Milli silahlarla gövde gösterisi

Tek merak ettiğim bu uçak fabrikası,tank fabrikası ,silah fabrikası nerede ?
Bahsedilen bu üretimi yapmak için gerekli olan işçi sayısı kaç ? Ve neden bunların hiçbirini tanımıyoruz?
Hiç kimsenin dostu ,akrabası ,kaynı,eltisi ,görümcesi bu yerlerde çalışmaz ?

sor bacım ne cevabı istiyosun ?

Tamam, soruyorum madem.

Din dersinin zorunlu olmasına seviniyor musunuz gerçekten? Zorunlu din dersiyle cumhurbaşkanının (şahıs değil makam olarak uzun uzun anlattığım üzere) Atatürk’e saygı gösteriyor oluşunun ne alakası var?

Milli tank, milli helikopter projelerinde dışarıdan paket olarak aldığımız parçaların ve yazılımın işlenme, değiştirme ve geliştirme hakkına sahip olunca yerli malı üretim mi yapmış oluyoruz?

Ama Allah aşkına yazı kopyalamayın ya da caps paylaşmayın lütfen. Ben sizin düşüncelerinizi kendi ağzınızdan duymak istiyorum.

yaw lamelif yazmışsın yazmışsın da ben yine anlamadım, bunlar nerede üretiliyor? nerede kendi motorumuzu üretiyoruz mesela? paragrafların birinde piyade tüfeğini gördüm sonrasında ciddiye alayım mı almayayım mı bu haberi karar veremedim.. piyade tüfeği mi üreteceğiz gerçekten? millet savaşa gönderecek robotları imal etmiş, biz piyade tüfeği mi yapacağız? yahu insansız hava aracı bile kalmadı ki adamlar daha gelecekten bahsediyor..

yada şöyle sorayım ben en iyisi.. şimdi bizim ülkede Cola fabrikası var değil mi? biz şişeleyip, etiketleyip, dağıtınca Cola Türklerin mi olmuş oluyor?

Tek merak ettiğim bu uçak fabrikası,tank fabrikası ,silah fabrikası nerede ?
Bahsedilen bu üretimi yapmak için gerekli olan işçi sayısı kaç ? Ve neden bunların hiçbirini tanımıyoruz?
Hiç kimsenin dostu ,akrabası ,kaynı,eltisi ,görümcesi bu yerlerde çalışmaz ?

çünkü yok Kito.. uçağı, tank'ı geçtim araba motoru bile yapamıyoruz..

Tamam, soruyorum madem.

Din dersinin zorunlu olmasına seviniyor musunuz gerçekten? Zorunlu din dersiyle cumhurbaşkanının (şahıs değil makam olarak uzun uzun anlattığım üzere) Atatürk’e saygı gösteriyor oluşunun ne alakası var?

Milli tank, milli helikopter projelerinde dışarıdan paket olarak aldığımız parçaların ve yazılımın işlenme, değiştirme ve geliştirme hakkına sahip olunca yerli malı üretim mi yapmış oluyoruz?

Ama Allah aşkına yazı kopyalamayın ya da caps paylaşmayın lütfen. Ben sizin düşüncelerinizi kendi ağzınızdan duymak istiyorum.
öncelikle zorunlu din dersinin konu ile alakası yok ancak cevap vereyim dersin adı din kültürü ve ahlak bilgisi çocuklar bu dersi görmekle birşeyler kazanır...
ama kaybeder mi...

seçmeli oluncada fişliyor oluyor napalım sen cevap ver
dersi seçmeyenleri fişliyorlar deniyor ( yanlışsam söyle)

Atatürk bir komutan görevini yapmış ALLAH razı olsun ancak misal saygı duruşu benim asla sindiremediğim bi durum
mubarek vefat etmiş
inananlar 3 ihlas bi fatiha okusun veya başka dinde olan ne yapıyorsa ölülerine

inanmayan ne diyorsa ölüler için (ışığın çokmu olsun diyolar öyle bişey işte)

hayır yani dikilince Ataya ne faydası var mantıken anlamıyorum bana bunu anlat dikileyim ayda yıl 1 dk dikilmişim bişey kaybetmem boşa geçip gidiyor zaten zaman velevki zamanında çokta dikildik

lütfen saygısızlık olarak algılanmasın

belki devrimlilerini vb. kafamda oturtamamış -sindirememiş olabilirim ancak ülkemize büyük katkıları bulunan bir komutan Rabbim mekanını cennet eylesin ( bu benim inancımın duası):KK39:

yani saygısızlık adına yazmadım düşüncemi yazdım

..................................

milli silahlara gelince hedefler var eğer tümü türkiyede üretilmiyor isede zamanla geliştirileceği yazıyor
vee biz eğer Uzun adam olmasaydı bu silahların mazot borusunu bile ortaya çıkaramazdık diye düşünüyoruz
sen daha iyisimi olurdu diyorsun Rte olmasaydı
diyorsan nasıl olurdu
kim nerde nasıl yapardı ?

bu kadarla idare et be bacım cahilliğime ver benden anca bu kadar çıkıyor işte
ki düşüncelerim bunlar bi iddiam olmadığını her seferinde yazıyorum

Saygı duruşu sadece milli bayramlarda olan bir durum değil ki...Vefat eden biri ardından,ulkece basa gelen felakete vs vs gibi durumlarda da saygı duruşunda duruluyor.Hee milli bayramlarda ise Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz adına... diye başlar.Adı üstünde İstiklal Marşıdır.İstiklal Savası ugruna savaşanlar ve şehit olanlar için 1 dk durulması kadar normal bir durum yoktur.Bu da benim fikrim.

Ağır sanayiyi bir kenara bırakırsak yediğimiz hemen her gıdayı ithal eder duruma geldik.Ulkemız tarım ülkesi(ydi)Ne hale geldik...Inegın onune konan saman bile ulkede uretılmıyor..

Saygı duruşu sadece milli bayramlarda olan bir durum değil ki...Vefat eden biri ardından,ulkece basa gelen felakete vs vs gibi durumlarda da saygı duruşunda duruluyor.Hee milli bayramlarda ise Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz adına... diye başlar.Adı üstünde İstiklal Marşıdır.İstiklal Savası ugruna savaşanlar ve şehit olanlar için 1 dk durulması kadar normal bir durum yoktur.Bu da benim fikrim.

Ağır sanayiyi bir kenara bırakırsak yediğimiz hemen her gıdayı ithal eder duruma geldik.Ulkemız tarım ülkesi(ydi)Ne hale geldik...Inegın onune konan saman bile ulkede uretılmıyor..

istiklal marşı ayrııEn Büyük TÜRKİYE:KK68:

yanlış biliyorsam düzeltin

yani genel kültürüm berbattır
gelişmiş ülkeler zaten tarımla uğraşmaz diye biliyorumo_O
ithal eder

yani öyle öğrenmiştik sanırsam:KK64:

istiklal marşı ayrııEn Büyük TÜRKİYE:KK68:

yanlış biliyorsam düzeltin

yani genel kültürüm berbattır
gelişmiş ülkeler zaten tarımla uğraşmaz diye biliyorumo_O
ithal eder

yani öyle öğrenmiştik sanırsam:KK64:

Yapma yapmaa.Hollanda örneği var önümüzde.Kendileri şöyle dursun tarım ihracatında rekor kırıyor.Ingıltere ıhtıyacının yarıdan fazlasını kendısı karsılıyor.Kaldı kı biz gelişmiş bir ülke değiliz ki hala gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Bilmiyorum ızlıyormusunuz dıscovery ya da nat geo. kanallarını.Ben hayranlıkla izliyorum adamların tarım teknolojılerını,citfçilik hayatlarını.En yeni teknolojılerını kullaıyorlar tarlalarında...Bizim ülkemiz bir tarım cenneti a.Yetişmeyen hiçbirşey yok ama kayısının 3.kalitesini biz yıyoruz.Ülkemizde yetiştirip üzerine arjantın elması etiketini yapıştırıyoruz 3 katı fiyatla ekşi elma alıyoruz.Koskoca ıc anadoludan artık bugday cıkmıyor mu da unu,bugdayı ıthal ediyoruz.Gelen tohumların çogu israilden ithal.Ne bileyim ya valla doluyum bu konuda ben.

Yapma yapmaa.Hollanda örneği var önümüzde.Kendileri şöyle dursun tarım ihracatında rekor kırıyor.Ingıltere ıhtıyacının yarıdan fazlasını kendısı karsılıyor.Kaldı kı biz gelişmiş bir ülke değiliz ki hala gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Bilmiyorum ızlıyormusunuz dıscovery ya da nat geo. kanallarını.Ben hayranlıkla izliyorum adamların tarım teknolojılerını,citfçilik hayatlarını.En yeni teknolojılerını kullaıyorlar tarlalarında...Bizim ülkemiz bir tarım cenneti a.Yetişmeyen hiçbirşey yok ama kayısının 3.kalitesini biz yıyoruz.Ülkemizde yetiştirip üzerine arjantın elması etiketini yapıştırıyoruz 3 katı fiyatla ekşi elma alıyoruz.Koskoca ıc anadoludan artık bugday cıkmıyor mu da unu,bugdayı ıthal ediyoruz.Gelen tohumların çogu israilden ithal.Ne bileyim ya valla doluyum bu konuda ben.

haklısında
köylü milleti şu an yatarak para kazanma derdinde
verilen tarım desteklerine yapsakta indiragandi yapsak derdindeler
ve malesef bi çoğu mağduru oynuyor

tohumlarımıza gelince o konuda söyleyecek sözüm yok

Back
X