahat komın cok yogun olması...devlet buna cozum bulsa.

Devlet hastanesinin en yoğun servisi olan dahiliye de 3 sene sürekli kaldık ama hiç böyle bişey görmedim çok da kalabalıkti. Takip çok önemli bunu defalarca yaşamış birisi olarak küçük bir detay gibi algilayamadim. Sanırım özel hastane ve personel yetersiz ama işin ucunda hayatlar varsa hiçbişey bahane olmamalı .

O donemde islerinin ve kalplerinin guzelligine sahit oldum hemsirelerimizin hala da görüşürüm. O kadar yoğunlukta eksiksiz iş yaparlardı Allah razı olsun onlardan .

valla yenı bır tartışma acmak ıstemem ama yıllar once dogum hastanesınde yasadıklarım...ne yogun calışmaktan nede az hemsire olmasından....yemın ederim..nerdeyse dogum gelmiş...oluyorum zaten zor dogum 18 saat hastanede yatmısım..kahkalarla tlf konususp fıkra anlatıyorlardı...Rabbım korusun..Allahım valla beddua ettım...bir daha o hastanenın onunden gecmedim...keske devlet hastanelerıde ozelleşsse...ozelde rahat degil... calışma sartları daha agır...ama nasıl guler yuzluler nasıl...ışını yapıp dua alanda cok..onlar ayrı....

Back
X